už asi týždeň ma trápi svrbenie v oblasti genitálií, myslím, že ma svrbí len koža, ale mám aj výtok(bledý)...pohlavnú chorobu vylučujem, som panna. Môže to byť alergická reakcia? Alebo je to v. mykóza? Už deň si na to dávam canesten, ale zatiaľ bezvýsledne. Vopred ďakujem za odpovede.
Vaginálna mykóza?
ja mám podobný problém.takisto som panna,mám 15 rokov,a mám všetky príznaky,až na to,že ten výtok nieje biely ,ale hnedkastý..prečo?
kristinka, zo skusenosti na vlastnej kozi uz viem, ze ak mam spolu s vytokom aj svrbenie, tak na to len krem nepomoze. mne sa mykoza vracia neustale a kedze uz som si 100% ista, ze to mykoza je, tak si vzdy kupim aj vaginalne tablety. odporucam ti, zatnut zuby, ak mas nejake obavy a ist gynekologovi. mne priebezne predpisuje aj antibiotika, aby som mala na dlhsi cas \"pokoj\". osobne si myslim, ze svoju prvu mykozu som dost podcenila a vdaka tomu ssa mi neustale vracia. za 15 neprijemnych minut si mozes usetrit velmi vela starosti.
Môže to byť mykóza. Preto by som radšej išla čo najskôr ku gynekológovi. Ja som podobný problém pred nejakým časom mala tiež. Spolu s antimykotikami som brala na odporúčanie lekárky aj wobenzym. Takto mi to zabralo a žiadne problémy odvtedy nemám. Musím si zaklopkať:)
Nechcem ta strašit ale iba mastička Canesten asi nepomôže. Pretože mykóza je vnútorná choroba a treba to liečiť buď tabletkami alebo čípkami.
Ďakujem za rady, dúfam, že mi Canesten pomôže.:)
najskor mykoza. pouzivaj canesten , ak sa to nezlepsi ani po 4dnoch tak treba ist na gyn. keby sa to zepsovalo tak pouzivaj ten canesten 10dni aj ked uz nebudes mat ziadne priznaky