Dobrý deň,
trápi ma už dlhšie trvajúci problém. V intýmnych partiách sa mi pri vonkajších pyskoch tvorí biela hmota. Pri tom používam prípravky na intímnu hygienu, neviem či sú to kvasinky pretože na tie som už použila všelijaké gély a lieky na vnútorné použitie, neviem čo všetko bolo toho do aleluja, ale toto mi nezmizlo. Plus mám občas výtok skôr do žlta , ale nie je hrudkovitý. Neviete čo to môže byť, prípadne ako sa toho zbaviť? :( Lámem si nad tým hlavu už dosť dlho a lieky nepomáhajú. Ďakujem moc
Biela hmota
Dobrý deň, ja mam tiež ten istý problém, len ešte mi to tam dole zapácha.Snažím sa dodržiavať hygienu ako sa patrí. Neviete ,čo to môže byť? Ďakujem
Candida albigans je kvasinka,ktorá žije v našom čreve od narodenia.Telo si za normálneho stavu kontroluje v akom množstve sa vyskytuje.
Problém nastane jej premnožením. Môžu to
spôsobiť antibiotika,ktoré zničia vaginálnu mikroflóru.Môžu to spôsobovať aj parfémované mydlá alebo sprchové gély. Tie narušia kyslé prostredie v pošve. To nás chráni pred nepriaznivými vplyvmi. Nosenie bielizne z umelých tkanív tiež nie je vhodné.Priznakmi kandidózy sú: bolesť pri pohlavnom styku,močení, svrbenie,hustý biely niekedy až hrudkovitý výtok.
Baktéria E-coli tiez zije v hrubom creve a okrem nej viac ako 200 druhov roznych bakterii. Nespravnou hygienou pri utierani po velkej potrebe sa najskor dostane do mocovej rury. Prejavuje sa palenim pri moceni,neustalym nutkanim na mocenie.
zla hygiena po stolici a infekciu z konecnika sposobuje bakteria E.coli , ktora sa bezne v konecniku anchadza a ked sa dostane do posvy a premnozi tak je z toho infekcia prejavujuca sa zfarbenym vytokm. je to uplne nieco ine ako cadidoza. bakterie candidi su bezne v posve, ale ak sa narusi posvova flora, tak sa premnozi a prejavuje sa to svrbenim a hrudkovitym vytok atd
ja som o ndidozenevravela, ale akbude castejsie umyvat tak aj kandidoza sa moze objavit
cim viac budes umyvat, tym viac sa bude narusat flora v posve a tvorit ten povlak. mozno mas infekciu z konecnika v posve. mala by si si dat urobit kultivaciu.. a nechapem ze mas mamu gynekologicku a sa pytas nato co to moze byt a hladas rady na fore
Ivka 1: dúfam, že to teda nič nieje, skúsim to :)
Nikushqa biely vytok je prirodzeny,staci umyvanie intimnych miest cistou vodou alebo ak chces, tak detskym mydlom.
Rozne intimne gely niekedy skor narusaju mikrofloru v posve. Chlorovana voda tiez nie je vyhrou ale je vzdy lepsia ako rozne parfemovane mydla. Pripadne sa umyvaj na intimnych miestach len prevarenou vodou, mozes pouzit aj par kvapiek octu.