Podporte aj Vy Hromadnú pripomienku k májovému návrhu kategorizácie...

Príspevok v téme: Podporte aj Vy Hromadnú pripomienku k májovému návrhu kategorizácie...
DiabetikIvo

Podporte aj Vy májovú Hromadnú pripomienku diabetikov SR k návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok č. S05396-OL-2011.

Text hromadnej pripomienky je k dispozícii vo formáte PDF na adrese: www.4shared.com

Pripomienku prednostne podporujete elektronicky cez potrál právnych predpisov: lt.justice.gov.sk

Elektronicky je možné hromadnú pripomienku podporiť do 30.5.2011 24:00 hod.

Pre získavanie podporujúcich hlasov na podpisovom formulári je na adrese: www.4shared.com k dispozícii podpisový hárok s miestom pre 40 podporujúcich.

Podpisové hárky s podpismi mi posielajte oscanované najneskôr 30.5.2011 v deň uzávierky pripomienkového konania na adresu ivans133ZAVINACgmail.com (samozrejme slovo ZAVINAC v uvedenej adrese treba nahradit príslušným znakom, teda @)

Na túto adresu mi môžete samozrejme písať akékoľvek otázky spojené s podanými hromadnými pripomienkami.

Ešte raz pripomínam, že uzávierka podávania podporujúcich hlasov je 30. mája 2011 o 24:00 a dovtedy by sme mali nazbierať čo najviac hlasov a to hlavne v elektronickej podobe.

Ďakujem všetkým, ktorí si stiahnu, prečítajú a podporia túto hromadnú pripomienku.

DiabetikIvo

nusko-kn,

koncom augusta bude ďalšie pripomienkové konanie k ďalšiemu, v poradí už tretiemu tohtoročnému návrhu Kategorizácie zdravotníckych pomôcok, ktorý po ukončení všetkých legislatívnych konaní bude platiť od 1. októbra 2011.

A pretože nepredpokladám, že by sa veci cez leto výrazne zmenili na základe májovej hromadnej pripomienky, neostane mi nič iné ako napísať v auguste ďalšiu a pokúsiť sa pre ňu získať zasa čo najviac podporujúcich hlasov.

Môžeš k nim prispieť aj Ty, keď do podporovania zapojíš seba, celú svoju rodinu, svojich priateľov a kolegov a ďalších ľudí...

Teraz je čas na oslovenie potencionálnych podporovateľov, pomôcť im zriadiť si na portáli právnych predpisov svoje konto a potom v deň D poslať svoj podporujúci hlas a požiadať svojich ľudí nech tak urobia aj oni.

Elektronicky získané hlasy na podporu hromadnej pripomienky majú de facto trochu väčšiu váhu ako tie získané na podpisových hárkoch, hoci de jure sú obidvomi spôsobmi podané hlasy rovnocenné...

Prečo majú podľa mňa väčšiu váhu elektronicky podané hlasy?

Jednoducho preto, lebo ich počet je okamžite vidieť a vidí ho nielen ten kto podal hromadnú pripomienku, resp. ten kto ju podporil, ale počet takto získaných hlasov vidí každý návštevník Portálu právnych predpisov - či už náhodný, alebo ten kto tam chodí pravidelne z pracovných dôvodov.

A keď si zoberieme situáciu na Slovensku kde skoro každý pozná každého, tak pokiaľ tam bude vidieť niekoľkotisícovú podporu Hromadnej pripomienky diabetikov, tak to osloví nielen ľudí z Kategorizačnej komisie a Ministerstva zdravotníctva, ale bude sa o tom hovoriť, alebo aspoň šuškať aj na iných ministerstvách a v štátnych inštitúciách...

nusko-kn

škoda, že som si tento článok prečítala až dnes, inak by som aj ja podporila túto petičnú akciu. Držím palce.

DiabetikIvo

Kategorizačná rada pre zdravotnícke pomôcky dňa 7.júna 2011 rozhodla v prospech diabetikov...

Dňa 7. júna 2011 zasadala Kategporizačná rada pre zdravotnícke pomôcky (POZOR!!! Nemýľte si ju s Kategorizačnou komisiou, Kategorizačná rada je odvolací orgán na ktorý sa môžu firmy žiadajúce o zaradenie pomôcky do zoznamu kategorizovaných pomôcok s plnou, resp. čiastočnou úhradou z poistenia, odvolať ak nesúhlasia s rozhodnutím Kategorizačnej komisie...)

Na stránke Ministerstva zdravotníctva SR je od 8. júna 2011 na adrese: www.health.gov.sk uverejnená excelovská tabuľka s rozhodnutiami Kategorizačnej rady pre zdravotnícke pomôcky z rokovania konaného dňa 7.6.2011.

Diabetikov sa týkajú dve položky tejto tabuľky, ktoré hovoria o pomôckach: D84709 - Senzor DexCom a D84704 - Systém pre kontinuálne monitorovanie glukózy Dexcom Seven Plus, ktoré Kategorizačná komisia z iba jej známych dôvodov nechcela zaradiť do kategorizácie zdravotníckych pomôcok (tento dôvod nie je v tabuľke uvedený, ale určite by Vás viacerých, rovnako ako mňa určite zaujímalo prečo komisia nechce zaradiť tieto pomôcky do zoznamu)

Pre obidve pomôcky Kategorizačná rada napísala takýto verdikt: "Rozkladu sa vyhovuje vec sa vracia kategorizačnej komisii na nové konanie a rozhodnutie".

