Chcela by som sa spýtať, stále sa opakuje dokola iba o mužskej nevere, akoby ženská ani neexistovala. Aký máte názor na ženskú neveru,, je to niečo zlé,, ak si muž ženu neváži, nepomáha jej, všetko necháva na ňu, kompletnú starostlivosť, žiadne rozhovory, záujem o to ako a má?? A potom stretne človeka, ktorý je presným opakom jej manžela....Ťažko odolať...neísť do takého vzťahu, v ktorom nedominuje len sex, ale hlavne porozumenie.. Ale ako odísť od svojho manžela, keď sú tu deti...Pochopili ste ma?
ženy a nevera
Viete,ze nikdy nepochopim preco zeny ostavaju s muzom,ktory im nedava to co potrebuju,po com tuzia ale sprava sa k nim ako k handre??? pretoze nemaju ziadnu sebauctu! mozno ju v nich ten chudak udupal!
anica takeho akeho mas doma by som hned kopla do prdele-nech si nejaku sluzku zaplati-ty si ziva bytost o ktoru sa treba starat-je to sebec,ktory len berie,berie..a nedava nic spat.
zeny su za neveru ovela viac odsudzovane ako muzi,a pritom zeny to nerobia z nejakeho pudu alebo rozmaru-ale preto,ze im cosi chyba,to co nedostavaju hladaju inde-hladaju to-pri com sa citia ako zive bytosti,ako niekto!
Chcela by som reagovať na vašu diskusiu o nevere, ja som dlho vydatá, môj muž ma považuje za niekoho čo mu dá jesť,uprace,postará sa o všetko celý chod domácnosti a pritom mi nikdy, ani omylom nepovedal niečo pekné a pohladenie to už vôbec nie. Som len otrok na prácu a keď dostane na mňa chuť tak na sex? Neviem, či to chápe niekto, ale stretla som človeka čo presne to čo doma nemám robí.Vie ma počúvať, myslím,že mi pomáha žiť v manželstve.
Dada!!!,, prosím ozvi sa mi ,,z tvojich riadkov som pochopila, že si prežila to čo ja,,, si ešte stále s tým priateľom??, ako žiješ? takisto dvojitý život? poraď...ako sa to odzrkadlí na mojej osobnosti,, dá sa to zvládnuť??
Nehnevaj sa, nina, ale ked chceme radit, mali by sme si ujasnit veci. Podla tvojich prispevkov by som sa ja asi sotva vedel orientovat, lebo sa mi zdaju do urcitej miery protichodne. Najprv vycitas "kukulikovi", ze jej vyhovuje, ked podvadza, potom by si ju fackala, ze preco uz davno neodisla; inych karhas, ze su kriticki a sama to potom obhajujes pri sebe aj ostatnych. Myslim si, ze "kukulik" predsa len hlada riesenie, pretoze ziniciovala tuto diskusiu a ocakava na nase prispevky. Mali by sme byt preto zodpovedni vo svojich usudkoch, ale aj odpovediach. Povedat niekomu "odid od neho" nas stoji par slov, ale pre "kukulika" a jej rodinu je to zalozitost, ktora sa s nou ponesie prakticky cely zivot. Nenahovarajme si, ze nie. Rozvod nie je to iste ako vymena auta, alebo pracky, to su zmeny vo vsetkych oblastiach ludskeho zivota, od socialnej cez spolocensku, vychovnu, financnu, materialnu, pracovnu, psychicku, su v tom vizie a istoty do buducna, vycitky a spomienky na minulost, starosti o vychovu zverenej osoby, obavy z pripadnych dalsich manzelskych neuspechov,... Netvarme sa, ze to vsetko su nejake malichernosti, alebo, ze to patri do minuleho storocia a teraz je uz ina doba. Ano, je ina doba, ale clovek je taky isty - z masa a kosti, zo svojimi emociami, myslienkami, citmi... Ja nemozem toto vsetko prehliadnut, lebo toto vsetko som ja. A takyto sme vsetci, aj ty nina2, aj kukulik. Prijemny den.
