celiatik a hostia

lienocka2808

Bože to čo sú za ľudia, že im už aj takáto vec dokáze vadit KRESTANIA??? Ved kolko to uz len moze stat?? Ked mate tak mozno jedneho dvoch celiatikov a omsa je kazdu nedelu, tak to je strasne naozaj strasne vela minutych penazi. ACH BOZE

lionesssssss

gadget, si zaujímavý prípad, u dievčat je vo veľmi malo percente diagnostikované ADHD...

čítala som raz jeden odborný článok o dievčatách s ADHD, ani som si nemyslela, že raz prídem do kontaktu aj keď len virtuálne s takou babou:)))

máš ty sama pocit, že ti to spôsobuje nejaké ťažkosti v živote?

gadget3

Keď som bola malá, tak na neurologií, potom som tam pravidelne chodila, keďže ide o ľahkú disfunkciu mozgu.

Pamätám si na také kábliky, na svietenie a blikanie silným svetlom do očí, na skladanie obrázkov a plno iných hlúposti... /teda v tom čase to boli hlúposti, tak mi to tak ostalo/

A vraj to na mne bolo celkom dosť vidno... ale mne to príde normálne.. lebo ja som iná nebola
a vraj to vidno aj teraz.. ale tiež neviem v čom

lionesssssss

gadget... ty si baba... aha

no dobre, a diagnostikoval ti ADHD neurológ/detský psychiater?

pedagóg ani psychológ nemá kompetenciu diagnostikovať ADHD

gadget3

No skôr sa to riešilo.. keď som bola na SŠ... tak pedagogicko-psychologická poradňa, teda ten psychológ vždy vystavil nejaké papiere, ktoré som dávala výchovnej poradkyni, tá podľa tabuliek navrhla individuálny plán.

A hej mám na to papier....

Teraz na VŠ som to ani nepriznala...

lionesssssss

gadget... to s tou hyperaktivitou ma zaujalo. Máš diagnostikované ADHD? Rieši sa tvoj problém u špeciálneho/liečebného pedagóga?

gadget3

hmm.. no to je podobné ako u mňa..
mne závidia hyperaktivitu,
lebo mám individuálny študijný plán
a otcovi zasa diabetes, lebo dostáva asi 17€ na diétu....