Uvidíme ako na toto rozhodnutie bude reagovať Kategorizačná komisia pre zdravotnícke pomôcky.

Držte palce aby sa CGM systém fy Dexcom dostal do zoznamu pomôcok s čo najnižšími doplatkami pacientov.

DiabetikIvo

K4M1N0,

toto vlákno je venované trochu inej oblasti života diabetikov ako sa vo svojom príspevku pýtaš...

Zo zdravotného poistenia diabetik nedostane priamo žiadne financie...

Ale zo sociálneho poistenia môže čerpať určité finančné prostriedky, ktoré mu náležia podľa ustanovení zákona č. "447/2008 Z.z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov".

V tomto zákone sú definované finančné kompenzácie zdravotného poistenia. Znenie tohto zákona nájdeš na adrese: www.zbierka.sk

K4M1N0

Chcem sa opýtat či su diabetici nejako finančne ohodnotení,respektíve ,či dostávaju nejaký finančný príspevok .Dakujem.

DiabetikIvo

Povinné minimum 500 podporujúcich hlasov pre májovú Hromadnú pripomienku sme po 2 strašne dlhých týždňoch včeera večer konečne získali...

Takže májová hromadná pripomienka má status ZÁVAŽNEJ pripomienky a Kategorizačná komisia MZ SR a aj samotné Ministerstvo zdravotníctva bude musieť zaujať stanovisko k podaným návrhom na úpravu navrhovanej kategorizácie zdravotníckych pomôcok...

Dosiahnutie zákonom určeného minima 500 podporujúcich hlasov však neznamená, že ďalšie hlasy na podporu hromadnej pripomienky nie su potrebné.

Práve naopak, potrebujeme využiť naplno zostávajúci čas, ktorý ostáva do uzávierky pripomienkového konania a podporovania podaných hromadných pripomienok na to, aby sme ešte zmobilizovali všetky sily a získali čo najviac ďalších podporujúcich hlasov.

Na forme v akej budú získané nezáleží.

Môže to byť elektronicky cez Portál právnych predpisov ( lt.justice.gov.sk ), kde okamžite vidíme každý nový podporujúci hlas, alebo foromou vyplneného podpisového hárku ( www.4shared.com ), ktorý mi pošlete oskenovaný na moju e-mailovú adresu.

Ak už máte podpisové hárky zaplnené 40 podpismi, tak mi dnes tie úplne zaplnené oskenujte a pošlite ako prílohu e-mailom. A potom v pondelok 30.5. mi v priebehu dňa pošlite ešte tie zvyšné...

Takto pomôžete a uľahčíte mi prácu s prípravou prílohy s podpisovými hárkami, ktorú v utorok 31.5.2011 budem posielať na Ministerstvo ako konečný materiál hromadnej pripomienky diabetikov SR k májovej kategorizácii pomôcok, v ktorej bude zosumarizovaná aj Vaša podpora (čiže bude tam dokladovaný celkový počet podporujúcich hlasov).

Možno máte pocit, že nemá zmysel podporovať tieto hromadné pripomienky, že to dlho trvá a že sa aj tak nič nezmení...

Myslíte si, že nemá zmysel bojovať za svoje práva?

Niečo síce nie je dosiahnuté okamžite a trvá to dlhšie, niečo sa však podarí zlepšiť rýchlejšie a sú veci, ktoré sa aj vďaka hromadným pripomienkam vyriešili v rámci jedného pripomienkového konania...

Pozrite sa napríklad na leto minulého roku, keď poisťovne navrhovali, aby bola v kategorizácii zrušená skupina "nezaopatrené osoby do 25. roku veku".

Keby som ich návrh nenapadol v mnou podanej hromadnej pripomienke, keby sa svojou vlastnou hromadnou pripomienkou voči tomuto návrhu nepostavila ZO ZDS Košice deti, tak všetci študenti - diabetici by po dosiahnutí 18-tich rokov boli automaticky zaradení do skupiny dospelých diabetikov a namiesto 100 prúžkov na mesiac by mali nárok iba na 75 prúžkov.

Vďaka dvom hromadným pripomienkam, ktoré napadli tento návrh a predovšetkým vďaka Vašej podpore týchto pripomienok sme dokázali zabrániť tomu, aby kategorizačná komisia odsúhlasila kontraproduktívny návrh poisťovní...

Čo by sa mohlo stať, keby sa nám nepodarilo proti tomu zmobilizovať sily?

Pri ďalšom návrhu kategorizácie by potom kľudne mohol prejsť aj iný návrh poisťovní, ktorý mal pre všetkých diabetikov na intenzifikovanej liečbe povoliť iba 50 prúžkov mesačne. Bez ohľadu na to či ide o muža, dieťa, alebo tehotnú diabetičku...

