Násť-ročne mamičky

rencita

Reagujem na prispevok Aja02.
Ja som otehotnela v 16 s orok starsim priatelom sktorym sme spolu chodili dva roky a doteraz sme spolu mame krasne 20 mesacne dievcatko a absolutne niesme zavisli na rodicoch.Zijeme sice u mojej mami ale vsetko si hradime sami.Najom na polovicu strava na polovicu vsetko takze take reci ze kazdeho hodim do jedneho vreca ze hned mlady vykoristuju rodicou a podobne je trápne.Pretoze nie od toho si rodic priklad aby si to dieta len vychovala do 18 a potom si zi ale nezabudni na rodicou ale od toho aby ked sa hocico stane rodicia nezabudli na to ze to je ich dieta.A tehotenstvo nieje zabiť niekoho prefetovat sa ani sa vyspat s 30 chlapmi na kriznej !!! skor sa stotožnujem s nazorom Danky.

Aja02

Danka, ešte raz si prosím ta veľmi pomaličky prečítaj príspevok, ktorý som napísala. Kľudne si ho prečítaj aj 3x po sebe, aby si pochopila, čo som tým príspevkom chcela povedať a aká je pointa. Ak nepochopíš ani po 4x a nebudeš stále vidieť pointu a budeš v ňom vidieť stále osočovanie (ktoré tam nie je), tak potom asi nemá zmysel niečo ti písať.
Násťročné mamičky podporovať nebudem z toho dôvodu, že 95% z nich žije u rodičov, ktorí im musia finančne pomáhať, čo je pre mnohých rodičov finančne veľmi náročné. Tie dievčatá nemusia platiť účty, hypotéku, potraviny, oblečenie, či drogériu. To všetko zostáva LEN na rodičoch, pretože s príspevku 190€+22€ prídavky by to nezvládli. Prepáč, ale toto vážne podporovať nebudem a v takýchto prípadoch obdivujem len RODIČOV tých dievčat.

dana660xz

Aja02
milujem takýchto prispievateľov ako si ty. pointa nulová, len sa osočuješ na druhých. pomohla si tým niekomu?
hoci máš pravdu dnes je doba iná a stále sú tu násť-ročné maminky a stále budú, lebo decká dnes dospievajú skôr vplyvom informácií, výdobytkom modernej doby, a podobne. skôr aj pohlavne dospievajú tak nečudo, že sa stane, že príde do druhého stavu. kedysi sa ľudia nad tým tak nepozastavovali ako teraz. viď príspevky natalia123, laurina22, m25 a iné. stalo sa tie dievčatá treba podľa mňa podporiť a nie im kydať, že sú sprosté, už sa tým nič nezmení. baby držte sa!

Aja02

Dana: Pred 30 rokmi boli úplne iné podmienky ako dnes. Pred 30rokmi, keď muž udrel ženu, nič sa nestalo. Žena musela držať hubu a krok. To nemáte žiadne iné argumenty, keď sa tu všetci odvolávate na to, čo bolo kedysi? Kedysi sa žilo v jaskyňi, ženy rodili na poli, nemali takú lekársku starostlivosť, ako my máme dnes a v neposlednom rade, ženy kedysi nemali ani len volebné právo. Preboha, veď už žijeme v 21. st. , tak už prestaňte konečne vypisovať to, čo bolo kedysi. To, čo bolo kedysi sa nedá porovnať s tým, čo je dnes.

Krpec33

Prvý krát som sem písala ešte keď som bola tehotná. Vtedy som si to predstavovala úplne inak. Dnes ma môj malý už 4 mesiace a je to ťažké. No aj takto s odstupom času by som si ho zobrať nedala. Je to tá najúžasnejšia bytosť, ktorú poznám, každým dňom vie niečo nové :) A našťastie sú aj školy ústupčivé a ohľaduplné, takže s individuálnym plánom sa to dá veľmi dobré zvládnuť aj s bábom. A keď nie, tak sa dá normálne na tri roky prerušiť škola a ísť na "materskú". Všetko závisí podľa mňa od toho ako sa tá mamička k tomu celému postaví a tak to bude brať aj okolie. Ja stále kojím (a tak skoro prestať nechcem), mamina mi niekedy až malého berie, čo tvrdí, že bývame v jednom dome a ani ho poriadne nevidí, lebo sa oňho s priateľom staráme sami. Takže netreba hádzať všetkých do jedného vreca :)

dana660xz

ešte pred 30 rokmi bolo bežné, že boli 18 ročné mamičky.
dnes podľa prieskumov deti dospievajú o 2 roky skôr ako deti pred 50 rokmi.
nevidím na to nič zlé, keď majú takéto mladé baby dieťatko. samozrejme že to asi nie je med lízať, ale poviem vám, že ja mám 25 a neviem či si vôbec v tomto svete budem môcť dovoliť dieťa. Práca, hypotéka, peniaze, kariéra, jeden kolotoč, kde pre dieťa nie je miesto ani čas u mňa. takže ak by som mala ja dieťa ako 16 ročná, už by malo 9 ročkov a mohli sme spolu teraz úlohy písať :) násť ročné mamičky držte sa, vy to zvládnete!

