Pes a klieste

Príspevok v téme: Pes a klieste
boby:((

Ahoj, prosím vás, poradte, čo robiť,...
Mam psa Maltezáka, ked som s niím bola na prechádzke, naslasom mu 3 klieste...
Ja blbá som mu ich chcela vytiahnuť, ale ostalo mu tam niečo a ma to takmer pod kožou. Jedneho sa mi podarilo vytiahnuť...
Mám ísť k veterinárovi... ??
Mama mu na to dala olej, že ho to omámi či čo....
Prosím :((( Ďakujem!!!!!

Idris9966

Kliesta vytiahnut najlepšie čo najrýchlejšie . Ked ostane hlavička to nevadí ,horšie je ked sa klieštovi pri manipulaci s nim poškodí telo a može vyvratit do krvi psa alebo človeka obsah bruška aj s chorobami ktoré majú. najlepšie psa postriekat a aj seba sprejom proti kliestom alebo u veterinara maju aj vselijake pripravky vakcini a tablety . Treba si kupit neaku pinzetu a naucit sa ich vytahovat .Chytit co najnizsie za hlavu pri koži ,par krat pokývat a vytiahnut .

Jeff456

Potrebujem pomoct...moj pes dostal kliesta. Uvidela som mu to kliest bol zivy pes sa vyvalal a kliest zdochol... ZMIZNE TEN KLIEST SAM??
Raz som mu vytahovala a hlava ostala. Nechcem mu to vytahovat znova aby hlava ostala poradte prosim.

dog lover

Existuje aj 100% prírodná možnosť prevencie kliešťov u psíkov pomocou repelentov na báze esenciálnych olejov. Výborný odskúšaný prípravok po celú sezónu 2017 je Dog Essentials Repelent. www.dogessentials.eu
V lete ho nášmu havkáčovi kradneme aj my proti komárom :)

Ivana12345

Existuje aj elektronický odpudzovač kliešťov a bĺch

shop.pesbruno.sk

Je určený pre tehotné ženy, alergikov a jednoducho pre každého kto nechce alebo nemôže mať okolo seba nejaké chemikálie. Nám zatiaľ funguje, dám vedieť neskôr :)

sonulica

Neviete mi niekto poradit...som tehotna a mam doma psika...vzdy som mu davala obojok scalibor,ale teraz si nie som ista ci mozem ked som tehotna a spava aj so mnou v posteli....teraz som mu dala len pipetu efipro,ale je na dve veci...stale po nom lozia klieste a ja sa bojim,ze nejaky prejde z neho na mna,ked ho donesie v srsti domov...pri obojku som kliesta na nom nikdy nevidela...

sidni

Zdravím .. potrebujem radu ...mám Cavaliera ..ma asi 6 rokou ..pred par týždnami som mu našiel kliešta. vytiahli sme ho všetko bolo v pohode až po ńeakom čase začal občas knučať ako keby ho bolela labka .... nevenoval som tomu pozornost ...presne v nedelu bol taky niaky nechcel jesť ani piť..ani chodit pošiel som k veterinarovi a dal mu antibiotika aj injekciu na podporu cervenych krviniek ..začal aj chodiť aj sa najedol su to dobre znaky ? poradte mi teraz len leži po antibiotikach a je taky niaky stale

lanica

moja jorkšírka raz vracala a mala riedku tmavú stolicu, o 4 dni som jej našla pod bradou kliešťa a vythla. Začala chudnúť, utekala som veterinárovi a dal jej antibiotiká. Zaberie to aj po dlhšom čase odkeyd ho chytila ?

Slobodna

a preto radím nevykrúcať ale vytŕhať :)

Moonika nie nemá sa to, a na čo mu chceš dávať ešte aj obojok keď už má frontline? Frontline je dobrá ochrana, z mojich skúseností lepšia ako obojok. Pretože keď cvičím so psom tak ho za obojok naťahujem a tým sa mi povoľuje aj antiparazitný a keďže má byť tesne na koži, stráca mi tým účinok. Ale pri druhom psíkovi používam zas antiparazitný obojok Kiltix ako píše bibi, tie sú kvalitné.

mimi áno, vždy keď mu vytiahneš kliešťa treba mu to vydenzifikovať, ja to robím obyčajnou alpou, ale ak to má zapálené, tak na to používam veľmi dobrú a šikovnú vecičku a tou je čajovníkový olej- dostaneš v lekárni, pod 10 euro ani nekupuj to sú šmejdy. Ten ti zároveň dezinfikuje a pôsobí aj protizápalovo.

connie-kika skús chovateľské potreby nekupuj v supermarketoch.