Chodite na psychoterapiu - ako prebieha?

Príspevok v téme: Chodite na psychoterapiu - ako prebieha?
Jaroooo

Zdravim Vas taha mi na 27r.
Dlhsiu dobu cca 4ri roky ma trapia navaly depresivno ukostlivej nalady. Toto obdobie trva tyzden niekedy viac potom prejde a 2 tyzdne je klud a zasa sa to opakuje. Dost som sa nasiel v tomto prispevku: www.zdravie.sk Mam podobne priznaky no nieje to furt ale objavuje sa to v takych tyzdnovych navaloch. Pocas mojho zleho obdobia som akoby spomaleny, depresivny, mlcanlivy, mam priznaky socfob, a mam v hlave taky pocit ako ked ste vystraseny tak zvlastne sa mi toci. Tieto depresivne stadia sa mi spustaju bez eakej zjavnej priciny no pomoze k tomu prehirena noc, pripadne neaky stres v praci , pri kotakte s cudzimi ludmi pri ktorych sa citim menejceny - inokedy ale tieto veci zvladam uplne bez problemov. Potom to z nicoho nic prejde a je mi zasa tyzden - 2 ok.

Ked toho bolo privela. Vyhladal som psychologicku - inak mila pani.
Z testov na prvom sedeni jej vyslo ze som: Osobnost emocne labilna, so sklonom k depresivnym rozladam, so znizenou frustracnou toleranciou. Odporucam individualnu psychoterapiu.

Zacal som teda chodit na psychoterapiu o periode 2 niekedy az 4ri tyzdne. No nemam z toho pocit zeby mi to moc pomahalo. Cakal som ze sa bude vo mne "ripat" ze to bude "boliet" ze ma rozoberie a potom tu stavebnicu zlozime spat ako ma byt, ale nasa pyschoterapia prebieha len tak ze sa jej vyrospravam (ako by som sa vyrospraval znamemu), ona len podotkne ze no aj z toho to moze byt ale neak to nerozoberame, a zvacsa len pritakava tomu co hovorim. No neake riesenie sa nenaslo. Tiez mi roby relaxacny autogeny treniing a to mi pride ako vypln a strata casu. Obcas mi to pripada, ze si tu hodinku odsedim a ona dostane z poistovne peniaze za mna :(. Najhorsie je (nemame si co povedat) ked mam dobre obdobie (bez depresie) vtedy si ani neviem spomenut co ma trapieva v case ked je mi zle (nad cim vtedy rozmyslam, co ma suzuje) a podstate neni o com rozpravat.

Cakal som ze sa chyti neakeho problemu z minula a ten budeme rozoberat.

Chcem sa preto spytat ake mate vy skusenosti s psychoterapiou, ako prebieha u vas?. Vyriesilo to nieco? Kebyze mam za hodinu platit 20e ako sa platieva tak sa na to asi vybodnem.

Bojim sa ze nakoniec skoncim na ADepresivach, no rad by som chcel odhalit pricinu hohoto mojho stavu, no touto cestou to asi nepojde.

ddana

Chodím už pár rokov, boli obdobia striedavé, raz hore, raz dole. Párkrát bola terapia super, párkrát o ničom. Phdr. som vymenila po 6 rokoch a dobre som urobila. Prvý mi úzkosť zvyšoval a druhá je super. Neboj, tá relaxácia a autogénny tréning má zmysel, tiež som to robievala aj doma. Záleží aj od psychológa, akú formu terapie praktikuje. Ja napr. po tých rokoch viem, že mi nesedí kognitvno behaviorálna terapia, ale skôr psychodynamická a gestalt, resp. práca s telom. Skús sa s ňou o tom otvorene porozprávať, prípadne si preštuduj nejakú literatúru.

Januliiik78

Poznam ten pocit ked je nieco zbytocne ..ja tiez neviem ako a co bude, tiez vaham a chodim ku psychologicke, bola som zatial 5krat cize zatial sa mi to pozdava, ale naposledy to bolo tiez len take, kecanie o nicom, a bola som smutna. Tiez cakam ze to bude mat nejaku dynamiku.

Jaroooo

prosim dajte mi vediet hockdo kdo chodil/chodi na psychoterapiu - ako to prebiehalo, ci ste nieco vyriesili. Dakujem