hcel by som sa opytat, ako sa da svojpomocne vyhrabat z psychickych problemov som uz uplne v koncoch. Nezaberaju ani antidepresiva ktore by zabili aj kona, psychoterapia je len riesenie na chvilku, preto Vas prosim ak je tu niekto kto sa dostal svojpomocne z tohto bordelu- napiste dakujem
depresia
chcem sa podakovat uzivatelovi menom leo, mas velmi dobry postreh, aj ked sem uz asi neprides. Je to tak. A mam pocit, ze tie autority by nam mali zabezpecit pocit istoty. Pre kazdeho cloveka je urcita autorita rodic a tito ludia s nami dokazu viac ci menej manipulovat a nepriamo dostat aj do depresie.
Antidepresíva bez predpisu - iherb.co Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese. Mne pomohlo toto. Zľavový kód -5%
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Trošku z iného pohľadu o téme depresia som sa dočítala tu www.bioliek.sk Ja mám skôr otázku, kedy je vhodné navštíviť psychiatra a do kedy sa ešte oplatí bojovať s depresiou sam....
Neviem, či nejdem s krížikom po funuse. Hľadal som niečo viac o neurotransmiteroch a doklikal som sa sem.
Mám priateľku, ktorá mala začiatkom roka konflikt, ktorý jej pripomenul veci, čo sa jej stali v minulosti (tzv. špúšťač) a poslalo ju to teda riadne do hlbín, takže viem, že je rozdiel medzi depkou a depkou.
Milý Hector, chcem ti vyjadriť súcit a podporu, možno len tým, že tiež napíšem svoje.
Začnem tým, že zdravie a šťastie sú PRIRODZENÝM stavom človeka. Nepáči sa mi veľakrát prístup profesionálov, že na tento fakt nemyslia. Myslím si, že je veľký rozdiel medzi "byť zdravý" a "nebyť chorý". Moderná veda prišla tak ďaleko, že zistila, že existujú neurotransmitery a teda ich začala používať pre "liečbu". Ja si myslím ale, že gól je v tom, že človek sa do ťažkých stavov nedostal tým, že mu niekto do tela vpravoval nejaké látky, ktoré vplývali na neuropsychickú sústavu. Dostal sa tam dlhodobým pôsobením okolností, ktoré majú čo do činenia so vzťahmi.
Som laik, ale tento proces vidím takto: niekto, kto je pre nás silnou autoritou a máme ho radi, nám ublíži a potom nám "zakáže" si s týmto ublížením pomôcť. Je to akoby nám prísne zakázal sa umývať, potom nás poslal do blata a na záver vyjadroval znechutenie z toho, že sme špinaví. Urobíme všetko preto, aby nás vzal na milosť. Snažíme sa ďalej neumývať, aby sme ho nehnevali, snažíme sa nebyť špinaví, aby sme ho nehnevali, ale keď nám prikáže ísť do blata, ideme, aby sa na nás nehneval. A aj keď sme splnili všetko, čo sme mu na očiach videli, stále je znechutený z našej špiny.
Tento vzorec prijmeme za svoj a autorita sa nám zvnútorní a aj keď vonkajšie príčiny pominú, je to už v nás a funguje to samo. Sebavedomie je hlboko pod tými vrstvami blata.
Bohužiaľ, antidepresíva nám sebavedomie nevrátia, maximálne nám prestane vadiť to blato. Ich vedľajší účinok je ale taký, že ako si nevšímame blato, telo si prestane všímať rôzne procesy, na ktoré za normálnych okolností reaguje - napríklad premnoženie baktérií a veľa iných.
Teda, ak môžem byť taký smelý a dovoliť si radiť ti, vydrž to s liekmi ale hľadaj v sebe vôľu zmeniť ten vzorec nedôstojnosti čo naskôr. Ťažko ťa v depresii niekto ukecá, že si super, alebo že si ťa váži. Zvonka ti dôstojnosť a sebavedomie nikto nevráti (hoci by to bolo spravodlivé). Jediná cesta je, vybojovať si to, aj na priek tomu, že to vyzerá, že to nemá zmysel. Má! Veď aký má zmysel cítiť sa zle? Alebo aký zmysel má nebytie? Už rozhodnutie bojovať dáva lepší pocit zo seba. Tak bojuj, držím ti palce!
