Mám 18 rokov. Doteraz som viedla život celkom...k pomerom dnešnej mládeže si myslím, že veľmi ok. Avšak čo sa týka môjho vnútra, bolo to biedne. Vôbec som neverila v seba ako osobnosť, v seba ako babu :/ Časom som sa donútila aspoň trochu sa zlepšiť a nepodceňovať sa toľko ale opäť do toho spadám. Ešte som nemala vzťah. A bojím sa úprimne. Nejde mi o tom, že som nikoho nemala. Trpím však pri pomyslení, že čo ak to nebude iné v mojom živote? prečo žeby a baby, ktoré sa chovajú ako úplne mrchy alebo ku*vy majú vzťah a chlapa, ktorý by pre ne zniesol modré z neba a ja sa len prizerám...ako som už napísala, nejde o to, že som vzťah nemala..aj keď si prečítam témy tu na zdraví a ženy alebo chlapi písali o tom ako vzťah žiadny nemali a pritom vek majú taký, že už by mali aj deti vychovávať...neviem cítim sa veľmi znepokojená a neviem čomu mám pripisovať to, že sa cítim stále ako outsider. buď som naozaj škaredá alebo...neviem možno mi to nie je súdené (aj keď tomu nechcem veriť). dokážem si podvíhnúť sebavedomie pekným oblečením, makeupom, alebo keď sa na mňa pozrie chlap, usmeje, alebo opätuje dlhý pohľad...ale vždy ma napadne, či to nie je len ilúzia, pretože takým som už pár krát podľahla keď sa jednalo o chlapca v mojom okolí a mala som pocit že za pohľadmi a podobne môže byť aj niečo viac.
snažím sa robiť veci aby som sa od toho odpútala - aktívne jazdím na koni, chodím s babami do mesta, momentálne si aj robím vodičák, no vždy sa to nejakým spôsobom vráti..a vždy aj ma prepadne ten pocit menejcennosti..
strach o budúcnosť!!
co ma preboha spolocne strach o buducnost s tym, ze si nemala vztah? v 18?
(to nie je otazka, to je odpoved na zamyslenie)
Skus sa naucit vazit si co mas. Je vela ludi co nemaju peniaze na jedlo ( milion veci co netreba pisat), to je opravneny strach o buducnost.
Z mojho okolia chalanov je vacsina takych, co nemali vztah a to sme vysokoskolaci (a nie je to preto, ze by neboli pritazlivy). Takto si kazit pekny den...
Petrussa to veľmi pekne napísala a vystihla! :) vidieť, že i 18ročné majú už rozum :)
patreska63, naozaj je pravda, že keď máš vzťah, nie je to len o tom krásnom, že ti volá, píše, trávite spoločné chvíle.. ale veľa krát sa potom kvôli chlapom moc trápime :/ nemusia ťa naozaj zaťažovať otázky typu: nepodvádza ma? prečo mi nedvíha telefon? prečo bol dnes taký odmeraný?... a veľa iných. Máš svoje záujmy, čo je strašne dobré! a toho sa drž, nie že ak si niekoh nájdeš, tak sa prestaneš venovať svojím koníčkom a kamarátkam :) to by bola chyba.
a pravda, príde to vtedy, kedy to budeš najmenej čakať ;)
Ešte som zabudla! Možno to len strašne chceš ! vzťah!
ale veci majú plynúť sami!
Keď to budeš čakať najmenej príde to!
Vyzeráš ako milé dievča a určite pekné! a svoju hlavičku trápiš zbytočne hlposťami! Mám 18-násť a ver bola by som najradšej keby som na tvojom mieste!
Si voľná! Nikto ťa neobmedzuje, máš čas na seba svojich kamarátov svoje záujmi! Na školu! Nemusíš riešiť či ti meškajú krámy, prečo meškajú, že je možno s inou. Nemusíš sa s nikým hádať! Nemusíš nič riešiť! Nemáš zbytočné problémy ktoré tak neskutočne dokážu zaťažovať!
nehovorím, že vzťah je škaredý! to by som si nedovolila! Je to niečo krásne.
ale ver, že teba a takých ako si ty to najkrajšie ešte len čaká! Budeš si lásku vážiť omnoho viac ako niake dievča ktoré randí od 10 rokov!
Určite sa nepodceňuj! vybuduj si pekné zdravé sebavedomie! napríklad si na papier vypíš veci ktoré sa ti na sebe páčia a veci ktoré nie! Tie ktoré sa ti na sebe páčia zvýrazňuj tie ktoré nie...skus zlepšiť alebo s nich urob svoje +! Skus si prečítať knihu od Nataši Tanskej -vyznáte sa v tlačenici?
myslím, že sa ti bude páčiť!
Určite nebude chyba v tebe! Chlapci sa možno len boja osloviť milé, pekné, múdre dievča lebo si myslia, že na teba nemajú! Že by si ich nechcela! Tak sa skus usmiať! Poslať žiadosť o priateľstvo! Niaky sa určite chytí!
držím ti palce!
P.S: Poznám milión x ľudí ktorý v našom veku si ešte nedali ani len božtek! :-)