Prosim Vas. Hladam pacientov s diagnozou TOS a hlavne tych, ktory podstupili operaciu tejto diagnozy (resekcia prveho rebra). Ja som podstupila tuto operaciu tohto roku vo februari. Pochadzam z Presovskeho kraja okres Svidnik.Podla zistenych informacii som tu prvou pacientkou.
diagnoza TOS (utlak hornej hrudnej apertury)
Dobrý deň.Som polroka po operácií TOS/kombinovaný typ/,operovali ma v NUSCH.Operácia mi pomohla len čiastočne a tá dlhodobá bolest po operácií bola hrozná.Dlhodobo beriem Warfarin,momentálne pre zhoršovanie stavu znova Fraxiparin 0,6 ml dvakrát denne.Mám bolesti v ramene,trpnutie ruky,slabost od ramena,mravenčenie,teplo-chlad...najhoršie je,že to začína už aj na druhej ruke.Lekári nevedia čo dalej a ja už som zúfalá...Nevie niekto poradit,prípadne odovzdať skúsenosť,nakolko nás je fakt málo?
Dobrý deň, ja som štvrtý rok po resekcii 1. rebra a problémy s neprekrvením ruky a s tým súvisiace bolesti úplne ustúpili. Operácia mi pomohla v problémoch, ktoré som dovtedy mala. Stenóza a. subclavia bol na 80 - 90% a rehabilitácia by asi nestačila. Operovali ma v nemocnici Martine, kde bol vynikajúci personál. PN som bola 1 mesiac.
Dobrý deň. Mojej dcére zistili TOS a odporúčajú jej operáciu. Prosím niekoho, kto absolvoval túto operáciu, nech sa ozve. Chcel by som vedieť, ako to dopadlo. Ďakujem.
Dobrý deň, aj mne zistili diagnózu TOS a bola vykonaná resekcia 1. rebra. Zatiaľ som práceneschopná, pretože som 2 týždne po operácii, ale zaujímali by ma nejaké podrobnosti.