alergia, co s nou?

Príspevok v téme: alergia, co s nou?
ewelin28

ahojte...podla priznakov (ako napr. rezanie v ociach, svrbenie nosa, kychanie a pod.) som dosla k tomu, ze budem mat asi alergiu..na tie veci z vonku..ako pel rozne travy a podobne....musim ist k alergologicke alebo da sa nieco aj v lekarni kupit?...nie je to silne..a neprejavuje sa to denno denne..len sem tam...ale nechcem to ani podcenit...ale zase ani zbytocne do seba pchat kopec liekov....co vy s tymto problemom robite hm?

lusiiiiaaa

Ahojte poradi mi tu niekto?Uz je to druhy rok co som zistila,ze mam alergiu na slnko prečo?Lebo minuleho roku mi opuchla cela tvar a toho roku som mala na tvari makeup ale tiez som mala aj okuliare a ked som si ich dala dole tak samozrejme,ze ma opalilo presne tam kde som mala okuliare a mam to teraz napuchnute.Prosim vas poradi mi tu niekto ako sa mam toho opuchu zbavit?Dakujem

- mira

Dnešná generácia sa už rodí s oslabeným zažívacím systémom, oslabenou pokožkou a sliznicami. Je to zapríčinené tým, že už predchádzajúce generácie boli živené na kravskom mlieku, prijímali veľa cukru, chemikálií a tropického ovocia. Tenké črevo je tak oslabené, že prepúšťa do krvi odpadové a škodlivé látky, ktoré by malo vylúčiť a tieto sa krvným obehom dostávajú do celého tela. Sliznice a pokožka nie sú pevnou bariérou, ktoré nepustí alergény, ale sú oslabené a reagujú s alergénom podráždením.
Tomuto môžeme zabrániť tak, že sa vrátime k strave našich predkov. Prestaneme vymieľať pšenicu a zaradíme staré zabudnuté druhy obilnín. Opustíme mäsovo-cukrovo-mliečny model a zaradíme domáce druhy zelenín, strukovín a semien. Tak si dáme do poriadku tráviaci systém a posilníme imunitu, ktorá je od neho závislá.

RNG

"Dnes ma alergiu skoro kazdy".
Nuz ja starsi si veru pamatam z mladosti, kde sme boli 2 triedy v "skole v prirode" mesiac na chatach, ze okremniekolkych, co mali sennu alergiu sa nepamatam na ziadne ine alergie
Tj odvtedy sa zrejme nieco velmi zmenilo, co sa tyka potravin priemyselneho zamorenia, chemikalii, vcitane liekov a vakcin atd.
V kazdom pripade na stastie priroda poskytuje aj antialergernicke latky, odporucam najma 3x 500 mg quercitinu, 3 gramy vitaminu C a bromelain 2x2000 gdu aj boswelin pomaha, minimum 2x500 mg

StanleyH

takze, alergiu ti zistia koznymi testami, ktore niesu ale spolahlive, takze by ich bolo dobre opakovat, co ti ale Dr neurobi. Niektore volnopredajne lieky na alergiu, pelovu, su agresivne, cize neodporucam tie cervene, aj ked pomahaju. Dnes ma alergiu uz skoro kazdy. Na svrbenie oci pomahaju kvapky, Ja beriem Omega 3 kyseliny a funguje to skvelo, Svrbenie v nose je ale tazsie, to je priamo pelom podrazdene, moze ti krvacat v nose. Kup si v zdravotnickych potrebach luhacovicku sprchu, je to sklenena banka na vyplachovanie dutin, skvela vec.

vikkkis

chod radsej lekarke. nie su na to kvanta liekov vacsinou len nejake kvapky do oci alebo daco do nosa- proste na zmiernenie priznakov. nemusis to uzivat stale ale ked nahodou sa to ozve silnejsie budes mat po ruke prvu pomoc :)