Dobrý deň RNG, boli by ste taký milý a odpovedali mi na jednu otázku?
Mám vraj nedostatok jódu aj hormónu T4 a lekárka mi povedala jednu divnú vec ako si ho doplniť: vraj si mám kúpiť jódovú tinktúru Betadine a potierať si ňou spodok brucha alebo si to dať pod pazuchy...je mi to celé čudné...to sa mi ten jód vstrebe kožou? Koľko si toho tam mám dať? A ako často? Nemôžem si takto privodiť hypertyreózu? Ktoré potraviny okrem soli a rýb obsahujú ešte veľa jódu? Ďakujem pekne...
Nedostatok jodu a hormonu T4
Koza je organ cez ktory prejde vsetko do tela, čo nan natries. Koza vstrebava vsetko. Koza dycha. Cize nie je to divne natriet si na nu jod. Ale skor nejaky taky co ma v sebe viac jodu ako lugolov roztok - 5%.
A prave preto si treba dat pozor ci na kozu clovek natrie. Ja uz davno nepouzivam ziadnu kozmetiku z drogerii, ani bio, lebo su to same jedy, vsetky parabeny, atd. Pouzivam na telo len to co mozem zjest,cize sa natieram olejmi v bio kvalite ako kokosovy,arganovy, z brazislkych orechov. Zuby si umyvam len kokosovym. Mydlo mam v bio kvalite, ale tam to neostava na rukach takze tak.
ono keby ludia riesili aj co davaju na seba aj co davaju do seba, boli by ovela zdravší :)
Ak seriozne mozem poradit tak nekupuj od doktora nejake tabletky co je sama chemia ale skus nieco prirodne ak trpis nedostatok jodu, skus pozriet napriklad -odkaz odstránený-
Na tuto temu som uz pisal privela, nebudem sa opakovat, najdi si to cez Google.sk zadanim rng, jod.
Inac betadine obsahuje len 0.4% jodu zhruba, ja odporucam skor silnejsiu staru jodovu tinkturu, ktoru ti niektore lekarne mozu namiesat s obsahom 2% jodu a 2.4% KJ. Ja pouzivam 10 az 15 kvapiek raz tyzdenne pod pazuchu.
Tie vsetky reci o jedovatosti jodu a hyperfunkcie z vyssich davok su uz vyse 70 rokov sirena loz. Japonci dostavaju vo svojej potrave v priemetre na doslepeleho az 13.6 mg jodu, co je skoro 100 krat odporucena denna davka z archaickych tabulierk z roku 1948, ktorych sa lekari krcovite drzia(cest vynimkam) napriek vyskumu a praxi(Japoncov je 132 milionov) co svedci uplne inac.
Davka co som odporucil da do tela len asi 1/6 toho, co dostavaju Japonci z najma z kelpu(saccharina japonica) do ktoreho si balia svoje suchi a kombu, ktore pouzivaju do roznych jediel. Z ryba a inych morskych dostavaju podstatne menej.