ahojte neviete mi poradit nieco na moju plet ktora je strasne neskutoce cervena? uz som tu vela krat pisala ze trpim akne, ale teraz uz beriem roaccutane a z neho je dost pletp odrazdena, uz pomaly ani nemam vyrazky ale rano ked sa umyjem tak cela plet mi akoby az hori, stipe ma to a cela som cervena a vyzera to zle lebo ked si dam makeup na to, aj ked najsvetlejsi tak ztmavne koli tej cervenej a aj sa velmi lesknem tak budem vdacna za hocijaku radu co s tymto problemom :-(
nieco na "ukludnenie" pleti
skus ciste prirodnu kvetovu vodu estragon bio-bachovky ... Mne vzdy pomoze odstranit zacervenanie a flaky co posobia ako zapal
Luci, ja mam tiez strasne citlivu plet - po tom ako sa doliecis na akne by som ti odporucala Biodermu ruzovu radu s nazvom Sensibio, da sa kupit v lekarni. Ja mam micelarnu vodu (je to dva v jednom - cistiaca voda a zaroven sluzi na odlicenie) a este krem sensibio legere, ten je na normalnu, zmiesanu plet (je este jeden, ten je na extremne suchu az suchu plet). Okrem toho, ze je tato rada urcena na citlivu plet je dobra aj na akne, cisti, upokojuje a som s nou maximalne spokojna :)
Totizto vacsina liekov, ktore predpisuju kozni lekari na akne je dost agresivna - susi, narusa prirodzeny filter pokozky za cenu vysusenia akne a vysledok je potom znicena plet - kozni lekari totiz neberu tvoju plet ako system, ale riesia len momentalny problem - mas akne, bum, lieky na mastnu a aknoznu plet, a nezaujima ich ze okrem toho mas plet citlivu, nemusis mat ani mastnu a mat akne atd.
noo ja chodim ku koznej a ten liek to sposobuje taketo podrazdenie to je vraj v pohode ale ako niekedy sa to da ale inokedy som cela ale fakt ze cela cervena ale neskutocne cervena a ked si dam make up vyzeram fakt hrozne...tak vyskusam nieco z toho co ste mi poradili
Tak to mi je luto :( si si ista ze si na tie tabletky nedostala nejaku reakciu alebo nieco? Nuž, na ukludnenie pleti pomôže mne osobne vždy obyčajný biely jogurt alebo bambucké maslo. Je síce mastnejšie, no je vhodne aj na aknoznu pleť a je tiez antibakterialne, proste je fajn :) drzim palce :)
a radila si sa s dermatologom? Ved oni vacsinou davaju a plet aj pripravky. Na podrazdenu plet z prirodnych vod - bio ruzova na naturals.sk, je na vsetky typy aj vratane citlivej a alergickej.