Pripadam si uz strasne neschopna...Minuly rok v maji som uspesne
ukoncila vysokoskolske vzdelanie. Sice ucitelstvo ale aj tak. Momentalne si robim kurz podvojneho uctvovnictva, ucim sa anglictinu..Ale stale som bez prace...Ja uz neviem, ale som cim dalej viac nestasna. Ked idem na pohovor, iba so po nom viac zufala. Nedavno co som bola na pohovore, tak to malo byt predajca v optike...Som myslela, ze aspon trochu lepsi plat tam bude...Ale 320 v hrubom a to praca kazdy den do pol siestej, a kazdu sobotu do jednej...Ved to je hrozne zarobit v cistom 7000 za tolko hodin v praci....Co som bola na poslednom pohovore, tak tam plat 1,5 eur na hodinu v hrubom. Ja uz neviem....Bud je tento svet chory, alebo ja neschopna. Momentalne sa utesujem, ze ked si spravim to podvojne uctovnictvo tak ma uz konecne niekde zamestnanu, a bude normalny plat....To chcem tak vela, ze by som chcela tych 500eur v hrubom? Ja uz vazne nevladzem :-(((. Da sa robit nieco, aby sa clovek nezblaznil, ked vidi ze jeho kamosi maju zamestnania, a plat aj 1000eur a viac? Asi som jedina co ma taku smolu v zivote, ze okolo seba takych uspesnych ludi, a sama totalne neuspesna :-(((. Ja to tym kamosom prajem, tesim sa ze sa im dari...Ale ako zvladat, ked mi vravia stale co si kupili za tolko a tolko a co si idu kupit, takych 400 eur nazvu, ze to je par drobnych a pod...Normalne mam uz chut navstivit psychiatra, ale aj ten nieco stoji...Ja viem, ze su na tom aj horsie ludia, ja mam rodicov, ktori ma stale zivia, a nevycitaju mi to, hocikedy mi kupia oblecenie a tak...Ale je hrozne ze ini nakupuju v znackovych obchodoch a ja u cinana. Co by som dala za to mat pracu, moct si kupovat v znackovych obchodoch, dat si spravit gelove nechty a pod...Ale je miesto toho stale len hladam pracu a nic...:-((((
Som zufala
Pocuj ty nestastica, a preco nechces ist robit do skolstva, ked si to vystudovala na VS?? Aku mas aprobaciu?? Ved dobrych ucitelov je stale malo?? Si sa bola pytat u vas v meste po skolach, ci by ta vzali?? Necakaj, ze na profesii sa objavi inzerat ak v nejakej budu hladat pedagoga.
Dalsia vec, ak posielas zivotopis na nejake ponuky z netu, tak ci ho mas dobre napisany, tiez aj ziadost...
Ked ta uz pozvu na pohovor, vies sa predat?? Vsetko toto spolu suvisi a ovplyvnuje.
Dalsia vec, som sa stretla v poslednej dobe, ze kazdy si mysli, ze ked ma niekto VS, tak nema problem si najst robotu. No to je blbost. Dnes je uz vysokoskolakov ako maku a kazdy bojuje o flek.
Moja sesternica ma tiez VS, aj prax ma niekolkorocnu, od novembra je nezamestnana, hlada pracu, chodi po pohovoroch a stale nic.
No a napokon ja. Presne pred rokom som skoncila VS. Mam pracu, kt. je celkom fajn, no iste veci mi tu vadia, tak hladam novy flek a stale nic. A to sa fakt snazim. Takze vitaj v realite dievca.
v provom rade záleží kde žiješ.. niekde dostaneš 500e V CISTOM ako casnicka inde dostanes 320 V HRUBOM ako predajca v optike !
vravim to z vlastnej skusenosti lebo som z maleho mesta zo stredneho slovenska a teraz žijem v Bratislave kde sa tie platy pohybuju trošku inak. samozrejme z dorazom aj na trošku vyššie ceny ale stale lepšie ako žiť s 200e a byvat u maminy.
dalšia vec je ze to ako myslis ta ovplyvni aj v tom čo robis alebo by si chcela robit. ked budes chodit bez duse a zufala po ulici a na pohovory nečakaj že sa ti niečo podarí.. chyt do svojich ruk, povedz si ze TO BY SOM SA POZRELA ZE JAA NEDOSTANEM PRACU, mas VS co je vekle plus len musis svoje vyhody vyuzit vo svoj prospech a neplaklat nad tym ako sa ti nedarí.. ako ti poradil LOST , učtovnička zarobí dosť, tu v BA je mnohoo firiem ktore hladajú účtovnikov a ver mi ze aj po odratatni zivotnych nakladov a najmu ti ostane viac ako tam..
jedine ze by si bola ozaj z BA a mala fakticky smolu.. len pravidlo je ze taku energiu ako okolo seba vysielaš tak takú budeš aj príjmať.. ver mi, positive feedback :) DRZIM PALCE..
sikovna uctovnicka zarobi viac ako 500 eur :)
got to be creative ;)
ale nie si neschopna... tie platy su take hrozna, vitaj v realite, vitaj na SLOVENSKU.
neviem kolko zarobi uctovnik, ale vezmi si ze od jednej firmy zoberies tak 70-100 eur mesacne.. staci mat 5 firiem "pod sebou" a mas 500 mesacne..
ja som tiez studoval ucto, len som bol nejak lenivy a hold, velka skoda :D