MRI chrbtice (tarlovova cysta)

Príspevok v téme: MRI chrbtice (tarlovova cysta)
margit11

Dobrý deň. Prosím Vás o vysvetlenie môjho problému z vyšetrenia MRI, keďže mu nerozumiem, možno sa tu nájde niekto, kto mu rozumie. Ďakujem
Desikácia IVD v segmente L3/4/5 - chondrosis
Vákuová degenerácia disku v segmente L3/4/5.
Disrupcia fibrozneho anulu disku subartikulárne vpravo v segmente L4/5
Endplate disesase Modic I. v segmente L4/5
Drobná Tarlovova cysta v úrovni S2 vpravo priemeru 6,7mm
V axiálnej rovine verifikujeme:
-segment L2/3- hernia disku neverifikovaná. neurálne forameny nestenotizované. Sklerotické zmeny na facetách bilat.
-segmentL3/4- asymetrická protruzia disku paramediálne až extraforaminálne vpravo. Stenoza neurofaramenu vpravo. Sklerotické zmeny na facetách bilat. s hypertrofiou vpravo.
- segment L4/L5- asymetrická protruzia disku paramedialne až foraminálne vpravo s disrupciou fibrozneho anulu, stenoza neurofaramenu vpravo. skLEROTICKé ZMENY NA FACETáCH BILAT. + Edém synovie vpravo.
- segment L5/S1- hernia disku neverifikovaná, neurálne forameny nestenotizované. Sklerotické zmeny na facetách bilat. + edém synovie vpravo.

RNG

Inac kto si to chce skontrolovat priamo z tych medickych periodik, uz som sem neraz dal zoznamy a adresy lekarov a lekarskych kolektivov, odkial tie informacie cerpam
Mozete ich najst(teda tych najznamejsich, co ja odoberam) cez google.sk uvedenim rng, alternativni lekari.
Mnohi z nich su dnes uz vyse 30 rokov v tomto poli, maju svoje kliniky a lekarske kolektivy, takze sa nejedna o nejakych podivinov, ale uspesnych lekarov, velmi znamych v USA
Samozrejme je ich podstatne viac, odhadom na celom svete az 64 000 lekarov praktizuje ciastocne alebo kompletne alternativnu medicinu. V USA je to len 1.5% zo vsetkych lekarov, ale aj tak su to tisice(15 000 zhruba) takze sa nejedna o zopar potrestencov , ako by to velmi rada organizovana medicina popisala. A ich pocet rastie aj napriek vsetkym, prenasledovaniam systemu.

RNG

Nechapem,preco mi pripisujete taku dolezitost, ja sem len davam poznatky vycitane z roznych lekarskych periodik, ktore aj sam na sebe praktizujem s uspechom uz dlhe roky a ktore sa organizovanou medicinou neuznavaju a potieraju vsade , kde sa len da, hlavne z ekonomickych dovodov. Keby si niekto dal namahu a objednaval a cital tie rozne lekarske periodika, a bol ochotny obetovat svoj vcas ako ja na informaciu verejnosti, nemusel by som sem vobec prispievat.
Ja si osobne myslim, ze ludia maju pravo sa dozvediet aj tie informacie, ktore organizovana medicina potlaca, lebo ludia maju pravo si vybrat a nie aby im len jednostranne diktovali.
Inac na svete je plno roznych medicin, nie len ta, co vam oficialne serviruju ako "jedinu spravnu"

Maros75

RNG.......ty snad dokazes vyliecit bez zasahu do organizmu uplne vsetko.
Mal by si sediet niekde na hore Sion a tam by siel za tebou taky obrovsky niekolko milionovy zastup ludi. A o 2000 rokov by si bol Bozi syn .

Mi344

..po MR v KE mi bola zistená v oblasti Th12/L1 Tarlovová cysta o rozmeroch 23,8x25x12mm, chcem sa opýtať, či sa táto cysta operuje, alebo nie, ak áno tak kde a aké sú výsledky, pretože sa o tom nikde nemôžem dočítať.., ďakujem