ahojte.. uz sa mi nechce zit, nic mi nepomaha na akne, strasne ma to trapi.. mam hrozne komplexy, vyrazky nehorazne bolia- hlavne ked mam teda kramy.. ale mam cele celo vyrazkove, aj pri spankoch, cele prave lice- uz mam aj hrozne jazvy a flaky.. brada a lave lice tiez nic moc.. aj nos sa obcas zapaluje.. proste uz neviem co mam robit. stravujem sa dobre, chodimna detoxikacie, ku kozmeticke.. skusala som alternativnu medicinu- cinsku, HAK, antibiotika, probiotika, zinok, caje,.. trva to uz 5 rokov !!! ja mam teraz 20 a takyto zivot nechcem, premarnila som trapenim sa tie najkrajsie roky zivota. naozaj som skusala vsetko- bylinky, kremy, od koznej... chvilu som si aj nic nedavala, no nepomohlo...
som vyrazkova, zjazvena, bez chute do zivota.. vie niekto rady? dakujem, aj ked uz nedufam.
S akné sa mi už nechce žiť
akne je o hormonoch, nie o strave.... práve preto niekto má akne aj ked sa stravuje zdravo a niekto ho nemá aj ked je všetko možné...
tzn, že ak su výkyvy hormonov, teda pri puberte, tehotenstve, po vysadení antikoncepcie, problemy štitnej žlazy atd, može ale nemusí sa vyskytnuť akne...
pecivo jedzi len celozrne
dakujem majusik, vyzera to zaujimavo, mozno teda skusim.
ja teraz uvazujem, ze zacnem jest len surovu zeleninu a surove ovocie, sem-tam pecivo a to bude vsetko. neviem uz.. ale ked kamaratky jedia cokolady, cipsy, fast food........ a nemaju nic. a ja take nejem i ked by som si rada dala, a mam taku hroznu plet..
...tak s akne mam bohate skusenosti tiez. Skusala som tisic veci, aj ten Proactiv - asi tri roky dozadu. Sialene drahe to bolo a ucinok na mna teda ziadny:-(
Dnes uz mam s akne ako-tak pokoj, dost sa to zmenilo po porode a pomahalo mi aj, ked som si strazila pitny rezim (aspon tie 2 litre cistej vody denne).
Ale napr., co mi spominala kamoska, tak jej vraj dobre zabera na akne propolisovy balzam - kupuje ho na internete v tomto e-shope www.vceliakozmetika.sk
Urcite ale kazdemu zaberie nieco ine, treba asi fakt len skusat.
dakujem, vyskusam to teda.
k tomu proaktiv- pocula som, zevraj to nema na kazdeho rovnaky ucinok, je to tak ako so vsetkymi kremami. ja som uz sice na rozne kremy vyhodila strasne vela, cize toto by som uz prezila, no bojim sa skusat zas nieco nove. chcela by som vyriesit podstatu toho akne.
ja ani mastne jedla nejem, stravujem sa zdravo, jem zinok, pojem zihlavovy, detoxikacny caj.. aj zelene sypane.. malinovky nepijem- pijem cistu vodu.
robim co mozem, no nezlepsuje sa to. skor naopak.
proaktiv na akné a zdravá strava
Co sa tyka acni, uz som mnohokrat napisal, ze jedine ked telo dostava take oleje, ktore tvrdnu a tym zapchaju mazove kanaliky sa mozu acne vytvorit.
Panenske neznicene oleje netvrdnu, ci uz mononenasytene(olivovy) alebo nasytene(kokosovy).
Polynenasytene mozu najskor stvrdnut, lebo maju otvorene vazby, ktore im pri tepelnom ci chemickom podskodeni mozu vytvarat tukove polymery a oxidaciou vysychat-vid olejomalby.
Akonahle sa zapchaju mazove kanaliky vytvrdnutymi znicenymi olejami mas acne a tieto mozu z vrchu koze dostat nakazy a hnisaju.
Koza sa da sterilizovat, takze hnisanie sa da potlacit, tak isto sa da ciastocne potlacit vylucovanie mazu znizenim hormonu dihydrotestosteronu(zinok, vytazok z korenov zihlavy, steroly...)ale urcite mnozstvo mazu sa vzdy vyluci a ked sa zapchaju mazove kanaliky znicenymi/stvrdnutymi tukmi mas vzdy acne, ci sa zapalia alebo nie.
