Chcela by som vedieť,čo sa stane ak nejaky človek naraz zhĺtne 40tabliet b-komplex forte,ďakujem...na letáku je napísane že to môže ohroziť zdravie,môže to aj spôsobiť smrť?ĎAKUJEM ZA RÝCHLE ODPOVEDE
Predavkovanie B-komplex forte
jancioscar, toto je téma z roku 2011
Toxické účinky u vitamínov skupiny B boli popísané, mali miernu formu (bolesti hlavy, návaly tepla - podľa toho o ktorý B vit. šlo) ale bol zaznamenaný aj anafylaktický šok.
Avšak tieto stavy sa objavujú skôr pri injekčnej aplikácii.
Človek by mal v pohode zvládnuť takúto dávku, ale už to viac nerobte...
OK, tak tam nedam pred to www a uvediem to tu takto
-odkaz odstránený-
Inac si to kazdy moze vyhladat nan internete, to, predsa nie je ziadne tajomstvo ani pokus o reklamu. Teda rozhodne nie odomna, vsakze.
B-komplex forte je farmaceuticky vyrobok(Zentiva) s pomerne malym obsahom B-vitaminov v porovnani s niektorymi doplnkami na trhu, ktore su neskodne podla definicie potravinoveho doplnku. Neviem ci su to prirodne vitaminy, ci nejake syntetika.
-odkaz odstránený-
To ich bububu proti predavkovaniu je smiesne, leda ze pouzivaju skodlive chemicke nahrazky, nie bioidenticke formy.
Ale napr ja osobne beriem vitamin vitamin B-3 vo forme inositol hexaniacinate v davkach 2x500 mg denne, a vitamin B-1 vo forme Benfothiamine v davke 500 az 750 mg denne proti periferalnej neuropathii uz nejaky cas(vyse roka) a nepozorujem ziadny problem ani dlhodobo.
Tj zavisi nielen od celkovej davky ale aj formy tychto vitaminov.
Zjedz a uvidis. Pochybujem, ze to tu niekto skusal. Ja som prave zjedol prazenicu z 10 vajec a nestalo sa mi vobec nic.
nieco som sem skopirovala z toho letaku, nemalo by to na tebe zanechat ziadne nasledky
Ze cukriky... :DDD si ma pobavila.. ak si si myslela, ze su to cukriky, tak ja som lietadlo.... kokos, ved b komplex chuti skor slano a vonia trochu ako vegeta alebo co :D :D :D Aspon neklam, ked sem pises blbosti...
nezjes len tak z nicoho nic 40 cukrikov predsa bez toho, aby si vedela, ako chutia, ved B komplex predsa nechuti ako cukrik! to je ale riadna blbost