Bolesť zaľahnutie ucha

Príspevok v téme: Bolesť zaľahnutie ucha
Lucie1234567

Dobrý deň,
Už dva týždne ma trápi zaľahnuté ľavé ucho. Keď príde jeho bolesť tak mi nabehne teplota nad 38, plus bolesť hlavy a vôbec celého tela. Začalo to pred dvoma týzdňami v nedeľu obyčajnou angínou a stále pretrváva. Bola som u doktorky, predpísala mi antibiotiká "Zinnat" a kvapky do uší "Otobacid"(nepomáhajú). Mám silno žltý hlien, ktorý som mala aj pred mesiacmi. Na ORL mi povedal, že to je sinusitída z ktorej som sa úspešne vyliečila. Chcela by som vedieť hlavne čo s tým zaľahnutým uchom.

Ďakujem

milan vrba

vaz.mam problem s uchom-lave. mam zalahnutie bol som u osetrujuceho lekara na poliklinike. na orl amb.uz maju volno. atak sa chcem opytat ci nieco vlekarni na to nie je-sprej pritom ze dobre nepocujem mi pisti v uchu a veklmi ma boli hlava. alebo mam ist na pohotovost kde mi to precistia. dakujem za odpoved.vrba.m

Lucie1234567

Dnes som bola na ORL a povedala ze mam zapal stredneho ucha. Vraj mi tie antibiotika a kvapky do ucha pomozu lenze moc tomu neverim. Stale mam v uchu zalahnute, niekedy sa stane ze na neho nepocujem skoro vobec, klopka mi v nom. tie antibiotika beriem uz druhý týzden a nezabrali mi moc. Vravela som to aj doktorke a velku hlavu si z toho nerobila. Poslala ma domov a o týzden kontrola. aký je postup ked mi to ani po týzdni neprejde?

lubonz

pokial si mala zalahnuté uchu a stále ho máš, je nutné ísť na ORL, kde lekár odstráni z ucha ušný maz. Pokial si mala ušnú zátku, tak si si kvapkala do ucha zbytočne, nedostalo sa to tam, kam sa to potrebovalo dostať. Pokial to nie je ušná zátka tak to može byť opuch eustachovej trubice a može ísť o tkz. glejové ucho. To pri začiatku zvykne bolievať. Liečba je v tom prípade teda odstránenie ušnej zátky, antihistaminiká a samozrejme liečba zápalu, ktorý spomínaš - výtery z hrdla, nosa na kultiváciu a citlivosť a cielená liečba ATB

vikkkis

tak to asi moc nevyhral ten lekar s tym ze to je cokolvek VYLIECENE... zjavne to vyliecene nie je.. mala by si zajst zase k usnemu nech ti to pozrie, mohol by to byt aj zapal stredneho ucha. aa sinusitida ako zapal prinosovych dutin? teoreticky aj s tym moooozno a s tou anginou hlavne by korespondoval ten zapal str. ucha, zapaly totiz mozu celkom lahko prestupovat z hrdla do ucha- cez eustachovu trubicu. je to sice beznejsie u malych deti, ale vravim teoreticky by mohlo byt.
kazdopadne nie je v poriadku aby si mala teploty a vytok z ucha a lieky ti nezabrali