Co sa da poradit zene ktora si sama priznava,ze je obetou?!!!Prestan nou byt!!!ak je opravdu taky sebecky,nevsimavy,nezaujmavy,ublizuje Tebe aj detom(aj ked na nom vesia).....a nie je v tom jeho skryta zdravotna nemoc,a skor permanentny stav....tak,pre boha,preco stale zijes s nim pod jednou strechou???ak by si bola mojou kamaratkov,jednu by asi som ti vylepila,aby si sa uz konecne prebrala.jedna moja znama,po tom ako uz konecne odysla od muza a zacala zit novy zivot,mi raz povedala:kazdeho dna, co som premarnila,je skoda...p.s.:nemala si pisat na temu:zeny a nevera,a skor:zeny ako dobrovolne obete.alebo, ze by si bola neverna sebe samej?.....
Tá posledná veta v mojom dotazníku Pochopili ste ma?? to neznamená určite v preklade niečo ako utvrdzovanie si práva.. Čítajte pozorne,,, môj vzťah s priateľom nestojí na sexe,, v žiadnom prípade,, stojí na komunikácii a rovnocennosti osobností...Od manžela nedostávam nič,,, on sa so mnou vôbec nerozpráva,, vôbec,, on sa nezaujíma, či niečo treba doma opraviť,urobiť, pomôcť,, nič..... deťom kúpi čo chcú,, kupuje si ich tým,,, a nechce pochopiť, že im vlastne ubližuje takouto výchovou.. Ak si myslíte teraz niečo v zmysle,, veď sa dohodnite,, porozprávajte,,, tak to je u nás nonsens... on so mnou nekomunikuje,,,!!! a moje trápenie je v tom,, že riešim svoje svedomie,,, a zároveň sa zamýšlam nad tým,, je vôbec správne zotrvávať v takomto manželstve,, pre koho to vlastne robím..Ja tu neriešim žiadnu avantúru mileneckú,, žiadne zvádzania,, ani pritakávanie tomu, že čo robím, robím dobre,, Pýtam sa na vaše názory.. Čo robiť,, máte aj vy takých mužov,, a aj tak sa obetujete,,,??,,Ďakujem za každý názor,, každý jeden mi niečo dá.
Ahoj, kukulik. Nie si prva, co takuto haklivu temu otvaras. Cital som rady v predch. prispevkoch, ale celkom s nimi nesuhlasim. Pises, ze vztah bol spociatku o.k., teda kdesi nastala chyba vo vztahu. Vela manzelstiev sa zmenilo, ked si manzelia vysvetlili svoje prezivania a ocakavania. Samozrejme si myslim a daju mi urcite mnohi za pravdu, ze v kazd. manzelstve funguje princip "vyvazeneho kompromisu" - mam naroky ale akceptujem aj naroky toho druheho. V niektorych vztahoch moze byt prekazkou tomu druhemu moja pasivita, inokedy prilisna aktivita, dalsie vzdahy troskotaju na vzajomnom nepochopeni sa, inokedy prilisnou "starostlivostou" - do vsetkeho sa staram, nenecham tomu druhemu slobodu. Dovodov je asi viac, ale som presvedceny, ze vacsina z nich sa da vyriesit vyjasnenim nazorov. Rozhodne vsak nepomoze hladanie utechy v inom vztahu, to moze celu situaciu len poriadne skomplikovat. Vztah s cudzim partnerom je vzdy lakavy - "utek" zo stereotypu, urcite "dobrodruzstvo", ale netreba sa nechat ovladnut. Som presvedceny, ze to nestoji za to.
manzelovi a hlavne dade:....hovoris ne sud a sama sudis.vsetci tu sudime,preto na tuto stranku piseme.a teraz ako manzelka: su aj zeny ktore klamu vo vstahoch, prestanme sa stale tvarit na obete a svetice!bez rozdelu na pohlavie robime to takmer vsetci.cest vynimkam!kazdy mame na to svoje priciny alebo vyhovorky preco.(vid.tina)myslim si, kukulik,ze ti to cele vyhovuje,a vlasne nehladas ani vychodisko zo situacii, hladas iba lutost citatelov a moznych "kolegin",ktore moralne podporia....
manzelovi... sice neviem kolko mas rokov a ako dlho si ak si zenaty, ale myslim, ze je to trapne ako sa pytas ci spi s jednym aj druhym, nemyslim, ze to tak robi... robia to hlavne muzi, ona citi, preto sa jej to stalo...a tiez je to samozrejme, ze trba na rovinu povedat a nie cakat az nato pride sam... kto nezazije, nemoze pochopit...ale nesud iných, na to je tu niekto iny...papa