Gaba brane ustne posobi na svalstvo(relax) ale zialbohu sa nedostava cez mozgovu krvnu barieru. Ale jeho zlucenina s vitaminom B-3(niacin) sa dostane aj cez mozgovu krvnu barieru.Tam sa rozpadne na potrebny B-3 a GABA
Na trhu je pod menom Picamilon.
Niekomu chyba dopamin, ten sa da dodat vytazkom z bobu pod menom L-DOPA.To zaroven zvysi hladinu hGH tj tym regeneraciu tela.
Kazdemu odporucam brat lecitin na cistenie ciev, ktory je zaroven uzitocny v mozgu ako zdroj cholinov(mozog obsahuje az 30% lecitinu)
A samozrejme rybi olej(alebo olej z rackov, krill, kvoli ich zlozkam EPA a DHA, potrebnym pre nervove izolacie a proti depresiam.
Proti depresiam je aj vitamin D-3, preto ma clovek taky dobry pocit, ked sa prechada na slnku. V zime sa nikomu netvori tohoto dost, a pre to su ludia depresnuti, tiez to vplyva na znizenu imunitu. Takze doplnat je tu rozumne, v davkach 2000 az 6000 IU, podla potreby.
U niektorych hlavne starsich sa netvori dost D-3 ani na slnku, a ti rozhodne potrebuju doplnok tohoto vitaminu cely zivot.Bez neho sa totiz mineraly poriadne nevstrebavaju a nezabudovavaju do nasej zasobarne mineralov=kostry.
A casom to vedie k osteoporoze a roznym zdravotnym problemom z nedostatocnych hladin mineralov v tele.
Ako casto sportujes? Pokial mozno vonku, zabehat si. Tiez slniecko robi zazraky, ked som vonku, vsetko sa mi zda take banalne..dojdem domov a tiez mavam depresivne nalady (neviem posudit, ci priamo depresie). Ak studujes, nerob zbytocne aj ine namahave dusevne cinnosti, ktore nemusis.
Dokazes relaxovat? Proste nic nerobit, nemysliet na problemy? Tie veci co RNG radi su dobre, napr. GABA ta dostane do takej pohody, dobre ked nevies zaspat..
Nevidim ziadny dovod, aby sa nedostatky v neurotransmiteroch mali "napravovat" pre telo neznamymi skodlivymi chemikaliami, ked to mozno adresovat neskodnymi potravinovymi doplnkami
Seroxat(SSRI ucinok) mozno nahradit vytazkom z st John's Wort(lubovnik bodkovany, rovnaky SSRI ucinok plus vlyva aj na norpinephrine a GABA ciastocne)) v davkach ucinnych latok
3 mg hypoericinu a 30 mg hyperforinu narazove pred stresovou situaciou, pripadne aj pravidelne dokopy za den(neprekrocit), ale v tom pripade je lepsie brat 5-HTP(100-200 mg denne), z ktoreho si telo vie vytvorit 5-HT=serotonin.
Tak isto sa daju doplnit aj rozne ine neurotransmitery.
hector13, čo máš na mysli pod slovom bordel? Ten stav, ktorý teraz prežívaš trvá dlhšiu dobu (viac rokov), alebo je to záležitosť len pár mesiacov? Kedy si sa začal takto cítiť? Nezažil si v minulosti nejakú udalosť, ktorá to všetko odštartovala a ktorá by mohla mať vplyv na Tvoju súčasnú psychickú situáciu?
Ak cítiš, čo by mohlo byť príčinou, začni tam. Odstráň príčinu a odstrániš aj následky (nervozita, nekľud, tlak ...).