Nakaze a hnisaniu sa da zabranit napr pouzivanim kokosoveho oleja s par kvapkami citricidalu/GSE
Hnisanie sa da zastavit aj napr iontoforezou striebra, co som tu uz viackrat popisal, najdes aj cez Google.sk zadanim rng, zapal, hnisania a striebro
Staci na to strieborna lyzicka a bateria, hoci aj len 3 voltova a kusok drotu, ja som na to pouzil dvojdrot z pokazenych sluchadiel. Striebro ide na PLUS pol,a das ho na hnisavu ranu ci pupak, druhy pol chytis do ruky, ja mam na drote z minus zaviazanu druhu obyvcajniu lyzicku.Bateria moze byt aj litiovy gombik, to staci na tie miniaturne prudy, 50 mikroamper do max 1000 mikroamper, co su na to potrebne.
Chute su niekedy vypestovasne od mala, niekedy su to veci zvyku(ja som si napriklad v USA musel navykat na mnohe nezname jedla, ktore ked som prvy krat ochutnal div ze som sa nedogrcal, ale dnes mnohe z nich mam dokonca rad) a niektore su pre jednotlivcov z roznych dovodov zivelne neprijemne.
Ak mozes jest sunku, tak iste mozes jest aj ine masa, Mozno mas nizko kyseliny alebo enzymi, takze je ti maso tazke a po rokoch pocitu "tehly" v zaludku si ho postupne znenavidela.
Su aj taki, co maju natolko radi zvierata(viac ako ludi casto) ze ich odmietaju jest. Aj to je dost pochopitelne, aj ja mam divny pocit, ked mam jest napr mladu jeleninu a vzdy si spomeniem na film Bambi. Nuz ale kvoli zdraviu treba jest velmi ropzmanitu potravu a maso je vyborny zdroj balancovanych zivin, nech hovoria vegetariani co chcu. Ja som zil s mnohymi v okoli, ktori sa tou dietou pripravili na starost o zdravie, lebo su na tom ovela horsie, ako ti, co jedia aspon obcas rozne masa a ryby.
Pestrost a rozmanitost je zakladom zdravej vyzivy, kde ma byt s kazdeho prirodneho zdroja urcite zastupenie a minimum priemyselne znicenych potravin.
Dlhym vyvojom sa ludia trochu prisposobili zdrojom potravy, pre to dnes su jedinci so znacnou pritazlivostou k masam(geny lovcov) a zase taki, co maju vstah k polnohospodarskym plodinam(potomci dlhych generacii rolnikov). Ale daleko najviac je zmiesanych typov, co musia mat z kazdeho nieco, z nicoho privela.
dakujem velmi pekne za rady a podporu.
mlieko uz nepijem asi 3 mesiace, jogurty jem tie probioticke, na maso moc nie som, ale ked zjem, tak kuracie.. caje na plet som pila, specialne na akne, liecbu koze, zihlavove, detoxikacne.. hak som mala diane 35, mala som vsetky vedlajsie ucinky vratanie nabehy na trombozu, silnych ale fakt ze silnych migren a depresii, kvoli ktorym som si skoro siahla na zivot a preto sa bojim si dat znova hak.. a este ako som ju vysadila, zacal sa mi vyhadzovat chrbat, dekolt.. ani vystrih si nemozem dat, je to hrozne.. mam 20 a nemozem si dat vystrih, lebo mam hrozny dekolt a chrbat.. kozna mi dala aj antibiotika na plet- na ne som dostala alergiu- vyhadzala som sa na rukach plus opuchla mi tvar. ja uz neviem, nechcem sa lutovat, ale som z toho fakt nestastna. nefajcim, nepijem.. mejkap nepouzivam, iba si davam acnecolor a sem-tam od alverdy-co je prirodna kozmetika- kryci korektor. a trocha pudru, ale kvalitneho. ale skusala som si aj nic nedavat ked som bola tyzden doma. a aj tak nepomohlo. furt na tych istych miestach sa mi to zapaluje, boli to strasne a hnisa to. najkrajsie roky zivota premarnim kvoli tomu
vedel by si sa prosimta vyjadrit aj k tejto teme? www.zdravie.sk
dakujem :)