Strach začať niekde pracovať

Príspevok v téme: Strach začať niekde pracovať
Mala_lily

Mám problém a neviem ako sa ho zbaviť.Vyšla som školu,vyučila som sa ako čašníčka.Ale mám strach niekde začať pracovať,v novom prostredí že sa mi nebude dariť a najväčší strach mám z toho ak by som robila niekde čašníčku a musela účtovať.Viem zdá sa to čudné ako keby ma v škole nenaučili počítať ale keď som bola na základnej mala som panický strach z matematiky pretože mi neišla dobre a odvtedy mi z toho zostali "následky" ... Preto sa toho bojím čo ak nebudem vedieť niečo z hlavy rýchlo vypočítať alebo sa budem často mýliť a kalkulačka mi príde dosť trapná lebo nevídavam to u čašníkov.Veľmi by som už chcela pracovať ale ako začať keď mám taký strach :(

nightmare281

ahoj, ja som riesila podobne veci tiez som sa bala vydavania. ale na to dojdes. a nemusis z hlavy pocitat sumu treba dolozit :) nemaj strach. vsetko sa naucis

Mala_lily

Ďakujem za vaše rady myslím že ma trocha povzbudili aby som to skúsila ale bojím sa stále toho trapasu keby ludia na mňa majú pozrieť že preboha tá čo tu robí keď nevie dobre počítať ...

Livies úplne ťa chápem lebo ja si to tiež neviem tak rýchlo v hlave vypočítať ... a neviem ako by to dopadlo keby si to aj precvičím doma mi to pôjde ale v praxi zrazu zneistiem,začnem mať trému a opäť som tam kde som bola

livies

tak taky problem mam aj ja a toto precivicovanie znie ako dobry napad aj ked v skutocnosti to bude asi ine.ja si to nikdy neviem v hlave tak rychlo vypocitat:(

AdamKrt

Dnesne registracne pokladne, ktore vidno v hypermarketoch su aj pre hlupakov. Nahodi sa tam suma a napisu, kolko vydat...

Ak neni registracka, je problem mat niekde kalkulacku ? Da sa to prirobit kludne na zadnu stranu knizocky s blockami na zapisovanie...

M74

Aj tak ku každej platbe treba blok z pokladne, takže ona to spočíta. A by si sa divila aké majú čašníci problémy ak napr. vytiahnem gastrolístky a nejakú hotovosť k tomu a treba z toho nedajbože ešte vydať :-)

ja40

Ty si myslis,ze kazdy kto sa zamestnal hned po skole vedel co ma robit? Ved robit chyby je ludske a este aj dobre,lebo len tak sa naucis. Nikto mudry z neba nespadol,ucime sa cely zivot tak sa vobec nemusis bat. Kazdy sme nejako zacinali,robili chyby potom ich napravali a nemysli si,ze aj ti co su profesionali nerobia chyby,robia a este ake!
Takze len smelo do zivota moja draha :-)
Lebo na to,aby sme nerobili chyby,musime najprv tie chyby robit a na to aby sme boli stastni,musime byt najprv nestastni,lebo len tak to budeme vediet.
Drzim palce a verim,ze raz ak budes chciet,tak sa vypracujes na manazerku restauracie to ako priklad a potom sa budes uz len pousmievat pri spomienke,ked si sa zaucala a robila tie povestne chyby :-)

vejva

Tak si to doma skusajnak ti s tym niekto pomoze hrajte sa na predavacku casnicku ako myslim len v tom ze povies sumu oni ti daju peniaze a ty im vydas proste zacni s tym alebo da sa to aj sama trosku zopakovat nasobilku to nieje hanba nasobilka sa ucila uz davno no co uz ved ked si ju zopakujes tak si myslim ze to uz bude fit ale najlepsie to bude s tou hrou lebo ked robis s peniszmi tak ludia ta zviknu aj pomylit ked im nemas nahodou vydat musis si vypytat od nich napr.drobne a uz sa zamotavas teraz som ta nechcela ako nastrasit ale myslim si ze sa to da ked sa do toho pustis a ved ako casnicka tam vacsinou ti to kazdy zaokruhli na cele tak to ti pojde lepsie vydavat ako s malymi centami