ahojte.som 39rocna matka 4detí a18rokov zijem s muzom.z muza sa stal gembler a a je velmi agresívny tak podala ziadost na rozvod.on teraz robí este vatsie cirkusi a trpíme.chcela by zostat v nasom rodinnom dome s detmi sama,nemame kam íst ale on by mohol odstahovat sa k rodicom,ale nechce.bojíme sa ho,co mam robit.poradte.dakujem
nevien ako dalej
vyhraza sa, ze Ti nic neda, lebo si mysli, ze Ta zastrasi, ale o tom co Ti patri rozhodne sud a nie on, mas iba 39 a 4 deti, ktore Ta potrebuju, nenechaj sa citovo vydierat, tryznit, vydrz, rozved sa, takto zit nemozes, ja som tiez zila v nenormalnom manzelstve, tiez sa mi vselicim vyhrazal, zvladla som to, aj Ty to zvladnes, drzim palce,
dakujem za rady,ja uz podala ziadost na rozvod ta3,a vcera bola podat na sude aj zrusenie bezpodieloveho spoluvlastnícstva.zatail ja neviem o tom ze by mal na dome dlh,ale vyhraza sa mi ze mi nic neda a zevraj radsej podpalí dom ako keby mi ho mal nechat..on je aj ziarliví a kedze uz asi tuzí ze ho opustam ,minule sa chcel aj obesit,ja mu zachranila zivot..som uz z toho vycerpana
evasa:
povedzme, ze Tvoj manzel ma velke dlhy. Je pravdepodobne, ze pre ne by ste prisli o dom. O ten by sa neprislo, keby sud rozhodol o zruseni bezpodieloveho vlastnictva a naviac, on by sa vzdal svojej polovice, ze by Ti ju daroval, alebo predal, napr. za euro.
Tym padom by jeho dlhy ostali iba jemu a neprisli by ste o dom. Sice by ho musel darovat Tebe, ale stale lepsie, ako keby mu ho zhabal exekutor a nemal by on nic, ani Ty a ani deti.
Evasa, AdamKrt ma dobru radu, rozhodne poziadaj a to cim skor o zrusenie bezpodieloveho spoluvlastnictva a pozbieraj odvahu a vsetky sily na rozvod, vydrzte to s nim chvilu, kym Vas nerozvedu, ale neostavaj s gamberom a este aj nasilnikom, urob to koli sebe a svojim styrom detom, radim z vlastnej skusenosti, viem o com hovorim, zelam Ti vela psychickych sil, ale neboj sa, zvladli sme to mnohe pred Tebou, zvladnes to aj Ty
Ako citam
tak je tam zaujimavy odsek, ktory cituje paragrafy, ktore obmedzuju, ci rusia bezpodielove spoluvlastnictvo...
".....k zúženiu zákonom určeného rozsahu bezpodielového spoluvlastníctva podľa § 143a ods. 1 Občianskeho zákonníka alebo k zrušeniu bezpodielového spoluvlastníctva manželov za trvania manželstva podľa § 148 ods. 2 Občianskeho zákonníka alebo podľa § 148a ods. 2 Občianskeho zákonníka, t.j. vtedy, ak bezpodielové spoluvlastníctvo naďalej trvá."......
Sud urci Tebe az pri rozvode, co bude Tvoje, co manzelovo.
Zrusenie bezpodielove vlastnictva mozes urobit v pripade napr. ak manzel podnika, pripadne ak moze svojim konanim ohrozit majetok rodiny. Proste, kym mas bezpodielove vlastnictvo, tak AKEKOLVEK DLHY, co narobi manzel, splacas aj Ty. Ked dojde k zrusniu bezpodieloveho vlastnictva, tak uz ked on bude robit dlhy, aj ked nebudes rozvedena, bude ich robit za seba a nie spolocne.
Pre blizsie informacie, chod za pravnickou a opytaj sa jej na to, ja nie som pravnik.
Dalsia moznost je po rozvode ziadat vyplatenie podielu a ak nie tak sud a exekucia.
V prvom rade by sa malo aj bez rozvodu, este kym prebehne rozvod, poziadat sud o zrusenie bezpodieloveho vlastnictva, lebo moze on narobit dlhy a budes to musiet splacat...
Idelane by bolo potom dom predat a nastahovat sa do bytu, lebo nebudete mat vysporiadany majetok a on bude mat pravo tam byvat. Ibaze by mu to sud nejak zakazal.
Pripadne prerobit dom tak, ze sa bude dat rozdelit na obytne zony. Dva vchody, steny. Tym vznikne nieco ako panelak o dvoch bytoch.