doba hojenia rany po odstránení piercingu z pupku

Príspevok v téme: doba hojenia rany po odstránení piercingu z pupku
pierc123

Ahoj.Mám piercing v pupku už asi 3-4mesiace.Chcem si ho vybrať,pretože po prvý raz som kupila piercing s malou tyčkou ktorý sa mi rozpadol.Chcela by som vedieť ako dlho by sa mi hojila rana keby som si ho vybrala a kedy by som si mohla dať zase piercing ale o asi 3-4mm vyššie ako teraz mám.

Poradťe mi prosím keď viete.Ďakujem

AnetaAnetaH.

Ahoj, prosila bych o radu, protože nevím , co dělat. Nechala jsem si ve čtvrtek píchat jazyk v salonu v Porubě a po píchnutí mi dali do jazyka hned tu kratší tyčinku. Dnes je pátek večer skoro sobota a jako skoro každý mám jazyk napuchlý. Je to už na hranici délky toho kratšího piercingu. Nevím zda čekat do té doby než zplaskne a nebo ho vyndat. Slyšela jsem že se do toho nemá \\\"hrabat\\\" a to jsem měla v plánu si prostě koupit větší tyčinku a přetáhnout si to na tu větší ale prý hrozí riziko infekce. Kdyby měl někdo nějaké zkušenosti tak mi prosím poraďte. Jazyk je důležitá část pro všechny a nerada bych, abych z vlastní blbosti měla následky do budoucna. Takže moc prosím. Mimochodem jazyk skoro pořád chladím ledy.

pierc123

Ano,chapeš dobre lebo najprv keď mi davali pierc do pupku som kupila pierc s malou tyčkou (7mm) a koža kt. mi tam drží pierc je len 6 alebo 7mm a v obchodoch aj na nete predávajú väčšinou pierc s tyčkou 10-12mm a tie nevyzerajú veľmi dobre v mojom pupku,ale musela som si kúpiť nový pierc s tyčkou 10mm,pretože môj prvý s menšou tyčkou sa rozpadol.Tak som myslela že si ho ešte na leto nechám aby sa mi tam nedostala infekcia a v auguste si ho vyberiem a keď sa mi to zahojí naozaj za mesiac alebo 2 tak si potom dam urobiť zas novembri alebo v decembri.
Veľmi ti ďakujem za radu :)
Ty máš aký pierc ?

bibi123

chapem to spravne, ze si ho chces nechat zarast a dat spravit nanovo?
Ja som to napr prvy polrok mala tak, ze ked som si ho vecer vytiahla, tak rano som si ho musela uz davat nasilim, co mi trosku zarastol cez noc, takze vnutro ti podla mna zarastie do mesiaca, ale neradim Ti si ho davat teraz na leto robit, nebudes sa moct kupat v lete v bazenoch a ani v jzerach, aby si nedostala infekciu...