Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Syoss vs. Wella Pro series

Ewka12

ja som syoss skusala viackrat, raz volume, teraz ten novy na krepove vlasy, no nic moc,vlasy som mala splasnute, akoby na nich taky film, za chvilu mastne,potom co s nim ked ma pol litra?darovala som ho kamoske

bash.ka

V skratke, silikony su vsetko co sa konci na -cone, -conol, -silicone, -siloxan, -silane. Zistila som, ake su silikony v samponoch vlastne svinstvo, a ze sa v podstate nedaju z povrchu vlasu zmyt.
Nedalo mi to, a pozrela som doma vsetky stylingove pripravky. Pre zaujimavost, mozno niektori z nich pouzivate- nasla som ich v sampone L´oreal- zltom, Schauma-Intenzivny olej (zlty), lak na vlasy L´oreal Elnett de Luxe, ruzovy sprej a aj mlieko od L´oreal na ochranu pred teplom/zehlenim vlasov. Regeneracny balzam(sprej) Gliss Kur Total Repair 19 sa to silikonmi len tak hemzi.
Naopak silikony som nenasla v sampone syoss volume ani v tuzidle syoss volume, tak isto sampony Londa, L´oreal- fialova rada (na objem), tuzidlo Lybar absolute curly (ruzove), lak Taft Power Fullness (cierno-zlaty), sampony Wella System Proffesional Sensitive a Repair (zelena a zlta rada).
Silikony som objavila v kondicioneri syoss repair, ale citala som, ze v regeneracnych kondicioneroch a maskach su vraj potrebne (tak teda neviem uz som z toho somar).
Kedze o silikonoch som citala na strankach Welly, predpokladala som ze ich vyrobky silikony obsahovat nebudu (ved si nebudu predsa sypat popol na hlavu nie?) ale bola som prekvapena ked som ich nasla vo vyrobkoch Wella high hair ochrana pred teplom(zehlenim) a lak na vlasy z tej istej rady. Taktiez mi skoro oci vypadli z jamok ked som ich nasla v uzasne drahej super kozmetike L´occitane- sampon 5 essential oils for dry and damaged hair(zeleno-ruzovy).
A MIMOCHODOM nasla som ich aj mimo samponov. V MAKE-UPOCH!! aspon vieme co si kazde rano patleme na tvar- doma mam Maybellone Affintone a Gosh a v oboch som ich nasla.
TAKZE! silikony su V S A D E su vsadepritomne a podla mna je velmi tazke sa im v dnesnej dobe vyhnut. Ako som sa mala moznost docitat, niekomu vyhovouju- splnaju ucel vyrobcov, ini sa im vyhybaju z presvedcenia, a inim nerobia dobre. Takze podla mna je to individiualne, aj ked sa jedna o dalsiu umelinu.
Ked sa to tak vezme, vsade okolo nas je plno podobnych sraciek, nielen co sa tyka samponov. Trochu odbocim od temy ale vezmime si napriklad take maslo. Nezda sa Vam zvlastne, ze maslo ako Rama alebo Perla sa daju hned krasne natierat na chlieb hned po vybrani z chladnicky, kdezto maslo v kocke, napr. Rajo alebo obycajne CBA je po vybrati z chladnicky uplne tuhe??? Hlavne ze sa v reklame to krasne dievcatko s chutou zahryzne do vettoveho chleba, ved je to najlepsie pre nase srdce nie?!
Kamratka sa mi vysmiala, ze ked sme tie vsetky sampony pouzivali doteraz a stacili nam, teraz, ked vieme pravdu, zmeni sa nieco? Nech si kazdy na tuto otazku odpovie sam..

bash.ka

no co dominam to a vyskusam aj wellu..v kazdom pripade dakujem za to varovenie o silikonoch, urcite stoji za to povenovat sa tejto teme co si vlastne davame na hlavu..takze idem googlit:)

sestricka1984

Syoss som použila len pár krát a vlasy sa mi začali mastiť, teraz používam tú Wellu aj pre objem a regeneráciu, šampon aj kondicionér a som plne spokojná.

shima2

Raz som skúšala Syoss na lesk vlasov a už nikdy viac. Prvý deň sa leskli, to áno, ale boli úplne spľasnuté a ďalší deň sa leskli ako blázon, ale už od mastnoty. Tak som sa pekne krásne vrátila k svojim šampónom bez silikónov:-)

Každému ale vyhovuje niečo iné. Ja mám vlasy so sklonom k masteniu a na tie silikóny zaručene nie.

A odpoveď nato prečo sú škodlivé je taká, že upchávajú pokožku hlavy, ktorá nemôže dýchať, vlasy plihnú a nakoniec sú také zaťažené, že až vypadnú:-) Teda dúfam, že je to tak. Viac menej existujú aj ženy, ktoré si silikóny chvália a takéto zlé účinky nezaznamenali. Ako vravím, je to individuálne, ale ja mám v tom u seba jednoznačne jasno.

katuša

baby, a prosím vás čo su vlastne tie silikony a prečo su take zle? ja sa do tohto moc nevyznam...ale tiež ako vravím používam syoss...od šamponu, kondicioneru, spreju pre lesk vlasov, spreju na žehlenie a aj lak.... a spokojná som velmi so všetkým. a aj cena je v pohode za také balenia.

bash.ka

no neviem.. ja som len kukla na obal a hned pod nazvom je ze 0% sylycones..moc sa v tom nevyznam, ktore z tych krkolomnych nazvov su umeliny?