Ahoj,
mám 24 rokov a nasledujúci problém. Po tohtoročnom prvom opaľovaní mi na tvári zostali biele fľaky. dva veľké na oboch lícach, jeden na celej brade a menší na čele. drobné biele fliačiky som spozorovala aj na hánkach rúk, inde zatiaľ nie. Spočiatku som si myslela, že som v tých miestach mala nanesenú hrubú vrstvu opaľovacieho krému a preto ma neopálilo, pri ďalšom opaľovaní som si dala pozor na dôkladné rozotretie krému, no rozdiel bol ešte výraznejší, týždeň som sa skúšala opaľovať po 5 minút denne bez opaľovacieho krému. Nepozorujem na koži nič nezvyčajné, mám ju presne takú istú ako v iných miestach, nie je to ani žiaden exém, skôr mám dojem, akoby som v tých miestach nemala pigment, proste ma tam neopáli. tiež som si všimla, že mi v poslednej dobe vyrastajú úplne biele mihalnice. Dosť ma to trápi, nakoľko je to viditeľné, musím to maskovať makeupom, ktorý bežne vôbec nepoužívam a v týchto horúčavach to teda nie je nič moc a farbou na líca. Z liekov beriem len euthyrox 75 na štítnu žlažu, ale ten už beriem druhý rok, z vitamínov som brala som nedávno len revalid tabletky. a jedla som v poslednej dobe možno až príliš veľa mrkvy - 3. 4 denne. Je možné, že strácam pigment? Treba s tým ísť na kožné, alebo sa nemusím znepokojovať? Ďakujem