aj vy mate pocit ze Vas okolie vyuziva?
vyuzivanie...
ono sa to zda ako extra jednoducha rada, ale je to tazke naucit sa to.. hlavne ked cely zivot hovoris ANO...
nauc sa povedat nie!mam kamosku ktoru ludia zneuzivaju lebo to nevie povedat,.ja s tym nemam problem.
soffa... ano chapem.... ale co robim zle,??
to si uz tak zvykli ze ja nim pomozem a oni mne nemusia,?, ci ako??
vidis presne o tom pisem...o ochote pomoct.ja by som to ako tvoja kamoska riesila uplne inac.povedala by som ze nestiham(keby to bola pravda)ale ze mozes prist trebars po robote ku mne ,ze ta ostriham.toto nie su kamosky,to su prizivnicky.o tom to cele je,ze ja ked kamoskam ozajstnym zavolam,tak ma nezrusia,ani sa nezatajuju ze nie su doma.ak potrebujem pomoct.
napriklad.. ja to poviem takto.,, mam kamosku,,, kadernicku... dala som jej topanky...uplne nove,, lebo mi nesadli, mala som ich raz na sebe... a viem ze nej sa hodili, mala k nim aj oblecenie, tak som jej ich proste podarovala, cenu radsej uvadzat nebudem. strasne mi dakovala a povedala, ze mozem dojst k nej, ze ma ucese, alebo nieco s vlaskami mi spravi... tak som potrebovala ucesat raz a povedala ze nema cas. tak ok, volala som druhy krat.. no a zasa nemala cas. viem ze kadernicky mavaju toho dost tak som to neriesila, ked mi opakovane niekolko krat zabudla dvere pred nosom nasla som si inu kadernicku.
to iste s mojou druhou kamoskou. pre zmenu kozmeticka... tak ja jej pomaham ako sa da,,, financne uz asi tri krat, a ked chcem obycajne obocie vytrhat tak sa u nej musim objednat,? akoze total vrchol,. som myslela ze vybuchnem...
to som taka narocna,? ja myslim ze je to normalne ked som cakala ze mi povie, pod zoberem ta...
alebo moja sestra... ta ma na mna cas ako som uz pisala len ked nieco potrebuje.,.ak potrebujem ja, nema zaujem sa so mnou bavit...
dalsia kamaratka.. proste, bola aj v skole sikanovana, nemali ju ludia radi, bavila som sa s nou, neriesila som to, pomohla som jej,,, ci uz v tom, aby nebola sama, alebo financne, alebo som jej vybavila nieco,, no potom som ja potrebovala s niekym sa porozpravat a ona sa na mna vykaslala.. tri krat po sebe...
by si sa cudavala kto ma aku rodinu.v dnesnej dobe ti skor pomozu cudzi ludia ako rodina.mozno su to normalne veci ale ako som napisala tu ide o PRINCIP A OCHOTU POMOCT KEDYKOLVEK A NIC ZA TO NECAKAT.
smajliQa, no nie su to az take bezne veci, ze kamosi na teba myslia, alebo ze ti rodina pomaha. To je skor dnes uz vzacne a treba si to vazit.
Mne sa casto stava, ze pomaham casto a vela ludom. Na druhu stranu som typ cloveka, co nema od koho co dostat spat vramci protisluzby, pretoze nepotrebujem ich pomoc. Ked uz sa vsak niekedy stane, ze by som nieco aj potreboval, tak potom mavam problem, ze ten nemoze, henten nemoze...
Takze ak citim, ze to niekto zneuziva, sanzim sa to riesit tak, ze rozmyslam o protisluzbe, ktoru by mi urobil. Vacsinou nic nepotebujem, ale radsej poviem skor, ak ano, lebo ludia maju tendenciu rychlo zabudat...
soffa...ale to su normalne veci, ze ti kamoska zavola ci nieco nechces.. ja to robim bezne.. ale asi prestanem, ked je to taka rarita teda...
alebo ze ti brat kupuje veci.. ved ste rodina, tak hadam s tym sa da ratat ze ti pomoze...
lost su kamosi a kamosi.moji kamosi tu taki s ktorymi som vyrastala od malicka.takze sme si navzajom dost napomahali za tych trebars 20 rokov.ak clovek odide na nejaki ten rocik do zahranicia,hned spoznas priatela...niektori sa neozvu za cely cas,ale ak dorazis domou,uz sa vypitavaju rodicov kedy presne dorazis aby si mohli "zadarmo vypit"!