jankaaaaaaaa

pozri- : je to individualne, ale mozog 17rocneho cloveka nikdy nebude tak vyspely a vyvinuty ako v 30tich rokoch
a to hovori za vsetko

pozri-

jankaaaaaaaaa

10.10.11 21:05
IP adresa
60.46

a neviem uz kto to sem pisal, ze v 17tich mala viac odzite ako 30tnicka.. tak toto je na smiech..
V
V
preco na smiech?ved zalezi v akej rodine zila a tak.Poznam take rodiny kde starsi surodenec sa stara o mladsieho/A O CELU DOAMCNOST/ a ma viac skusenosti ako fakt 30rocne ktore mali pohodove -krasne decstvo /a do 30ciatky sa nevydali a neozenili-tak kde mohli nabrat nejake skusenosti?-ale tak to je ich stastie/
stale je to individualne...

ELLEgance

moj nazor na to je asi taky ze kazdy je individualna bytost , kazdy dozrieva psychycky a telesne inak toznamena ze niekedy nieje ani zaruka veku30+ toho ze budu zeny dobrymi matkami... a rovnako netvrdim ze deti v skorom veku 15,16 je z hladiska nedostudovania a nedozretia vyhodne atd, ale pokial sa k tomu slecna postavi zodpovedne a naozaj sa o svoje dieta postara ci uz za pomoci priatela alebo rodicov a poskytne mu nielen materialne veci ale aj harmonicky domov a ochranu a lasku - inak to tvori aj zaklad , tak si myslim ze preco by sme ich mali odsudzovat koniec koncou skolu si teoreticky mozu dokoncit individualne a sa potom aj zamestnat- co ked sa prihodi, ma sa dietata vzdat,ma ho zavrazdit potratom? zdrave dieta??? preboha v akej spolocnosti to zijeme, ved dar zivota to je to najkrajsie co moze byt( a to nehovorim o telesnych a dusevnych nasledkoch potratu pre zenu), a keby si dieta take mlade dievca nemohlo nechat existuju aj riesenia ako adopcia apod... a k tej antikoncepii asi tolko ze , myslite si ze je zdrave napchavat uz od 15 deti umelymi chemikaliami a hormonmy? ved sa potom necudujem kolko poruch a chorob vznika same rakoviny a neviem co o zdravej strave sa vypisuju kilometre ale o skodlivosti antikoncepcii o dost menej... A na zavre k tomu sexualnemu zivotu maloletych si myslim ze chyba je v rodicoch, ale nielen v nich chora je aj tato , cela spolocnosti ,ktora si mysli ze antikoncepsiou a prezervativmy s avsetko vyriesimiesto rozumnej konverzacii o zodpovednosti a o zivotnych prioritach sa zameriava spolocnost o tom ako si uzit a ,, neniest za to dosledky,, jednocuch ist tou lahsou cestou, potom jej jasne, ze mnoho mladych ludi manazor:,, sak som mlady, uzivam si,, ... a detto v tejto dobe su velmi narusena komunikacia v rodinach, kde sa deti s rodicmi vidavaju o 10tej vecer , ako potom ich ty super rodicia co ich porodili ja po tej 30tke mozu vychovavat? respektive kto vychovava deti? ved ked si predsa rodic nevie najst cas na deti, tak to znamena ze dieta nielenze nema dobre zaklady,nema s rodicmi otvoreny vztah navyse v starsom veku prave hlada tu lasku, ktorej sa mu nedostalo od rodicov, ale nenajde ju bohuzial v takej forme... deti potrebuju pozornost rodicov, lasku- ale nie opiciu, harmonicky domov, a obcas aj prisnu ruku, ochranu, oporu, dobrý príklad a pochopenie... tato spolocnost by mala dostat reedukacny program pre rodicov... alebo prevychovyu rodicov na aby boli schopni vychovat svoje deti.