Sama si už neviem rady

Príspevok v téme: Sama si už neviem rady
Drobec_Mima

Ahojte,volám sa Mirka,mám 17rokov a väčšinu dospievajúcich slečien,aj mňa trápila moja postava.. v 15tich rokoch,som mala 80kg,a keďze som sa bála,že si môj chlapec nájde krajšie,CHUDŠIE dievča,začala som držať diétu.Najprv,som len obmedzovala niektoré "ťažké" jedlá,neskôr mi stačilo najesť sa len máličko(obmedzovala som aj príjem tekutín) no časom som mávala závraty a kolapsy.V novembri minulého roku ma hospitalizovali dehydrovanú a zoslabnutú.Vtedy,som mala už "len"64 kg,no po infúziach,nemocničnej strave a nutridrinkoch som pribrala kilo.Keď som sa postavila doma na váhu,a videla som že ručička ukazuje 65 kg,povedala som si DOSŤ,a všetko čo som zjedla,vyvrátila som.Pocit viny mi nedovolil nechať to v sebe.Časom,behom mesiaca som prestala jesť.. SKoro úplne.. na 24hodín mi stačil len jeden nízkotučný jogurt,alebo balíček BeBe sušienok.Takto,som sa od konca decembra fungovala do tohto apríla.Keď som sa postavila na váhu u lekárky,zalamovala rukami nad mojimi 49mi kilami.Medzitým,sa somnou rozišiel chlapec,kvôli ktorému som to celé začínala.Po preplakaných nociach,som do mesiaca schudla ďalšie 4kg.S necelými 45imi kg,ma lekári posielali na psychiatriu,no vďaka mamke,ktorá stála vždy primne,som sa tam nedostala.Snažila som sa znova učiť jesť,aj keď som celú noc trávila na wc-ku v kŕčoch žalúdka.Začali mi vypadávať vlasy,lámať nechty,celá som doslova vyschla.Blízky,aj lekári mi už nedávali veľkú šancu,no po endoskopii a "prebití"žalúdka som sa doslova ROZŽRALA! Teraz sa proste neviem kontrolovať,jedlo musím pred sebou doslova skrývať,jem aj vtedy keď nemám hlad! Jem nonstop! Po nociach sa budím s tým,že by som jedla,ráno,prvé čo urobím,mMUSÍM si dať hocičo,čo schytím do ruky,celý deň niečo jem,a jem veľa.. Vždy musím ochutnať všetko čo je v chladničke,VŽDY. Nemám problém zajedať jedlo jedlom,sladké slaným,horké kyslím.. a následne to VŽDY kvoli pocitu viny vyvrátim.. ;-( a takto sa u mňa strieda anorexia s bulímou už rok.. a ja si už naozaj neviem sama rady.. Buď nejem vôbec,alebo sa prežieram.. ! PROsÍM POMOŽTE MI NIEKTO ! ;-((

Drobec_Mima

.. zase som zlyhala ! napchávam sa vkuse dobré 3hodiny :-( ja to už nezvládam,nieje nič horšie ako keď si neskoro uvedomím že nedokážem ovládať svoje telo ;-(

Drobec_Mima

sakra! ja s tým jednoducho neviem prestať :( stále si poviem,od zajtra to zmením,budem sa viac snažiť! dostanem sa z toho! no hlad,a následné výčitky ma vždy predbehnú;-( už ma unavuje ten stereotyp ;-(

norkas

hm aj ja som mala taky problem ako ty važila som 46 kg a teraz važim 59...a trvalo mi asi 3 roky kym som tak pribrala vela som jedla lebo som chcela pribrat a teraz mam problem schudnut aj keby som vobec nejedla nechudnem....je to tažke človek je chudy neni spokojny a neni zdravy človek priberie a je z toho neštastny...lebo sa citi tučny:(((((

jhasdf

drobec_mima
poznam plno dievcat s podobnym osudom, nieco som si zazila aj ja. a z tychto vsetkych skusenosti ti viem povedat len tolko ze sa proste nesmies vzdavat. teraz sa ti telo "odvdacuje" prejedanim kvoli tomu ze si ho nechala suche, bez zivin, bez jedla, nedala si mu vobec nic co chcelo. si smutna ,pretoze sa prejedas a vaha sa ti dviha. ale ty si vobec nevyhrala, nevyhrala si preto ,lebo vsetko co zjes aj tak vyvratis !!! takze tento krat sice jes, ale tie vsetky ziviny a vitaminy su zase niekde inde ale nie v tvojom tele. momentalne asi v zachode. a tak mas stale vecsiu a vecsiu potrebu jest, jedno cez druhe ... tu mas zopar mojich rad, ktore sa aj mne osvedcili.
1. aj ked sa prejes, NEVYVRACAJ TO !!! to je zaklad vsetkeho. ked si jedlo nehas v tele, aspon volaco si telo zoberie nato aby mohlo fungovat, pretoze nielen nema z coho zit ale ho aj trapis vracanim co je velky zasah do organizmu.
2. ked prestanes vracat, ziviny sa ti vratia naspet, mozog nebude neustale mysliet len najedlo a ty pomaly ,ani si nevsimnes ako, sa postupne prestanes prejedat. cize to znamena = cim menej budes vraciat, tym menej sa budes prejedat.
3. aj ked sa ti niekedy este stane ze sa prejes (pretoze telo sa z toho fakt dlho spametava) , nic si z toho nerob, chod dalej. na veceru si daj len nieco lahsie, ale pozor!!! Urcite nie nic !!! Pretoze sa zase dostanes do toho isteho kolobehu.
4. nauc sa jest pravidelne. ked das telu pravidelne jedlo,nebude zobronit a nebudes dostavat take velke navaly chuti na jedlo. ked jedlo vynechas, je celkom mozne ze sa zase prejes.

Neviem ci to z toho chapes a ci si nieco zoberies ku srdcu. viem ze je to tazke. ale ozaj ti to pomoze a naucis sa jest. teraz nepozeraj na vahu, vahu skri hlboko do skrine. teraz nech ta nezaujima ze kolko si pribrala, teraz bojuj len s tym aby si zacala normalne jest. pretoze ked budes jest malo, resp. nic, prejedat sa zakonite budes. kludne sa ma este hocico spytaj, rada ti pomozem.

Drobec_Mima

ty aspoň nepriberáš :( domňa natlačil bývalý jedlo,a odišiel.. už mám 55kíl ! a myslím že stačilo!
od zajtra si dám maximálne tak vatu !

EternalSorrow

moja doktorka si nevie rady s mojimi inými problémami nie s ppp o tom nevie že sa prejedám lebo to na mne ani nevidno, mám proste taký metabolizmus ale to kolko ja toho pojem hlavne keď som sama je hrozné