Ahoj ludia. Mám taký problém môja polovička trpí stažkou depresiou, adaptačnou poruchou a schyzotipovou poruchou. Viete mi niekto napísať kto mal už tieto choroby ako sa ztoho dostal. a kolko mu trvala liečba kedže je aj on liečený antidepresívami a inými liekmi.
pomoc pri depresii
pajtaska, a chemicke pozadie ma podľa teba pričinu v čom? Telo za normalnych okolnosti nema dovod na nerovnovahu, vždy je pričina v tom, že je rovnovaha narušena a odstranenie pričiny znamena odstranenie symptomov
liecba trva par tyzdnov, stoji par eur, a vobec je strasne jednoducha
GENEZIS POKIAL IDE O ENDOGENNU DEPRESIU čiže má chemické pozadie nijaká pracovná terapia ti nepomože , iba lieky ti možu pomoct. JA som z depresii ako tak už vonka a dakujem svojej psychiatričke
prejde ho to hlavne nech je stale niecim zamestnany nech nemysli na problemy chodte na dovolenku zabavajte sa atd ked sa clovek citi zle ma taky pocit ako by ho to uz nemalo nikdy prejst a boji sa aj vstat s posteli no ked bude nieco stale robit nebude sa na problemy sustredit nech sa da na nejaky sport alebo daco take
Nesúhlasím sniektorými komentármi ale ani neodsudzujem nikoho .Každý má právo sa vyjadriť.Ja som sa pýtala na pomoc a či sa z toho niekto dostal už. Je to ťažké keď sa pozeráš na človeka ktorého más rád a trápi sa úskosťou a po výmene liekov aj nespavosťou. Posledné východisko bolo návšteva lekára. A to nerátam po čom všetkom sme prešli pred tým.
GENESIS tie body co si napisal sa vobec nepouzivaju doktori o to skutocne nemaju zaujem, ked som chcel pomoc od psychiatra hned my dal navrh na nemocnicu a to iba kvoli uzkosti
mne sa nepaci ze ludi radi skatulkuju do nejakych diagnoz, casto sa vymyslaju nove a nove nech sa ma co liecit, pritom ak by sa na to islo ludsky a sedliackym rozumom tak by kopec takych "poruch" ani nebol. napr. adaptacna porucha a schizotypova porucha - skus napis konkretne, ake ma problemy. a asi to nezvlada, tak ma z toho depresie. skor ako lieky by jej pomohlo vyriesenie tych problemov, ak nie je choroba organickeho povodu, lieky su zbytocne.ako pise genenis, je jasne, ze ak zazijes traumu, ci mas problemy, tak nie si v pohode a zazivas, uzkost, strach, smutok. lieky by mali byt posledna moznost, nie prva.
moja polovicka trpela len depresiou .. isla za psychiatrom a po roku liecby (pocas ktorej na nej psychiater robil pokusy a miesal rozne antidepresiva) trpela este vacsou depresiou, insomniou a este bola zavisla na hypnotikach. Osobne som odporca psychiatrov pretoze ti ludia vazne vela krat nevedia co robia jednoducho liecia metodou pokus omyl. Liecba strednej depresie by mala byt takato:
1. skupinove terapia
2. pracovna terapia
3. uprava zivotospravy
4. zistit ci nie su potravinove intolerancie
5. cvicenie
6. otuzovanie
7. treba aj definovat ci naozaj ide o depresiu pretoze ak vam niekto umre alebo si neviete najist partnera alebo sa s vami niekto rozide proste ak je vo vasom zivote nieco co vas silno trapi je uplne na mieste ze ste deprimovany a nejedna sa o chorobu
8. az ked vsetko ostatne zlyha mozete skusit nech na vas psychiater robi pokusy s antidepresivami