Hľadám touto cestou ľudí, ktorí by boli ochotní darovať krv, alebo vedia o možnom darcovi. Je to krv určená pre mamičku 2 ročného chlapca, ktorá je v 7-mom mesiaci tehotenstva a zistili jej leukémiu. Kvôli gravidite nemôže podstúpiť radikálnu liečbu.Jedná sa hlavne o krvnú skupinu 0 pozitív, no je možné darovať aj inú krvnú skupinu-pri odbere je potrebné uviesť, že je to pre p. Šoóšovú,NsP sv.Cyrila a Metoda, Antolská 11,Ba a takto bude sprostredkovaná výmena. Veľmi pekne Vám všetkým ďakujem.
Prosba - hľadám darcov krvi
Milá Martinka,
chcem sa Vám poďakovať za uverejnenie mojej prosby o pomoc pre Žanetku Šoóšovú.Od rozoslania môjho emailu sa však situácia zmenila.Žanetka už porodila syna Jakubka,ktorý sa teší dobrému zdraviu.Ona sama prešla chemoterapiou.Momentálne sú obaja doma a Žanetka čaká na výsledky podľa ktorých sa stanoví ďalší postup liečby.
Tuto cestou by som sa veľmi rada poďakovala všetkým dobrým ľuďom,ktorí ochotne pomohli mojej kamarátke.Slovami sa veľmi ťažko hľadajú tie správne slová...ale raz jeden múdry človek povedal: \"niet ničoho,čo by si ľudia tak cenili,a tak chránili ako život\"...a to je asi to,čo spája všetkých ľudí na tomto svete.
Ešte raz velikánska srdečná vďaka.
Tatiana s celou Žanetkinou rodinou
dik moc vsetkym, v tejto chvili to uz nie akutne
boze ludia vsak citajte vsetky prispevky, a hlavne stranku, ktora sa tyka darovania krvi, som ju tu napisala.. tam tiez pisu, ze individualne vyzvy nie su dobre a su to spamy, cize v konecnom dosledku nepomahaju.. vid www.darujkrv.sk
prepacte, ludsky zivot mi je vzacny, sucitim s kazdym, kto potrebuje pomoc..
V podstate každá máme svoju pravdu.Ono je to všetko relatívne.Skupina A,je dalo by sa povedat,najbežnejšia a sú obdobia kedy je jej nedostatok.Všetkým darcom patrí vdaka,za to čo robia.Mne je smutno z toho,že u nás darci dostanú stravný lístok za smiešnych 44 Sk a aj napriek tomu chodia a nie je ich málo.
Aby som to trochu uviedla na správnu mieru a nevysvetlovali ste si to zle.Krv-krvný vak má určitú dobu,počas ktorej sa može použit,expiráciu.Niekedy sa naozaj može stat že určitej krvnej skupiny je dost a nie je tolko pacientov s danou KS.Vtedy sa može stat,že Vás poprosia na transfúzke,aby ste prišli krv darovat neskor.Myslím si,že je to lepšie riešenie,ako potom preexpirovanú krv zlikvidovat.
Moj priatel bol tento tyzden darovat krv a poslali ho prec,ze teraz krv jeho skupiny maju vela,ze teraz nepotrebuju.Ja som si myslela,ze zdravotnictvo sa tesi,ked niekto ide darovat,ze je malo krvi.Bolo by ine keby ze za to dostavali peniaze,ale nic. Bolo to cudne pre mna,ze teraz nepotrebuju.Nie nam je dolezite aby sme darovali,ale prave im.
Je smutné,že takto nemocnice s nami kupčia s krvou.Moja manželka pred 3 rokmi mala isť na operáciu nadoru v hlave na Kramároch a tiež mi povedali,že na operáciu potrebujú 5 daviek krvi,aby som zohnal 5 darcov,potom ju mozu operovat.Stal som na transf.stanici a s placom prosil ludi aby darovali krv na meno.Ked som ich zohnal tak mi jedna sestricka z tran.st. povedala,ze ju mozu operovat bez problemov, ved jej skupiny maju az prebytok.Pozn.: my sme z rodiny boli piati, ale 3 nemohli zo zdrav. dovodov odber urobit.
Čo dodať.Úžasné slovenské ženy.
najviac informacii ohladne darovania krvi najdete na www.darujkrv.sk. Videla som aj na tej stranke tuto vyzvu, inak by som ju pokladala za spam.
prepac, martina 131, ale ak si to citala, tak vies o com pisem. drzim este raz paste.