S akné sa mi už nechce žiť

Príspevok v téme: S akné sa mi už nechce žiť
nikol90

ahojte.. uz sa mi nechce zit, nic mi nepomaha na akne, strasne ma to trapi.. mam hrozne komplexy, vyrazky nehorazne bolia- hlavne ked mam teda kramy.. ale mam cele celo vyrazkove, aj pri spankoch, cele prave lice- uz mam aj hrozne jazvy a flaky.. brada a lave lice tiez nic moc.. aj nos sa obcas zapaluje.. proste uz neviem co mam robit. stravujem sa dobre, chodimna detoxikacie, ku kozmeticke.. skusala som alternativnu medicinu- cinsku, HAK, antibiotika, probiotika, zinok, caje,.. trva to uz 5 rokov !!! ja mam teraz 20 a takyto zivot nechcem, premarnila som trapenim sa tie najkrajsie roky zivota. naozaj som skusala vsetko- bylinky, kremy, od koznej... chvilu som si aj nic nedavala, no nepomohlo...
som vyrazkova, zjazvena, bez chute do zivota.. vie niekto rady? dakujem, aj ked uz nedufam.

RNG

Nie.
Sol je povacsine NaCl, ktorej mame dnes privela a preto ma plno ludi zvyseny krvny tlak. Doplnovat potrebujeme najma draslik, jod, zinok, selen, niektori aj horcik a vapnik, vitaminy C E a D-3, niektori aj rozne B vitsminy. A samozrejme antioxidacne karotenoidy = rozne rastlinne farbiva /provitaminy A, ktore maju v tele zatial este nespocitane mnozstva uzitkov.

RNG

Ked jod sposobuje tie takzvane "jodove acne" tak potom preco maju Japonky tak krasnu porcelanovu plet a ich spotreba jodu je stonasobok nasej(priemerna spotreba jodu na dospeleho v Japonsku je 13.6 mg denne, dostavaju to najma z kelpu, ktory pouzivaju do varenia hojne aj don balia suchi.
Z jodidovanej soli mozes dostat denne maximalne len 50 do 75 MIKROGRAMOV, nie miligramov.
Jod sa podiela v tele na vyrobu roznych hormonov , nielen hormonov stitnej zlazy ako sa casto omylom pise, a telo ho pouziva aj na vyrobu viacerych cistiacich enzymov.

PAX

ano presne tak ja so nahraadil mlieko jogurtami a syrami, zasa aj prehnane množstvo bielkovin sposobuje tvorbu akne (z vlastnej skusenosti) s ničim to netreba prehanať, je škoda že prave tie najlepšie zdroje bielkovin najviac škodia pleti (mlieko, vajcia)

vlasy123

ano, napriklad mnoho nizkotucnych jogurtov obsahuje umele sladidla, casto X horsie pre telo ako napr. strednotucne jogurty kt. maju viac tuku, ale je to zdravy tuk a menej umelin v sebe

jogurty su najzdravsie samozrejme biele :)

PAX

ano presne tak
no vyrobky z mlieka (jogurty,syry..) si možeš sem tam dopriať kedže tie nezahlienuju
v dnešnom svete je ťažke najsť niečo 100%-ne a zdrave
chemia je všade, treba voliť len menšie zlo

vlasy123

ved pisem ze moze jest syry a chude mäso :)

ale pitie mlieka naozaj zahlienuje, nepije ho ani vela cvicitelov jogy co poznam, ale jogurt alebo syr zjedia - telo to zahlieni menej ako tekute mlieko, lebo su to uz hustejsie potraviny ...

a mala by mat prevahu rastlinnej stravy, ktora je zasadita pre zaludok :)

ak chce jest mäso, ma ho jest spolu so zeleninou, nemalo by sa jest so sacharidmi (princip delenej stravy - aby telo lahsie vsetkos travilo, lepsie vyuzilo a malo menej stresu a zataze pre travenie) ...akne moze byt vysledkom problemov nielen hormonalnych, ale aj v peceni

vlasy123

tu ide o to, ze mlieko skutocne zahlienuje, moze si dopriat tvrde syry a jest vela ryb, ale pitie mlieka je skutocne nevhodne , presla som si jej problemom, plus som mala ine, a viem, o com hovorim z vlastnej skusenosti :)

co sa mäsa tyka, ak ho planuje jest, tak chude mäso

mlieko neodporuca aj mnoho lekarov

ach jaj...na svete je kopa veganov a su zdravi :) aj ked ju na toto nahovarat nebudem, ja sama nie som vegan

PAX

vlasy lenže to su rastlinne bielkoviny a tie su vo velkej miere ťažko využitelne, telo potrebuje hlavne živočišne bielkoviny a to je mäso,vajcia,mlieko a vyrobky z neho,ryby