Je tomu vyse rok..co som neumyselne nechtiac v zufalstve "zavrazdila" moje nenarodene babo. no zivot plynul dalej prisiel novy chlap ktory bol dokonaly do chvile kym som mu to nepovedala. opustil ma a teraz neviem uz ani ci som viac nestastna z minulorocneho potratu ci z tohto rozchodu. zivot je kruty.
Ked pravda zaboli..
Jancsie netrap sa - je to neskutocne tazke a po babatku boli teraz i strata vztahu, ale - ten prvy priatel Ta bil a fackal - ktovie ako by ublizoval vasemu babatku, je to minulost...
A novy partner? Nehovorila by som niekomu na zaciatku co sa stalo, ale neskor, ked je ten vztah vaznejsi a uvazujete o svadbe ci o spolocnej rodine by som priatelovi urcite povedala, ze som v minulosti babatko potratila. Netreba klamat, ale ani vsetko popisat do detailu. Nebol tam a nemusi to spravne pochopit, moze ho boliet uz i to, ze si s niekym inym uz chcela mat dieta - take pocity su normalne a v pevnej laske sa daju prekonat. Urcite by som to nezatajovala. Po prve by ma to tazilo a po druhe si myslim, ze ten spravny partner ked mu to v spravnom momente povies pochopi a podpori.
To babo si nechcela stratit, nerob si vacsie vycitky ale snaz sa byt zdrava a silna a pripravit sa na dalsiu lasku a nove tehotenstvo jedneho dna! Drzime palce!
Vebe, naprosty suhlas
Jancsie, netrap sa pre neho, on urcite za to nestoji, je to necitlivy muz, s ktorym by si tazko bola stastna a co sa tyka strateneho dietatka, pravdepodobne nikdy uplne nezabudnes, ale lahsie sa s tym vysporiadas, ked si odpustis, lebo to co sa stalo, stalo sa v krajnom zufalstve, keby si bola byvala otehotnela v stastnom vztahu, urcite by sa to nebolo stalo, preto sa za to nevin, nebola to Tvoja vina, bola to suhra nestastnych suvislosti, tak sa uz netrap tolko, dietatko este budes mat a ja Ti zelam, aby prislo na svet v obojstrannej laske
ci povedat o istych intimnych veciach partnerom alebo nie, to zavisi od povahy cloveka, niekto totiz nevie zit vo vztahu, kde musi cosi skryvat, to bol vzdy aj moj pripad, hoci ja som nemala za sebou nikdy nic, za co by som sa musela hanbit, moje kredo bolo, ze ak ma ten muz bude uprimne milovat, tak to pochopi a ked to nepochopi, nie je to moja krvna skupina a ja by som nemohla byt s nim stastna, preto som za tymi, ktorym moja uprimnost prekazala, nikdy nebanovala
Kazda zena, ktora podstupi z akehokolvek dovodu interupciu, alebo sa jej stane nieco podobne ako pise Jancsie, trpi mukami a trapi sa dostatocne na to, aby jej tu niekto na fore vypisoval, ze interucpcia je vrazda a podobne. Ona vas neziadala, aby ste jej take veci vypisovali, ona sa citi bezdrana a pytala sa na nieco celkom ine, ak jej chcete trochu pomoct, o vrazde jej uz nepiste. Nikdy nesudte, nikto z vas nevie do akej situacie sa kedy v zivote dostane a ako na nu zareaguje.
Tak asi ťa veľmi neľúbil keď ťa opustil kvôli minulosti.. Aj tak by ťa opustil skôr či neskôr a myslím, že čím skôr sa to stalo, tým lepšie.. Ak ťa chlap bude naozaj ľúbiť, práve že ťa podporí a pomôže to prekonať. Predsa len minulosť nezmeníš a tak či tak sa to každý tvoj partner dozvie
nebola to interrupcia, bol to asi skor pokus ublizit si a prisla pritom o dieta
ale ano.. interupcia JE vrazda...
Su veci, ktore by som novemu partnerovi nikdy nepovedala, niektore veci maju ostat tajomstvom, minulost predsa bola a pitvanie v nej nas neposunie dalej...zeny i muzi bezne neupresnia pocet sexualnych partnerov z obavy, ze urcite cislo je uz vela, potrat by som takisto nespominala, na priamu otazku by som odpovedala, ale vedome by som nikdy nenavadzala tuto temu, nespominala by som ani to, aky skvely bol ci nebol moj predosly partner v posteli... Su temy, kde treba poznat mieru uprimnosti, neklamat ale ani detailne neopisovat...
Jancsie, prosím ťa netrep hlúposti že si zavraždila svoje dieťa. Za vraždu je kriminál. Sedela si? Nesedela, tak čo. Možno budeš mať chvíľu výčitky ale tie prejdú a po nejakom čase si ani nespomenieš. Ak si presvedčená že výčitiek sa nikdy nezbavíš, si zrelá na psychiatra a nie na ďalšie dieťa.
treba si dobre premysliet co komu povies, ako to vezme a ako to moze mat nasledky