Sociofobia priebeh liecby

Príspevok v téme: Sociofobia priebeh liecby
socioMan

zdravim vsetkych mojich "partakov" ktory trpia sociobofobiou.
ja to nemam lekarsky potvrdene,ale som si isty ze tym trpim a strpcuje mi zivot.na napriklad:
-povedat nieco pred kolegami,ci uz nazor alebo otazku alebo predviest nejaku rec-katastrofa,na cele mam pot,som cerveny a je mi horuco,doslova sa zo mna leje

-odpovedat na otazky-kokcem a mam pocit ze kazde slovo je loz,aj ked som si odpovedou isty,v kutiku podvedomia zijem v tom ze som sa strapnil

-ist medzi ludi-vymyslam cely den ako odmietnut,ked som uz tam,trpnem a pozeram len na cas nech uz som doma, klepem kolenami a ruky mam spotene.mam pocit ze vsetci na mna cumia.

ist po meste-radsej dhlsia trasa kde je malo ludi ako ist po centre mesta.

dvihnut telefon-katastrofa,bojim sa ze vsetko doserem s prepacenim

ozvat sa k niekomu-srdce v zadku,ked sa idem s niekym zoznamit,len si utieram spotenu ruku do nohavic aby bola sucha ked niekomu dam ruku.

atd atd...uz sa to stupnuje,zacalo sa to asi pred 4 rokmi,za psychologom som nebol ani raz,viem ze mam SF.mna zaujima aky je postup liecby,teda rozhovor alebo nejake lieky???PROSIM O SERIOZNE ODPOVEDE.

malyfurik

a na stranke toho albertovej centra si mozes o zabkayovej precitat ake ma skusenosti a v com je odbornicka. ma tam svoj profil. ked by si k nej naozaj isiel popros ju aby ta naucila autogenny trening to je vyborna relaxacna metoda mne to velmi pomohlo.

malyfurik

jednu odbornicku ti mozem hned doporucit: psychologicku Alenu Žabkayovú, robi aj na poistovnu, najdi si ju cez google. robi v bratislave. mna za nou poslala albertova, lebo ona uz nerobi psychoterapiu. mozes sa pripadne vyhovorit na to, ze ta tiez poslala albertova, tak ta asi skor zoberie.

Michal ke

Ahoj,
pred par rokmi, vela rokov, pred asi 7-8 r. som mal podobne pocity, no siel som po 3. krat do prace v Anglicku, prave kvoli tomu ze tak som bol nuteny byvat s kolegmi a ucit sa vychadzat spolunazivat s ludmi, denná fyzická praca aj byvanie s kolegami kolegynami 3-4 roky mi dost pomohla, nebolo to jednoduché, ludia maju rozne povahy a obcas aj neprijemne problemy no vcelku sa to dalo zvladnut, sice v poslednej dobe som viac samotarsky a travim vela casu na nete no medzi ludmi aj neznamymi sa citim celkom dobre nemam z toho neaky extra stres skor naopak ak som spolocensky aktivnejsi citim sa lepsie, pomohla mi rodina, priatelia, aj na dialku, kolektiv v praci, ten bol casom vyborny, aj obcasne navstevy u psychologicky, lieky som neuzival ziadne.

sociofob

Vo velkom strese skus niektoru z meditacnych technik. Napriklad sa maximalne koncentruj na dychanie a pocitaj vdychy alebo vydychy. Distancuj sa od svojej osoby. Predstavuj si ze sa divas na seba ako nezucastnena osoba, pozorujes sa zhora: \"Ja je niekto iny\".
Z medikalneho hladiska skus \"Frontin\" (na predpis). Posobi po pol hodine, teda uzivaj pred vystupenim.
Vela stastia

jajka001_

1. prestan sa sustredit na fyzicke prejavy strachu tvojho tela a sustred sa na situaciu
2, nevyhybaj sa ludom, to tvoj strach len zhorsuje
3. nauc sa skludnit svoju mysel a nebrat realitu prilis vazne
4. chyby robi kazdy, netreba sa za to hanbit. na vlastnych chybach sa ucis a posuvas sa vpred.
5. nie je pravda ze ta ludia neznasaju. ludia ta len nepoznaju a nevedia ako sa maju k tebe chovat, ked od nich bocis. ak sa s nimi spriatelis, budes to mat ovela jednoduchsie. a navyse pochopis, ze kazdy sme iny a vsetci maju svoje chyby.
6. hanbit sa mozes za zle skutky ale nie za to ze si aky si

Lečo

Kašli na doktorov. Uvedom si:
1) že všetci sú blázni, iba ty si normálny
2) že keď sa so všetkým zverís doktorovi, tak ten neunesie a vyskočí z okna
3) že sem do diskusie nikto normálny nepíše

Ujo

Nuž, poradím Ti. Čím dlhšie budeš čakať, tým viac sa do toho zamotáš. Samo to iste neprejde.Som už starší, trápil som sa tiež dlho-predlho...treba ísť za psychiatričkou..a tá Ti na to dá lieky. Nemaj obavy, soc.fobia je častá diagnoza, treba trochu trpezlivosti pri "hladaní" vhodného lieku. Je ich veľa, ale každému zaberá niečo iné. Nábeh je zvyčajne nepríjemný, ale dá sa to...vhodné je mať osobu ktorá vie, čo Ťa trápi a bude pre Teba oporou. Kritické obdobie sa "rieši" BZD-Xanax a pod., potom zaberie liek a môžeš si trénovať nové sebavedomie. Dobrý lekár Ti toto všetko objasní...je to beh na dlhú trať, ale stojí to za to. Nevzdávaj to, uvidíš, budú aj fajn dni. Držím palce, a neboj sa lekára! Oni sú tam presne na to.