Vysledky-Magnetická rezonancia

Príspevok v téme: Vysledky-Magnetická rezonancia
Skafandreta

chcela by som vas strašne poprosiť kto sa trošku rozumie,nech mi \"preloži\" vysledky magnetickej rezonancie,lebo ja fakt neviem a nechcem panikáriť....

\"V T2 a FLAIR sekvencii početné bodkovité hyperintenzity prevažne v centrum semiovale vpravo,parietálne obojstranne v centralnej bielej hmote mozgovej až juxtakortikálne.Postkontrastne nemenia intenzitu signálu.KOmorový systém symetricky,nerozšírený.Subarachnoidálne priestory nerozšírené.Pons Varoli,mezencefalon,medulla oblongata,cerebellum primeranej,konfigurovane.PC uhly bez expanzie.Jemný odstup VII.,VIII.hlavového nervu.Vpravo v mastoidálnych bunkách drobný ekrskoch lahko akcentovanej sliznice.Báza lebečná,kalva bpn..Mierne zhrubnutá sliznica v ethmnoidálnych bunkách i na nosových konchách.Aplázia frontálnych dutín.

Záver:Početné drobné hyperintenzívne lézie supratentoriálne bilateralne v mozgovom parenchýme v dif.dg.postvírusová,pozápalová,ischemickáleukoencefalopatia.\"

budem velmi vdačná...dakujem...

lienocka2808

nerobili ti MR na diagnostiku sclerosis multiplex?? Zmena signalu moze znamenat vselico, ako napisal IIek moze to znamenat pozapalove stadia, moze to znamena demielizovanie (odbudanie mielinu) z nervovych vlakien, pockaj si na vyjadrenie lekara, ktory ta poslal na MR

llek

Neviem ake mas tazkosti a preco sa MRI u teba robilo. V zasade v tom naleze je to, ze sa tam zobrazuju v bielej mozgovej hmote zmeny, ktore mohli vzniknut po prekonanej virusiovej infekcii mozgu, po prekonani nejakeho zapalu alebo v dosledku horsieho prekrvenia bielej hmoty mozgu. Plati ale to, ze radiolog popise co vidi a potom eventualne uvedie mozne priciny, ale to je len orientacne, lebo on skutocne moze len popisat co tam je a ako to vyzera. (radiolog ma len snimky, pacienta samotneho nevidi).Lekar, ktory ta na vysetrenie posielal by sa mal k tomu vyjadrit a nejako to uzavriet, lebo on vie ake si mala tazkosti a aky je napr neurologicky nalez.