Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Box a reakcia na mozog

Príspevok v téme: Box a reakcia na mozog
Rocky Balboa

Dobrý deň, aby som vysvetlil môj problém začnem od začiatku. Začal som boxovať. Len tak z dlhej chvíle, ale neskôr tento koníček mi prerástol cez hlavu. Z tréningov raz za týždeň sa stalo 5x za týždeň. Tým len chcem povedať že ma to fakt začalo baviť. Ale bojím sa že to ohrozí moju kariéru. Momentálne som študentom VŠ a moje ciele sú skôr vytýčené po ceste intelektuála. V boxe nevidím žiadnu svoju budúcnosť. Jednoducho ho robím kvôli tomu že ma baví a že som tam stretol pár super ľudí o ktorých prítomnosť by som prísť nechcel. Ale zároveň nechcem ohroziť svoju budúcnosť. Príčina problému sú údery do hlavy. Niekedy mám pocit že z toho osprostievam a vtedy si pokladám otázku či som na tej správnej ceste. Preto sa chcem opýtať či si to hlúpnutie len nahováram, ako je najlepšie sa proti tomu brániť(helma a zuby sú samozrejmosť) a do akej miery údery do hlavy poškodzujú mozog. Pokiaľ existujú nejaké štatistiky najlepšie by som sa zorientoval v číslách. Ďakujem :)

ehmm

na klasický box som nikdy nechodil chodieval som len na thaiský box a aj sa mu venujem ..tento šport je oproti klasickému myslím že o dosť kreatívnejší niesú tam len údery na hlavu a brucho ale aj kopi na stehná a lítka rôzne techniky ztrhávania na zem a ďalšie vedci ..preto aj tie údery do hlavy niesú také časté a tvrdé..v skratke ked s niekým spárujem v thaiskom boxe "bolesť" cítim po celom tele ,ale ked spárujem s niekým klasický box cítim ,že väčšina úderov dopadla práve na spánky a potom to je intenzívnejšie.. každopádne mohol by si sa nad tým zamyslieť nevravým že zrovna thai box ..je tu na výber aj kick box,karate,jiu jitsu,takewondo,krav maga alebo aj rôze odrody kung fu nfm ak si z bratislavy tak by si nemal mať problém nájsť nejaké kluby ... to je moja rada ak si bojovník je jedno aké bojové umenie cvičíš ide oto aký si v tom dobrý..=/ (Btw tiež chodím na výšku)

kv

Ano ma to vplyv.
ja som myslela ze ti ludia su dako trochu postihnuti keed su taki spomaleni a potom mi bolo povedane ze nie ZE oni boxuju ze to z toho :D

PoPotvorka

ale ved i horolezec osprostieva z dovodu nedostatku kyslika aj potapac ostane hlupejsi z tlaku ,ktoremu sa vystavuje
a co Muhammad Ali co ked dovod jeho Parkinsona je prave box ja proste neverim ,ze tie silne udery do ciev ,svalov ,nervov ci uz do hlavy ci kamkolvek nic nesposobuju :(

Permonik

Ahoj :) bolo tu spomenuté že aj Rocky Balboa bol z boxovania hlúpy, hhmm... to je názor ale nie fakt. Ak si niekto pozrel Rockyho od začiatku vie o čom hovorim. Teraz k tomu buchaniu do hlavy. Je pravda ze buchanie do hlavy nieje zdravé, ale to sú už len názory ludí ktorý týmto športom opovrhujú.
Okrem toho že pri nesprávnej technike si možež ľahko zlomiť ruku ta opakujúcimi silnými zásahmi do lebky možež utrpieť aj ťažkú kómu, Poznám aj jeden tragický prípad. 13 novembra 1982 sa v Las Vegas konal zápas o titul majstra sveta WBA v ľahkej váhe medzi šampiónom Rayom "Boom Boom" Mancini a vyzývateľom No 1 ratingu WBA Deuk Koo Kimom (17-2-1, 8 КО). Ray Mancini mal jasnú prevahu a v 14 kole vyhral na brutálny knockout. Ray a jeho tým sa radovali z výhry ale čo sa stalo po zápase to už nečakali. Niekoľko minút po zápase upadol Kim do kómy, 5 dní nato zomrel. o 4 mesiace spáchala matka Kima samovraždu a o rok nato spáchal samovraždu rozhodca ktorý bol prítomný na zápase. Záleží aj od toho či ti ide v ringu o titul alebo či chceš svojho súpera doslova a do písmena ubiť k smrti. Dúfam že som pomohol :) zaoberám sa boxom takže ak niekto chce pomoct možete mi napisať na boris.luptak@gmail.som

jajka001_

bibi, normalne jemne hojdanie je v poriadku, to sa zrejme tykalo toho extremneho pohadzovania malymi detmi co vymyslela nejaka zenska ako supermetodu pre uz neviem co ...bolo to v telke taka reportaz. co tam s tymi malymi detmi robili no strasne nieco.

bibi123

neviem, ci je to len nahoda, ale aj Rocky Balboa bol hlupy:D Ja si myslim, ze kazdy uder do hlavy zanecha nasledky, preto by som presla k inym sportom ako je kapuera, tam tusim nedochadza ku kontaktu.
Inac minule bolo v TV novinach, ze hojdanie deti-cicikanie na rukach zo strany na stranu, moze sposobovat poruchy, takze vvseobecne by sa asi hlava nemala moc natriasat:D

jajka001_

ale ved to je fajn, naprv osprosties takze ta vela veci prestanes trapit. potom osprosties tak, ze ti bude uplne dobre. a potom budes vegetovat na urovni rastlin takze ti bude uplne bozsky.

bingham

Aj ja boxujem...a je to riziko...okrem toho ze nemam niake zuby...tak som maval aj bolesti hlavy...ale preslo to... casom si zvyknes :DD