Anemia

janka222

Fajčením sa z tela vytrácajú minerálne látky a vitamíny. Od svojho lekára napr viem, že tabletky na spanie veľmi oberajú organizmus o železo.

Železo v tabl. treba zapíjať džúsom a brať spolu s pyridoxínom , aby sa lepšie vstrebal.

janulinnka

Ahojte nedavno mi diagnostikovali anemiu asi v silnejsej forme mam vacsinu priznakov, len som doteraz nevedela ze to moze byt toto navyse fajcim vie mi niekto povedat ci to nemoze este zhorsit moj stav, jasne ze fajcenie skodi ale ma to suvis aj s touto chorobou?

RNG

babulka, prave si naznacila, ze mas problemy s travenim.
Travenie sa naprava v zasade kyselinami, enzymami, vlakninami a probiotikami.

Anemia moze byt sposobena aj infekciou kandidazy v crevach. Pozri si na prislusne temy na candidu.
Candida podporovana cukrami rabuje telo o ziviny, vyraba toxiny a znizuje mnozstvo dobrych probiotik v crevach. Probiotika vyrabaju v crevach okren inych latok aj vitaminy B, najma B-12. Nedostatok probiotik vedie k nedostatku vitaminu B-12 a tym k malokrvnosti(a samozrejme hromade inych problemov.

Travenie si musis napravit, inac na to doplatis na celej ciare zdravim.

baabuulkaa

no praveze ja masko velmi lubim, a sice som chuda ale nie preto ze by som nejedla, nevadilo by mi ani pribrat, ale som taka proste

Som uz odmalicka strasne biela a v poslednej dobe jak matoha, schudla som trosku, a mam problemy s vyprazdnovanim. moze to mat vplyv aj na to, ze na kazdeho vrcim ci to ma chyta letna depresia? hahaha
Teraz beriem Tardiferon a slabu davku pyridoxinu - ten mi kupila mamina

Takze to neni take vazne ochorenie ano? Budem brat lieky a ziadne ine ochorenia mi nehrozia?

RNG

babulka, ked sa ti anemia napravila pri brani extra zeleza, tak asi mas problem vytazit zelezo z jedla alebo ti chybaju ine latky potrebne na vyrobu krviniek, ako napr B-6, B-12 kyselina listova a niektore aminokyseliny.
Ja som viacerym odporucil brat doplnok potravin Easy Iron od firmy Puritan.com ktory vsetky menovane obsahuje a pracoval velmi rychlo aj pre starsich(cez 80 rokov), ktorym ine lieky na zelezo uz nezaberali.

Inac nie si nahodou vegetarian alebo snazis sa udrzat prinizku vahu. Aj to na to totiz vplyva.

meForMe

babulka ahoj..ja som mala tiez anemiu..neviem odkedy,ale citila som sa zle niekolko rokov..no isla som na hematologiu,kde mi nasadili infuzie..asi 6..a zije sa mi o 100percent lepsie..

baabuulkaa

Ahoj, mam 22 a nebudem zakladat novu temu ked uz je taka zalozena. Ja trpim anemiou uz od malicka vtedy som mala hodnoty zeleza pod 1 ked mi to v 7mich zistili. Brala som lieky a bolo to v pohode.
Pred tromi rokmi som zas brala lebo sa mi jemne znizilo zelezo zas a ked som vysadila lieky, testy boli dobre aj pol roka po.

No teraz mi na beznej kontrole u vseobecnej brali krv a mam hodnotu 1,47 nasadila mi lieky a povedala, ze mozem byt rada ze ma neposle do nemocnice.
Je to taka vazna choroba? Ja som si myslela, zeje to nieco ako ked chybaju vitaminy. Co vsetko teda mozem pripisovat takemuto nizkemu zelezu? rsp. citala som priznaky na nete ale vsetky boli podelene podla zavaznosti. Ja sa moc neviznam tak by som bola moc rada ak by ste mi niekto odpisali dakujem.

saula

Anemia nie je prenosna choroba,len krvny obraz je pod normalne hodnoty a to hlavne zelezo co nam sposobuje unavu,hemoglobin cize krvne farbivo nema taku funkciu prenosu kyslika.Zelezo najdes v peceni,spenate v tmavozelenych zeleninach.Zelezo si mozes vycerpat s tela aj dlhodobym darovanym krvi.

marfuška

Mila lea.Slabost,únava,ospalost,dychavičnost sú príznakmi anémie.K tomu sa može nasledne priradit a zimomravost.Treba zajst za obv.lekárom a dat si vyšetrit krvný obraz a železo.Tieto vyš.ti potvrdia alebo vyvrátia či ide o anémiu.