par mesiacov pozorujem veľmi neprijemny zapach z pošvy. s hygienou problém nemam a na intimne miesta pouzivam aj specialne mydlo na to urcene, avsak zapach pretrvava, je ho citit aj hned po umyti:/ uz fakt neviem co robit. moja gynekologicka je dlhodobo pn a nahradna je velmi neprijemna, preto by som sa jej rada vyhla. ak by ste mi vedeli poradit ako to odstranit bola by som vam vdacna..
Zapach z pošvy
NaturalWorld - osobne s tebou dost nesuhlasim. ak je clovek zvyknuty na vsetky tie moderne vone, vonavky, parfemy, cistiace prostriedky a vsetko mozne superciste a prijemne vonave, kde mas este aj zachodovy papier navonany, tak aj normalny prirodzeny pach tela sa takemu cloveku bude zdat ako neprijemny.
myslim ze zijeme v prevonanom svete, ktory ma od prirodzeneho velmi daleko. prekryvame nasilu vsetko prirodzene, od pachov, cez farby, pocity, emocie... vysledkom je pokrivenie vnimania reality.
natusa42: Boh stvoril vsetko aby malo nejaky vyznam. Zapach ta ma varovat z enieco nie je vporiadku. Zapach je vyhodnotenie chemickych signalov v mozgu. Zapach su pachy zaradene do kategorie neprijemne = skodldive latky. Vona su pachy zaradene do kategorie prijemne = uzitocne latky.
ale zapach hned po umyti? myslim, ze budes mat nejaky problem s kvasinkami. gynekologicke chod!
Ja si tiež myslím,že najlepšie sú probiotiká ale nie do pošvy,ale prerorálne...trošku si povzbudíš a poliečiš organizmus...do pošvy by som nedávala..kým ti to nedefinuje naozaj gynekolog, ked tak ja ako zástanca prírodných prípravkov,tak som používala jednu mastičku od Dr. Nony, dáva sa to jednoducho asi na všetko, do pošvy, pri bolesti hrdla do úst,aj pri kašli..veľmi dobré pri malých deťoch..tam to zaberá by som povedala niekedy aj za prvým razom...ak chceš tak to objednávam...ale teraz to zas všetci neberte ako nejakú reklamu..nikoho nenútim..ja mám skúsenosti s tým preto si to objednávam pre seba a môžem to teda objednať aj iným..mám na to trošku zľavu už lebo objednávam si to dávnejšie..
presne, prehnana hygiena skor sposobi problemy, kedze sa tym narusa prirodzena mikroflora.
a inak tiez odporucam probiotika...a vela acidka ;)
moze ist o kvasinkove ochorenie, alebo prirodzeny zapach.
dnes sa casto stretavam s tym, ze zeny sa v snahe o dokonalu hygienu sprchuju aj 2x, 3x denne, drhnu sa, same kremiky, vonavky... akonahle zacitia len trochu potu, alebo prirodzenej vone, ohrnuju nos.
vsetky take pipky by som nahnal niekde do prirody na pol roka, kde by sa mohli tak okupat raz za tyzden v potoku, aby zacali chapat rozdiel medzi "zapach" a "prirodzeny pach".
Nemyslis svoj prirodzeny pach? Niekedy ho zena vnima ako obtazujuci, len muzi z neho saleju.. ten sa prakticky odstranit neda, vylucuju ho potne zlazy v okoli genitalii a konecnika a neda sa ho zbavit ani umyvanim, pretoze sa okamzite zacne vylucovat opat. Sme zivocichy, na to nezabudnite.
inak,tento istý problém mám aj ja ..presne !! chcela som akurát o tom založiť diskusiu ..neviem v čom je problém,presne,umývam sa aj dvakrát do dna,aj mydlami atd ..ale nič nepomáha,ja som ešte panna,čiže sex som nemala ,ani nič podobné ..a dodžiavam hygienu ...nejde o to,že nie ...a neviem,čo mám robiť ..a už to bádam hádam rok,ale u gynekologa som ešte nikdy nebola ..
Skus si kupit probioticke pripravky do posvy, ci sa to nezmierni. Poradia ti v lekarni.