rorschachov test

Príspevok v téme: rorschachov test
kuko1

Podstúpila som tento test, ale vôbec neviem čo sa podľa neho dá zistiť. Neviete mi niekto povedať niečo konkrétnejšie? Nechcem vedieť čo tam kto videl, lebo to vidí každý asi niečo iné, ale načo vlastne je zameraný? Dostanem od psychologičky aj dáke vysvetlenie alebo hodnotenie? Vôbec tomu testu nerozumiem...

lost

no ja v kazdom vidim len rozliate mlieko :D

da sa to niekde podstupit len tak zo zvedavosti? :)

staci zaklopat na psychologiu? :D

kuko1

Ďakujem. Som hrozne zvedavá čo mi vyšlo. Myslím ale že to nejdem brať príliš vážne, lebo test mi pripadal trochu zvláštny a pravdu povediac som fakt nevedela čo povedať a odpovede sú také vynútené.
blablablabla - pekne študuj až máme ( ak sa vrátiš) dobrú odborníčku :) Ďakujem.

majulinka

ahoj, tak ja som tento test robila tiez a zda sa mi, ze tym zistuju hlavne nakolko mozes mat sklon k psychoze, teda cim viac povies veci, ktore asi drviva vacsina nevidi, (lebo niektore vidi vacsina na prvy pohlad, ako tie netopiere a pod.), proste nakolko si mimo reality, aspon teda ja som mala taky pocit z toho

blablablabla

som len studentka psychologie, takze neviem, ci budu moje informacie dostatocne..
v skratke: ide o projektivny test kedy sa predpoklada, ze pacient (klient,...) na zaklade toho, ze ma pred sebou nestrukturovany material, projektuje (prenasa) svoje vnutorne stavy, schopnosti, tuzby,... na ten material. tento test sa da interpretovat z roznych perspektiv, cize neviem ti povedat ako konkretne to bdue interpretovat tvoj psycholog. moze to byt perspektiva psychoanalyticka, exnerov system, beckov system, ... tato technika ale vyzaduje aby bol psycholog v nej poriadne nacviceny, hlavne kvoli tomu, ze je taka malo konkretna... a napriek tomu, ze je este stale dost oblubena (aspon v krajine, kde studujem je to tretia najpouzivanejsia technika), je aj dost spochybnovana... ja osobne by som vysledky brala s rezervou pokial nie su podlozene aj inymi datami... tolko k tomu :)