Ako dlho a ako casto behat

Príspevok v téme: Ako dlho a ako casto behat
mixalka111

ahojte baby,

chudnem uz od janurara, zo 65 kg som to dala dole na 57 kg, upravila som jedalnicek a cvicila som zumbu. od zimy som sa tesila na jar, ze zacnem behat:)
teraz mii uz vaha asi 3 tyzdne stoji, neviete nahodou preco? moze to byt tym, ze telo si zvyka na novu vahu? jedalnicek mam ten isty, nejem sladkosti, ani nic mastne atd...
uz som bola asi 5x behat tento rok a chcela by som sa opytat ako dlho mam behat aby som schudla dalsich cca 5 kg? viem ze by to malo byt viac ako 30 min (pretoze az po 30min sa palia tuky)... ale zase nechcem hodinu behat a potom byt cely zvysok vecera ako vy.... rezanec :)
diky za vsetky vase rady! :)Miska (21r. 172 cm, 57kg)

pomocnica

akože fyzik-tá téma je už dosť stará a neviem či tu ešte zakladateľka chodí, ale celkom dobré rady. :)

akože fyzik

Tak najskôr nechápem prečo chceš ďalej chudnúť, pretože k výzoru ti to už asi nepridá (spevnenie postavy môže, ale to nemusíš stratiť hmotnosť).
Môj názor, prečo máme hmotnosť akú máme. hmotnosť bude stabilná asi ak bude priemerný denný (alebo týždenný..., podla toho čo je škála stabilnosti potravy) príjem energie=výdaj energie. Prepokladajme jedálniček=príjem energie za konštantný. Ak začneme napríklad behávať (konštantná vzdialenosť a rýchlosť), začneme chudnúť, ale nie do nekončna, prečo? keď nám klesne hmotnsť logicky klesne aj výdaj energie spojený s behom aj ďalším pohybom, čo bežne vykonávame a tak sa bude príjem energie zase rovnať výdaju, takže je pre mňa logické, že si prestala chudnúť. takysto, ak sa dakto začne prejedať, tak priberie, ale nebude priberať do nekonečna, pretože sa jeho výdaj energie zvýši s jeho hmotnosťou.
Ja osobne som v živote schudol iba raz (10kg, ked som sa zalúbil, tak som zabúdal jesť aj dva dni, ale to bol žalostný pohľad, veru zalúbený chlap je najväčšia ohavnosť), zvyčajne som však pri optickom schudnutí (zmenšenie objemu, zlepšenie tvaru postavy) nabral hmotnosť, lebo som aj cvičil aj viac jedol, ale ja som muž, neviem či to u žien v tvojej váhovej a výškove kategórii funguje rovnako.

lucia.z

Najlepšie hneď ráno, pripravíte sa na celý deň, prekrvi sa Vám telo, hlava, bude sa Vám lepšie rozmýšľať. Stačí sa len ráno premôcť. Behajte aj cez deň, pozor na slnko a vysoké teploty, riskujete kolaps. Nebehajte pred spaním, telo je potom celé nabudené a ťažko sa Vám bude spať.

Nasguls

mam 190cm a 90kg, pas 85cm, hrudnik 118cm, svoje perfektne propozicie si udrziavam pravidelnym cvicenim minimalne 40 min 4-6x do tyzdna, cez vikend 1h 15min tvrdy silovy trening. zacal som behat, lebo chcem mat kocky na bruchu. nikdy som svoju stravu neupravoval, jem co vidim. jedna rada pre zacinajucich so sportom-cim viac svalovej hmoty budete mat, tym rychlejsie spalite tuky. cim viac svalov, tym vacsia spotreba kyslika, tym vacsie spalovanie tukov. plati to aj pre zeny a nebojte sa, ze vam narastu svaly ako muzom, nemate ani zdaleka tolko testosteronu a museli by ste makat kazdy den s velkymi vahami+papat nejake to svinstvo. takze lahke vahy, vlastna vaha=hrazda,bradla a makat makat, vase telo dostane krasnu formu (vidim to na priatelke, ktoru som dokopal k cviceniu a cvici so mnou uz 2 roky).caute

PS:chce sa mi grcat ked vidim ochabnute nezdrave dokrutene telo, ktore bude mat o par rokov velke bolesti chrbta a klbov.

Martinit

Ja sám behávam od 14:10 väčšinou do 18:00.
Dalo by sa povedať že nebehávam idem rýchlym krokom ale stále vkuse bez prestávky. 22-27km
Od pondelka do piatku sobota nedeľa je čas na regeneráciu.
Odporúčam.
Zo začiatku som nemohol rýchlou chôdzou prejsť ani 4km dnes je pre mňa už málo aj tých 22km podotýkam že to idem bez prestávky a vôbec sa necítim unavený.

jolanka

Cauko cauko beham kazde rano na lacno a ani po zvysok dna toho vela nekonzumujem vacsinou kava a cigaretka k tomu. Vaha 54 pri vyske 170 dobre nie.?

frantiska

Zdravim vsetkych behu zdatnych.... behavam 4 krat do tyzdna po 6 km zatial som nic nezhodila ale citim sa fyzicky fajn, len te hlad po behu....Beham 2 mesiace