prosim vas, mam 14 rokov a nemam menstruaciu. som dost chuda, moze to byt aj tym? neda sa prva menstruacia nejako priblizit?
menstruacia
Počula som že neskorší nastup puberty má pozitívny vplyv na ženský organizmus, tak ako aj neskorý nastup klimaktéria. Tak ja by som z toho nerobila tragédiu. Počkaj ešte aspoň do 15 a ked nič, navštív lekára. Vela šťastia.
Cau aluska.Jednoznacne je to podvyzivou minimalne, ak aj nie niecim inym.To co vravi jersey je fakt vyborne,svoju prvu mozes ocakavet v tom veku ako bola tvoja matka vtedy.Toto ti urcite pomoze, vyskusaj:urcite nesedavaj na studenom!Ale co je lepsie:kup si v lekarni alchemilku-bylinky-odpradavna ju zeny pouzivali na zenske veci, hlavne tohto typu.Var si z nej caj-1 lyzicka na 1 salku a asi 15min.vyluhovat.Je to z knizky Zdravie z bozej lekarne.Ale kazdopadne to neber na lahku vahu-najdi hocakeho gynekologa v tel.zozname a chod k nemu. On ta iba ubezpeci, ci si zdrava-ak nie, na to je tam.Drzim palce
neboj sa kazda zena je ina, a bud rada, zatial nic nestracas, ved babo nechces nie :-D ono to pride ked bude mat....a potom sa toho budes chciet v istych chvilach aj zbavit...skus sa spytat maminy kedy mala ona svoju prvu, mozes to zdedit....