Neveríte, že by poisťovne dávali takýto spiatočnícky návrh?

Vypočujte si zvukový záznam z rokovania Kategorizačnej komisie k bodu č.1 Hromadnej pripomienky diabetikov Slovenska podaný k návrhu kategorizácie pomôcok č. 12933/2010-OL, ktorý je k dispozícii vo formáte MP3 na adrese: www.4shared.com odkiaľ sa dá prehrať, či stiahnuť po zadaní hesla "diabetik" (samozrejme bez úvodzoviek).

Uvedomte si prosím Vás, že toto je REÁLNA HROZBA, ktorá sa môže objaviť v ktoromkoľvek ďalšom návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok.

Proti takýmto návrhom sa musíme postaviť spoločne, pretože asi by sa nikto z diabetikov nechcel vrátiť do čias keď sa inzulíny pichali pomocou sklenených striekačiek a tupých celokovových ihiel, ktoré sa doma vyvárali v destilovanej vode.
Nik z nás sa nechce vrátiť do čias, keď bola jednorázová inzulínová striekačka s naozaj ostrou ihlou iba po známosti, keď sme neboli k dispozícii glukometre a inzulínové perá, či pumpy neboli dostupné.

Ďakujem za všetky Vaše osobné podporujúce hlasy a tiež aj za tie hlasy, ktoré ste pomohli a ešte pomôžete získať do 30.5.2011 24:00 hod.

DiabetikIvo

Teraz nám do minimálneho počtu 500 hlasov, ktoré potrebujeme nazbierať chýba už len 13 hlasov. Dúfam, že sa nájde ešte toľko ľudí zaregistrovaných do tejto FB skupiny, ktorí pomôžu získať a prekonať hranicu 500 hlasov.

V minulom roku členovia a priaznivci Slovenského hemofilického združenia (SHZ) dokázali za 4 dni nazbierať na podporu svojej hromadnej pripomienky cez Portál právnych predpisov 1032 hlasov.

Ľudí trpiacich hemofilickými ochoreniami je na Slovensku oveľa, oveľa menej ako diabetikov.

Ak by Vám aspoň trochu záležalo na tom, aby sme mohli mať lepšie podmienky pre domáci management diabetu, tak nemalo byť problémom získať 2, 3 ...aj 10 násobok počtu hlasov, ktorý dosiahli priaznivci SHZ.

Porozmýšľajte nad tým a svojou podporou súčasnej hromadnej pripomienky urobte niečo nielen pre svoj prospech, ale aj pre prospech ďalších diabetikov na Slovensku.

Uzávierka pripomienkového konania končí 30. mája o 24:00 hod.

DiabetikIvo

Už len 19 hlasov chýba a Hromadná pripomienka získa status ZÁVAŽNÁ PRIPOMIENKA.

Nájde sa medzi 337 187 diabetikmi aspoň 20 ľudí, ktorí si nájdu čas, prečítajú si text hromadnej pripomienky a podporia ju cez Portál právnych predpisov?

Slovenskí diabetici nemyslíte si, že je hanbou skutočnosť, že nedokážeme získať aspoň tých 500 hlasov hoci je nás na Slovensku vyše tristotridsaťtisíc?

Alebo ste všetci spokojní s terajším stavom vecí ohľadne nedostatočného množstva prúžkov do glukometrov?

Ste spokojní s tým, že nemôžete prejsť na inzulínovú pumpu bez toho aby ste dlhodobo museli byť zle kompenzovaní?

Ste spokojní aj s tým, že si nemôžete dať predpísať pomôcky pre kontinuálne meranie glykémie?

Ak nie, tak neváhajte a podporte svojim hlasom májovú hromadnú pripomienku.

Ďakujem za každý jeden hlas ktorým podporíte seba a aj ostatných diabetikov žijúcich na Slovensku.

DiabetikIvo

Diabetici, rodičia detí s diabetom, priatelia a priaznivci diabetikov, pomôžte získasť ešte aspoň 46 podporujúcich hlasov, nech Hromadná pripomienka diabetikov SR k májovému návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok môže získať status "ZÁVAŽNÁ PRIPOMIENKA".

Keď ho získa, tak slovenské Ministerstvo zdravotníctva sa bude opäť musieť zamýšľať nad problematikou managementu diabetu a bude musieť hľadať cesty ako vyhovieť návrhom z hromadnej pripomienky, resp. hľadať nevyvrátiteľné zdôvodnenia prečo im nemožno vyhovieť...

Doprajte prosím Vás aj ľuďom z ministerstva a z Kategorizačnej komisie možnosť pracovať v náš prospech.

Ďakujem za porozumenie a dúfam, že do nedeľe 29. mája 2011 budeme mať hromadnú pripomienku elektronicky podporenú aspoň 1000 hlasmi.

DiabetikIvo

Momentálne stav elektronickej podpory májovej hromadnej pripomienky signalizuje pekné číslo 434.

Pridajte aj Vy svoj hlas a pomôžte aj vlastnou aktivitou k tomu aby sa toto pekné číslo zmenilo na ešte krajšie čísla ako napríklad 535, 636, 737...1001, 1221, 2112,...3663,...6336