Mozno sa to bude zdat niekomu nepodstatne, ale ja citim ze uz dalej takto nevladzem. Mam 17 rokov a uz dlhsi cas problem, ktory nikto nevie pochopit. Neviem ako by som to pomenovala. Ked idem do mesta, idem po co najopustenejsich ulickach, aby som nestretla vela ludi. Ked popri niekom prechadzam, desim sa o tom, co si o mne moze hovorit. Nenavidim ked na mna ludia cumia, popiskuju, otacaju sa. Najhorsie je to, ked ide oproti mne velka skupinka ludi a ja sama, vtedy radsej zmenim cestu alebo som v panike, co si pomyslia. Moje sebavedomie je na bode mrazu, najradsej by som bola neviditelna, zmizla.Ked idem po meste a vidim pekne baby, hovorim kamaratkam ze by som chcela vyzerat ako ony. Nenavidim, ked stertnem nejaku dokonalu zenu a vidim ako na mna z vysky pozera. Rovnake je to aj, ked mam niekde vojst, do podniku alebo budovy sama. Ked som so skupinkou ludi, je to lepsie, ale v poslednom case nedokazem chodit po ulici sama. Vyvrcholilo to dnes, isla som na nakup do ineho mesta, a kedze som nemala s kym ist sla som sama. Ako nahle som tam prisla, dostala som panicky zachvat z ludi na ulici, z ludi ktori sa za mnou obzerali, chcela som sa prepadnut a neexistovat. Musela som sa otocit a ist domov, proste som to nevydrzala. Okrem toho mam aj ine problemy. Co to je? Ma niekto taketo problemY? prosim neodsudzujte ma..
Co to je? Problem, ktory mi nici zivot..
Ja som mal velmi, velmi podobny problem, trosku ho mam aj teraz, ale u mna to bolo ovela horsie. Nechcel som vychadzat z domu. Pomohli mi lieky a teraz skusam alternativnu medicinu.
A este drobna rada, neviem, ci mas nejake konicky, aktivity popri skole (predpokladam, ze chodis do skoly. Skus si naplno vyplnit vas niecim zmysluplnym, nejakou pohybovou aktivitou - vyplavaia sa ti endrofiny a budes sa citi viac sebaista a okrem toho nebudes mat prilis cas rozmyslat stale nad sebou a nad problemami, ktore mozno niesu az take velke, ako sa ti zdaju byt.
Ty ked ides po ulici- cumis na niekoho? Vacsinou urcite nie, takze preco by cumeli ini. Pre vascinu ludi na ulici nie sme zaujimavi, idu niekam, rozmyslaju si o svojich veciach, bavia sa s niekym. V prvom rade prestan riesit, ci sa na teba niekto na ulici pozera alebo nie, je to uplne jedno. Spomenula si, ze nenavidis, ked nejaka dokonala zena na teba pozera zhora. Preco si myslis, ze na teba pozera zhora? To je tvoj vymysel a najskor to suvisi s tym, ze mas nejaky komplex. Ta zena presne tak isto ako ostatni ludia na ulici si ta nevsimaju o nic viac ako si nesvimaju ostatnych. Si zacyklena v predstave, ze na teba niekto cumi pripadne , ze ta negativne pritom hodnoti. Prestan riesit, co si kto o tebe mysli, ci ta pozoruje a ci ta vie alebo nevie pochopit. Bud sama sebou a neries co okolie, uvidis, ze sa tvoje vztahy vylepsia.
Nefandi si tolko. Vacsina ludi sa diva, ale prehliada Ta a za par sekund, ani nevedia, ze existujes.
Vsetko je iba v Tvojej hlave a zalezi, ako sa k tomu postavis. Ty nemas realny problem, pretoze ten Tvoj mozes hodit za hlavu a je to vyriesene.
Socialna fobia