ahojte.. uz sa mi nechce zit, nic mi nepomaha na akne, strasne ma to trapi.. mam hrozne komplexy, vyrazky nehorazne bolia- hlavne ked mam teda kramy.. ale mam cele celo vyrazkove, aj pri spankoch, cele prave lice- uz mam aj hrozne jazvy a flaky.. brada a lave lice tiez nic moc.. aj nos sa obcas zapaluje.. proste uz neviem co mam robit. stravujem sa dobre, chodimna detoxikacie, ku kozmeticke.. skusala som alternativnu medicinu- cinsku, HAK, antibiotika, probiotika, zinok, caje,.. trva to uz 5 rokov !!! ja mam teraz 20 a takyto zivot nechcem, premarnila som trapenim sa tie najkrajsie roky zivota. naozaj som skusala vsetko- bylinky, kremy, od koznej... chvilu som si aj nic nedavala, no nepomohlo...
som vyrazkova, zjazvena, bez chute do zivota.. vie niekto rady? dakujem, aj ked uz nedufam.
S akné sa mi už nechce žiť
Nie.
Sol je povacsine NaCl, ktorej mame dnes privela a preto ma plno ludi zvyseny krvny tlak. Doplnovat potrebujeme najma draslik, jod, zinok, selen, niektori aj horcik a vapnik, vitaminy C E a D-3, niektori aj rozne B vitsminy. A samozrejme antioxidacne karotenoidy = rozne rastlinne farbiva /provitaminy A, ktore maju v tele zatial este nespocitane mnozstva uzitkov.
takze viac solit je lepsie?
Ked jod sposobuje tie takzvane "jodove acne" tak potom preco maju Japonky tak krasnu porcelanovu plet a ich spotreba jodu je stonasobok nasej(priemerna spotreba jodu na dospeleho v Japonsku je 13.6 mg denne, dostavaju to najma z kelpu, ktory pouzivaju do varenia hojne aj don balia suchi.
Z jodidovanej soli mozes dostat denne maximalne len 50 do 75 MIKROGRAMOV, nie miligramov.
Jod sa podiela v tele na vyrobu roznych hormonov , nielen hormonov stitnej zlazy ako sa casto omylom pise, a telo ho pouziva aj na vyrobu viacerych cistiacich enzymov.
ano presne tak ja so nahraadil mlieko jogurtami a syrami, zasa aj prehnane množstvo bielkovin sposobuje tvorbu akne (z vlastnej skusenosti) s ničim to netreba prehanať, je škoda že prave tie najlepšie zdroje bielkovin najviac škodia pleti (mlieko, vajcia)
ano, napriklad mnoho nizkotucnych jogurtov obsahuje umele sladidla, casto X horsie pre telo ako napr. strednotucne jogurty kt. maju viac tuku, ale je to zdravy tuk a menej umelin v sebe
jogurty su najzdravsie samozrejme biele :)
ano presne tak
no vyrobky z mlieka (jogurty,syry..) si možeš sem tam dopriať kedže tie nezahlienuju
v dnešnom svete je ťažke najsť niečo 100%-ne a zdrave
chemia je všade, treba voliť len menšie zlo
ved pisem ze moze jest syry a chude mäso :)
ale pitie mlieka naozaj zahlienuje, nepije ho ani vela cvicitelov jogy co poznam, ale jogurt alebo syr zjedia - telo to zahlieni menej ako tekute mlieko, lebo su to uz hustejsie potraviny ...
a mala by mat prevahu rastlinnej stravy, ktora je zasadita pre zaludok :)
ak chce jest mäso, ma ho jest spolu so zeleninou, nemalo by sa jest so sacharidmi (princip delenej stravy - aby telo lahsie vsetkos travilo, lepsie vyuzilo a malo menej stresu a zataze pre travenie) ...akne moze byt vysledkom problemov nielen hormonalnych, ale aj v peceni
lenže ide aj o fyzicku kondiciu, bielkoviny su v tomto smere nenahraditene :)
tu ide o to, ze mlieko skutocne zahlienuje, moze si dopriat tvrde syry a jest vela ryb, ale pitie mlieka je skutocne nevhodne , presla som si jej problemom, plus som mala ine, a viem, o com hovorim z vlastnej skusenosti :)
co sa mäsa tyka, ak ho planuje jest, tak chude mäso
mlieko neodporuca aj mnoho lekarov
ach jaj...na svete je kopa veganov a su zdravi :) aj ked ju na toto nahovarat nebudem, ja sama nie som vegan
vlasy lenže to su rastlinne bielkoviny a tie su vo velkej miere ťažko využitelne, telo potrebuje hlavne živočišne bielkoviny a to je mäso,vajcia,mlieko a vyrobky z neho,ryby