Iný ako ostatný

ustrachany

Moj problem je, ze ja sam neviem, co chcem. Mam na veci ine nazory vela z nich je dost skreslenych. Prekaza mi to lebo toto znizuje moju sancu nazorovo sa uplatnit medzi ludmi a byt akceptovany. Fakt uvazujem, co by som mohol v buducnosti robit a uvazujem aj , aby som sa mal v tom povolani dobre. Urcite, ze keby malo ist iba o toto, tak by som tam nikdy nesiel. Rozpraval som sa o tom aj z knazom a ten mi povedal, ze ked sa toho bojim tak ze sa to nestane.

Linguistics

ustrachany, ja ti nerozumiem, fakt. Ale teraz to nebude tym, ze si iny, ale tym, ze nepovies co vlastne chces, aku radu (chces vobec nejaku?), neodpovedas na otazku v com si iny.. Ci ti to prekaza, a preco..
to tvoje 'mozem sa sam rozhodnut, ale co ak skoncim ako knaz?' .. tomu nerozumiem. Na jednej strane si rad, ze sa mozes sam rozhodnut a na strane druhej sa co, obavas?, ze skoncis ako knaz? Preco? Ved ked to chces, tak neuvazuj tak ze 'co ak skoncim ako knaz', je to zle?
Aj ked suhlasim s Niveletou - s takymto zmyslanim 'knazi sa maju dobre', knazom nebud! To je skor poslanie nez povolanie, a takych, ktori sa chcu mat len dobre (co knazom fakt v tomto state ide) tu mame viac nez dost.
Zlastny prispevok, ale som z teba cela popletena.

Niveleta

za knaza sa nehodis lebo riesis seba, ci sa budes mat ako knaz dobre...
mal by si riesit ci to ma zmysel, ci dokazes ludom pomoct, ci budes vediet zaujat ludi na omsi...
ale zas to dnes uz nik nerobi, tak beriem spat, hodis sa za knaza:) aspon coskoro odzvoni cirkvi.

ustrachany

Neviem, ci sa toho mam obavat, rodicia mi davaju slobodnu volbu, mozem sa sam rozhodnut, ale co ak skoncim ako knaz? Co ak to bude moje slobodne rozhodnutie?

ta3

ano, kto je iny ako ostatni to ma v zivote o cosi tazsie, ale ja verim, ze raz ked Ti tato vlastnost bola dana do vienka, urcite Ti bola dana aj schopnost normalne s nou (odlisnostou) fungovat, len si musis viac verit, len vtedy pochopis, ze Ty vlastne nemas ziadny problem

ta3

ja som tiez v mnohych smeroch ina nez ostatne zeny, tiez ma chape iba velmi male percento mojich kamaratov, ale ja nemam s tym ziadny problem, dokonca som na svoju odlisnost hrda, mam dostatocne svedomie na to, aby som si stala za vlastnym nazorom, hoci je iny nez vacsinovy, vsetko je to o sebavedomi a tiez ako pise Chladomor o schopnosti komunikovat so svojim okolim, ja nemam problem ani s jednym, ani s druhym a preto nemam pocit, zeby som pre svoju odlisnost (v mysleni, nazoroch, zivotnom style, napriklad nikdy nerobim nieco iba preto, ze tak robia ostatni alebo, ze sa to vo vseobecnosti ocakava, stadovitost sa mi protivi, mam rada ludi, ktori vedia byt sami sebou, su otvoreni a neboja sa povedat vlastny nazor) bola na periferii spolocnosti, neboj sa byt sam sebou, mozno vela ludi sa Ti bude smiat, ale to bude ich problem, nie Tvoj, je vela ludi, ktori to ocenia, dufam, ze som Ta apon trochu povzbudila, tak hlavu hore, nebud uz viac ustrachany