Viac krát sa mi stalo, že hoci som bola celý deň doma, v schránke som našla doklad o uložení zásielky na pošte z dôvodu "adresát nezastihnutý". Doma hluk nebol, zvonček by som jednoznačne počula. Nikde som ani neodskočila mimo bytu. Stalo sa mi to asi 3-4x v priebehu pol roka. Išlo zvyčajne o doporučené listové zásielky hmotnosti do 200g, max 500g (hlavne oblečenie ak kupujem na internete).
Je takýto postup doručovateľa oprávnený? čítala som v podmienkach, že zásielku nemusí doručovateľ doručiť v prípade, ak existujú závažné bariéry - terén, veľká hmotnosť zásielky a pod. v prípade, že schránka nepostačuje na zásielku, doručí sa do vlastných rúk. Jednoducho, nič viac som v podmienkach nenašla, len rýchlo som preletela zákon.
Máte v tom niekto prehľad, kto by mi mohol objektívne poradiť? Príp. mamine sa stali aj prípady, že v schránke sme vôbec doklad o uložení zásielky nenašli, napriek tomu k jej uloženiu na pobočke pošty došlo.
Možno podať nejakú sťažnosť na Poštový regulačný úrad, alebo na to nemám právo a takýto postup je v súlade s legislatívou v oblasti poštových služieb? Viac informácií nemám.