Zdravim,
Dnes v noci som si vypil trosku viac ako som mal (po maturite), a podarilo sa mi kopnut do betonoveho stlpu, co sposobilo ze som si zlomil spominanu kost.
Nedokazem ani vyjadrit ako sa teraz citim psychicky.
Rad by som sa vsak spytal ake mozu byt nasledky tejto zlomeniny, pripadne co by sa stalo ak sa rozhodne pre operaciu, to by som mal vediet zajtra.
Oficialna diagnoza znie:
"Ide o triestivu zlomeninu proximalnej casti I. MTT s vyraznou plantarnou dislokaciou vacsieho ulomku. Edematozne presiaknutie okolitych makkych struktur s tekutinovymi kolekciami. Ostatny zachyteny skelet bez zrejmych traumatickych zmien. Redukcia hybnosti, palpacna citlivost dorza aj planty nohy. Dg: Fractura MMT I. ped. I. sin. commin. disloc."
Dali mi sadru, zajtra pojde mamka opytat sa co s tou operaciou, kedze traumatolog - primar dnes nebol dostupny.
Nikdy som nemal nic zlomene, mal by som zredukovat premiestnovanie a chodzu ? A taktiez vela lezat ? V akej polohe by mala byt ta noha, vyvysena, znizena ?...
No a taktiez by ma zaujimali rizika pripadnej operacie, doktorka skonstatovala ze operacie kosti su nebezpecne, alebo riskantne.
Dakujem za odpoved.