Násť-ročne mamičky

isabella

jajka, nesuhlasim s tebou, ale je to tvoj nazor a neberiem ti ho, ja len vravim ako komu vyhovuje a zdraviu to skodlive urcite nie je ani neskor

isabella

krpec, skus to pre pripad tej skoly radsej so striekackou, nie je to az take komplikovane ako sa zda a neohrozis si dojcenie a ked budes chciet rada ti v comkolvek ohladom dojcenia a babatka poradim ;-)

jajka001_

su zeny co dojcia aj do dvoch rokov veku dietata. ale mne by to bolo blbé, viete, kym je to mimino bejbino, je to ok ale ked to rozprava, chodi, chape, dava otazky...proste v istom veku to to dieta uz ani nepotrebuje a je to aj nevhodné
so zdravím to nesuvisi
ja som dojcila do 10tich mesiacov a podla mojho nazoru to bohate staci. navyse je to aj zataz pre organizmus matky.

isabella

skoda, ze sa robia predporodne kurzy, ale kurzy orientovane vyhradne na dojcenie pred porodom nie su, to by bolo ovela menej mamiciek, sklamanych zo seba a nedojciacich, lebo mnohokrat si to komplikuju ci dokonca znemoznia vlastnou nevedomostou a dost na tom urobi aj podpora alebo nepodpora okolia...
napr, ked maju niektore mamicky/babicky (proste zeny s generacie vyssie) take reci, ked dietatko place, ze ci nie je hladne, ci mu mliecko staci a ci nema slabe mliecko, tak to mladu mamicku nenormalne depta a ked nema aspon v partnerovi plnu podporu a doveru v samu seba, tak to ma potom take nasledky, ze s dojcenim skonci....

Krpec3

Hej viem, že sa môže stať to, že nebude chcieť fľašu, ale my máme skôr opačný problém. Z fľašky síce vypije, ale nie tak veľa ako z prsníka a potom chce aj tak ešte. Tak mu dám normálne. A to odstreknuté mlieko bude fakt len pre prípad núdze. Zatiaľ mi pripadá tak, že mu viac vyhovuje ten bezprostredný kontakt so mnou a mojou pokožkou. :)

jankaaaaaaaaa

no ako pisem, nevyznam sa v tom. hlavne aby deti boli zdrave. ci uz sa koja alebo nekoja lebo maminy nemozu

isabella

jankaaa, ja som nikde nevidela studiu, ze by v neviem kolkych rokoch bolo dojcenie skodlive... nevhodne, to je uz ine slovo a myslim, ze to je nasledkom predoslej generacie kedy sa ludia tvarili, ze chodiace dieta je uz "neslusne" dojcit a podobne, ale skutocne dovody na zaklade nejakeho zdravotneho vyskumu k tomu nazoru neviedli...
a kedze kvoli kravskej bielkovine sa neodporuca kravske mliecko detickam davat do 2 ci az 3 rokov, tak si myslim, ze ak mamicka moze, tak je materske ovela lepsie ako to praskove, ktore je drahe a nikdy ho uplne nenahradi... a videla som nazory ludi, ktori boli dojceni cca aj do 5 rokov a nie len, ze mali s matkou uzasny vztah, ale choroby sa im cely zivot oblukom vyhybaju... ja osobne dufam, ze budem dojcit aspon do 2 rokov a hornu hranicu som si nedala, ale teda skolacku urcite uz dojcit nebudem ;-)

isabella

ako pises zatial mu je jedno, ale zatial ma skutocne len 10 dni, tak pozor na to, ja dojcim uz skoro 9 mesiacov a veru zazila som vela mamiciek co im najprv flasa neskodila a po mesiaci bol uz problem na svete

jankaaaaaaaaa

ja praveze neviem, preto sa pytam. zda s ami ze som citala nejaky nazor gynekologa, ze v 4rokoch dietata ho kojit nieje vhodne ani pre zenu ani pre dieta.. ale pravdupovediac nerozumiem sa, preto som sa pytala