zrusenie poistenia

sarag

zabudla som...potom som pracovala v UK este 6 mesiacov a po navrate na SK som sa znova prihlasila do poistovne a doniesla doklad o vystupe zo zamestania. v decembri som zasa musela priniest doklad o nastupe do zamestnania v UK.zavolaj si tam alebo napis, bude to rychlejsie.

sarag

tiez som pracovala v uk a platila som si 6 mesiacov poistne v uk a poistne na SK. od juna do decembra som si platila poistne v oboch krajinach. v decembri som sa bola OSOBNE informovat o dvojitom poistnom a povedali, ze to netreba a poistne za 6 mesiacov mi vratili a poslali na ucet(za par tyzdnov). ale musela som ist osobne a vsetko osobne podpisat, lebo som nemala zakonneho zastupcu. skoda platit aj aj, ked nemusis. kazdopadne sa na to informuj:)

marfuška

Tiež sme mali podobný problém, lebo syn odišiel pracovat do UK.Bol poist.ale v spoločnej poist.Ked som sa na to pýtala povedali mi že netreba platit v 2 štátoch.Ked už bol poistený v UK /dostal kart.poist./,tak som do poist.posielala kopiu prac.zmluvy a výpl.pásky,ktorá slúžila ako doklad že si platí zdrav.poistenie.A tu na poist.sme vrátili preukaz poist.Neviem,ale podobne by to malo byt aj vo všeobec.poist.