Mozem mat cukrovku?

Príspevok v téme: Mozem mat cukrovku?
martin999

Zdravim, uz dlhsiu dobu mam problem, ze casto mam v ustach blbu chut, podoba sa to na aceton, ale tak urcite to potvrdit neviem. Chcel som sa preto opytat, ci je mozne aby som mal cukrovku, kedze vravim, ze mam to uz dlhsie mozno take 2 roky, ked dlhsie nic nejem alebo nepijem, bol som aj u lekara, ten mi dal nieco na obnovanie prostredia v zaludku, ale aj tak mi to nepomohlo. Ziadne ine peoblemy nemam, ze odpadavam, alebo nejake zachvaty nic. Bol som aj pred 2 tyzdnami na krv koli peceni, ale pecen bola uz takmer v poriadku a zvysok tiez ok. Robia sa pri beznych testoch aj test na cukrovku? Takze neviem, pevne verim a dufam, ze cukrovku mat nebudem. Dakujem za reakcie.

DiabetikIvo

martin999,

ak sa bojíš toho či máš diabetes a nevieš sa tohto strachu zbaviť, nepomôže Ti nič iné iba postaviť sa ako chlap čelom k tomuto problému a objednať sa v diabetologickej ambulancii, nechať si urobiť všetky vyšetrenia na potencionálny výskyt diabetu, ktoré súčasná medicína pozná.

Na základe týchto vyšetrení potom budeš vedieť či máš diabetes, resp. či máš zvýšené predpoklady na jeho objavenie sa v blízkej dobe...

mataBB

ja som narazala na hypochondriu..ved ako s tm niekto moze zit?to potom nic ine nerobi len mysli na to, co vsetko mu je

mataBB

nevidim dovod, preco by si mal mat kvoli takejto veci cukrovku..resp nechapem co to ma s cukrovkou spolocne...testy na cukor sa robia pri kazdej preventivke u obvodneho

ddana

keď nič nejem a nepijem znamená, som dehydratovaný a z toho mám pocit acetónu v puse, a nie z cukrovky. ˇAno robia sa pri bežných testoch aj odbery na cukor.