Ahojte poraďte mi prosím, ako sa mam zbaviť stresu, čo mám proti nemu užívať. A AJ niečo účinné proti poteniu rúk a nôh, lebo už som bezradná. A možno mam to potenie zo stresu a možno z niečoho iného, ale doktorom sa zatiaľ nepodarilo zistiť z čoho to mam a mňa už nebaví chodiť stále po doktoroch, keď výsledky nie sú žiadne.
Stres a nadmerné potenie rúk a nôh
ahojte ,začiatkom mája sa mi začali strašne potiť nohy a a pot mi smrdí ,momentálne sa liečim MICETAL KREM a ROZTOK ,a robievam si manganové kúpele a octové kúpele .Liečim sa 10 dní a lepší sa to .
Proti stresu ti môžem odporúčať veľmi kvalitnú whisku :D. Čo sa týka toho potenia, tak máš asi hyperhidrózu, mne to pred pár rokmi diagnostikovala doktorka, odporučila mi prístroj na iontoforézu electro antiperspirant, tu si o tom prečítaj www.electroantiperspirant.com Potila som sa tak moc, že som sa hanbila chodiť von, keďže sa mi hneď robili fľaky pod pazuchami. Tento prístroj mi ale pomohol a po dvoch týžňoch používania som bola v pohode ;)
Tiez som mal tento neprijemny problem s potiacimi sa rukami a nohami. Ruky som mal spotene a studene a nohy taktiez. Najhorsie to bolo pri podavani ruk pri osobnom stretnuti. Tento problem som mal uz asi 6 rokov a myslel som si ze sa ho uz nezbavim, pretoze som skusil uz asi vsetko od zmeny jedalneho listka, cez vselijake maste, pripravky ale nic mi nezabralo. Mne velmi pomohol bylinny caj, ktory mi doniesla sestra so Svajciarska proti poteniu. Beriem ho uz treti mesiac a zatial musim zaklopat na drevo ale ruky aj nohy mam suche a teple. Pijem ho dvakrat denne jednu lyzicku tohto caju. Sestra mala problem ale len so studenymi rukami a jej tiez pomohol. Ak by mal niekto zaujem mohol by som ho objednat vo vacsom mnozsvte a zaslat pripadne na dobierku. Mozete mi napisat na: mefy@centrum.sk
Vyskúšala som Driclor na ruky neštípe ale mne vôbec nepomohol :-(
presne ten istý problém trápy aj mňa dodnes... skúšala som mastičky ale to nepomohlo, to že sa potia nohy to sa ešte dá zvládnuť, ale ruky stále mokré, dotknem sa niečoho tiež morké, podávam ruku a mokré ... ale mala som už aj dni ked sa mi vôbec ruky nepotili a to preto lebo som na to celý deň nemyslela, alebo ked som pokojná napr cez nejaké prázdniny uplne v pohode ruky suché.. ide o psychiku a byť stále v pohode a snažiť sa myslieť na niečo iné ;) moja chyba je že na to myslím takmer stále, alebo ked si na to len tak spomeniem že "ahá teraz mám suché ruky" automaticky sa mi začnú poťiť lebo som dostala strach že tie ruky dlho suché nebudú... proste psychika ;)
Ahoj, ja mám podobný problém, ale pocula som o jednom produkte Driclor sa to vola. To by malo pomoct ale vraveli mi aj ze to dost stipe.. neviem este som ho neskusala. ale skusim. ;)