1. Diagnóza AS a 2. rečová indizpozícia

Príspevok v téme: 1. Diagnóza AS a 2. rečová indizpozícia
Its a Secret

Zdravím Vás!

1. Robil som si online test na autizmus a vyšiel mi výsledok 26. Pred rokom 29. Od 32 je hranica Aspergerového Syndrómu a taktiež som mal namerané superriorné IQ v niekoľkých typoch IQ.testov.
Nikdy nepijem alkohol... totiž nieže by som bol nato hrdý a nemám ani zdravotný dôvod nepiť, ale nikdy nakoniec neviem nájsť dôvod, kedže nevedomosť realitu nezmení. Ako decko som zbožňoval mapy a asi až nezdravo.

Ale ako dieťa som mal veľa priateľov, veľmi skoro som sa naučil rozprávať a vraj som reagoval na okolie, odvádzal som dobré herecké výkony, mám rád adrenalínové športy, relatívne pekne som maloval a pred zopár rokmi som sa vyliečil z psychózy... čo by malo vylučovať aj lahkú formu autizmu.

Mohol by som mať ajtak lahkú formu autizmu?

2. Mám a aj nemám rečovú vadu. Podla toho, že ako kedy. Ako dieťa som obvikle renkal, ale ak som sa nahneval, tak som vedel perfektne vyslovovať "R". Inak okrem renkania som nemal žiadne iné rečové indispozície. Neskôr ako som dospieval, tak čím viac som myslel na výslovnosť, tým horšie som vyslovoval. V puberte som čítal knihu, ktorej autor mal pre mňa zaujímavé meno. Chcel som ho počuť nahlas, lebo sa mi veľmi páčilo a odvtedy viem vyslovovať "R" aj inokedy než len ak sa nahnevám. Začínalo to s jeho menom, neskôr to išlo ešte s cudzím jazykom v, ktorom písal a potom som to už vedel použiť všade, ale teraz sa mi niíelenže nedarí vyslovovať "R", ale už dokonca aj šušlem. Zistil som, že keď som v strese a uvažujem nad svojou výslovnosťou, tak začnem vyslovovať horšie. Navyše mám poškodené hlasivky od cigariet.
Ak si napríklad zatrtkám, tak sa moja výslovnosť zlepší, prípadne je bezchybná a ak som zase odmietnutý tak sa to zhoršuje :D

Čo s tým? Toto nieje klasický logopedický problém.

Its a Secret

Alebo mám tie výsledky AQ.testov s vysokými hodnotami kvôli vysokému IQ? Žeby som kvôli tomu nežil v rovnakom svete ako ostatný a z toho by som mohol byť desociovaný?