Neviete ako sa prejavuje besnota u človeka? V sobotu ma uhryzol a poškriabal kocúr, celé lýtko sa mi zapálilo, mám to opuchnuté, také stuhnuté a tvrdé okolo rany, veľmi to bolí, nemôžem ani poriadne chodiť...bola som s tým na pohotovosti, hneď si ma aj nechali v nemocnici, dávali mi intravenózne antibiotiká a injekcie, včera ma pustili domov, stále beriem ATB - Ciprinol, no nič neprechádza, tuším to mám ešte horšie, bojím sa, že prídem o nohu! Na prep. správe je stanovená diagnóza: Phlegmona cruris I.dx, a ešte Excoriationes cruris I.dx et antebrachii bilat.
Neviete čo tieto latinské názvy znamenajú?
Ďakujem za každú odpoveď
Besnota u človeka?
Phlegmona nie je len obycajny zapal, aspon nie podla roznej medickej literatury a podla priznakov, co tu silvus 28 popisuje.
Takze prosim, nezjednodusujte to tu na obycajny zapal.
Moj otec mal tiez len jemne poranenie a infekciu na nohe po orezani kurieho oka, a za 5 dni na to mu "operovali palec" tak, ze po 6 hodinach opakovanych amputacii sa zastavili az nad kolenom.
A nikto s tych lekarov, a boli to spickovi odbornici pred tou operaciou ani netusil, ze to pojde az tak daleko.
A otec(vtedy 87 rocny) to vlastne prezil na prekvapenie lekarov len pre masivne davky kolostra a betaglukanov, co som mu z USA poslal davnejsie pred tym, ciste ako "co keby to nahodou potreboval niekedy, alebo niekto druhy z rodiny".
Excoriationes cruris - povrchové oderky na nohe, Phlegmona cruris - zápal nohy - stačí si to dať do prekladača z latiny, resp. vygoogliť
chlamídia sprosté poznámky bokom tu sme na to aby sme si poradili ked má niekto problém.....
Snažím sa pomôcť, úprimne a najlepšie ako viem. Strach pramení z nevedomosti a preto informujem. Kto je bez viny nech hodí kameňom. :-)
chlamída, to skor ty si riadna trúba...
ak máš mat sporsté poznámky,tak radšej neodpovedaj. Nevidíš že silvus sa bojí. Je to normálne,aj ja by som mala strach.
Ja osobne nemám rada mačky, tak tu nevyskakuj a nechaj si blbé poznámky pre seba.
A neohovárajte tu micky, sú neškodné a milé. A škriabu iba ak im ublížite.
Kvapni si na to jód, trúbka.
Ten latinský názov znamená že si blbá ako to drevo, klop klop. Keby si naozaj potrebovala pomoc, tak tu necháš mail. Aj blbec vie že to znamená besnota.
Pri rychle siriacich sa hnisaniach a streptokokovych infekciach(flesh eating bacteria) pomaha OKAMZITA iontoforeza striebra na postihnute miesto. Inac ta infekcia moze pokracovat az do stavu, ze je nutna rychla amputacia.
en.wikipedia.org
cs.wikipedia.org
Na iontoforezu striebra pozri na Google.sk pod rng,zapal hnisania. Iony striebra vedia totiz potlacit aj take infekcie, na ktore atb nezaberu.