celiatik a hostia

lionesssssss

inak, to je fakt... už som počula, že závideli pani smiešne opatrovateľské, lebo sa starala o muža, ktorému amputovali nohu...

trapaaaaaaaaaaaaaaaas

mataBB

ano su...

ale neznesiem ked mi niekto starsi z okolia povie napr, ze : ved to su dobri ludia, ved chodia do kostola...malokto sa sprava tak ako to kaze biblia, ke duz sme pri tom

a tu je ten priklad..nieze by sa snazili pomoct ludom s celiakiou, este to odsudzuju lebo to je drahe..ako keby si to ti celiatici vymysleli sami a chceli byt vynimocni...to uz co je toto..to uz fakt ludia nerozmyslaju o nicom inom len o peniazoch?

lionesssssss

gadget3, to sa deje u vás vo farnosti?

kks, ja nepochopím, ako niekomu môže vadiť to , že niekto je chorý a potrebuje dačo špeciálne skrz chorobu...

smutné fakt...

mataBB

to su teda mili ludia a takito ludia chodia do kostola a tvaria sa ako svati???? a nevedia pochopit ani ludi so zdravotnymi problemami?

pre toto nechodim do kostola..nepotrebujem sa pozerat na falosne tvare (aj knazov, niektorych), ktori sa tvaria ako svati a v srdci nic ine nerobia len zavidia, ohovaraju, vsetko kritizuju a mimo kostol sa spravaju ako ....

gadget3

Jasné, vďaka!

Potom tí, čo proti tomu hundrú sú asi mimo alebo nikdy nezažili, čo je to mať celiakiu.

Lebo sa pýtam preto, že sa začali ľudia proti tomu búriť, že je to zbytočne drahé a taká malá hostia nič nezmôže. Tak som chcela vedieť pravdu, ako to skutočne je.. Vďaka. Teraz sa môžem postaviť za celiakov!

amandine

pri celiakii sa vyžaduje prísna bezlepková diéta, je potrebné vylúčiť aj prísady obsahujúce lepok, napríklad zahusťujúce látky, niektoré koreniny (napríklad granulovaný cesnak), ale aj horčicu, kečup zahustený múkou, niektoré lieky a podobne.
prijatie lepku nie je síce život ohrozujúce, ale zmarí snahu celiatika. pri prijímaní lepku (gluténu) v potrave mu totiž nefungujú správne enzýmy, ktoré majú tento glutén odbúravať, vytvárajú sa toxické látky, ktoré poškodzujú črevnú výstelku, riasy sa vyhladzujú. U dospelého človeka sa poškodená sliznica regeneruje v tom lepšom prípade 2 roky, častokrát aj viac rokov. prečo si intoxikovať organizmus lepkom, keď mu zjavne škodí?