Dlhá či krátka doba?

Príspevok v téme: Dlhá či krátka doba?
andrea75

Ahojte.Mám dcéru, ktorá má 14 rokov(bude mať 15 v Júny). Našla si priateľa, ktorý má však už 20 rokov. Vekový rozdiel medzi nimi mi neprekáža, skvôr mám obavy, že toto nie je žiadny flirtík len medzi nimi. Bojím sa toho, že dcéra s ním bude chcieť skúsiť prvý sex. Rozprávala som sa s ňou o tom,že nech si to predtým dobre zváží, ak by sa o to odhodlala. Povedala mi, že on na ňu vôbec nenalieha, verím tomu aj, pretože toho chlapca/chlapa poznám. Chodia spolu 2 mesiace aj niečo.Som moderná, no predsa len som ročník 75 a vtedy to bolo naozaj iné vo vzťahu ako dnes. V tej dobe som mala prvý sex skoro v 17tke a to po roku.Viem, že mi už neostáva nič iné ako jej veriť, že aj keď s ním začne sexualne spolunažívať, bude vedieť čo robí.

andrea75

lost: hh ja neviem mi doma nehrešíme ale tak vieš ten ich slovník a tá partia čo sa v nej zdržuje určite nepoužívajú spisovnú slovenčinu :D

ten tvôj brat pred tebou nemusí, ani ona predo mnou nenadáva, no veľmi pochybujem, že keď je sama, vonku atď si nezaponadáva.. ale tak čo už..to slovo "drblá" nieje až také hrozné hh

Určite nieje muž, to mi aj ona sama povedala, ale som presvedčená, že má svoje potreby. Tak to už neviem, ale myslím si, že ju to láka už teraz a nie ešte za dva roky. A máš pravdu. Urobí si aj tak po svojom, no len pre mňa je ten jej vek prekážkou, aj keď viem, že jej kamarátky a aj dievčatá okolo 15 rokov už majú niekedy veľa toho za sebou. Na jednej strane som aj rada, že aspoň do tej 15 si udržala byť pannou :)

lost

zaujimavy slovnik mimochodom na 14 rocnu :)
to ma asi zo skoly :D

(ako moj brat, ktory ma 13, slovnik taky ako som ja ani v 18tke nepouzival)

asi rychlejsie dospievaju :D

nakoniec aj tak spravi to co ona bude chciet, tak snad sa rozhodne spravne :)

ale 20 rocny este nemusi byt "muz" takze moze vydrzat 1-2 roky bezproblemov :)

andrea75

AdamKrt: ona to veľmi dobre vie, zase o takýchto veciach majú táto dospievajúca mladež väčší prehľad ako mi dospelí. Tak moja dcéra vie už si myslím všetko, čo sa týka týchto vecí, nie len odo mňa pretože ona to odo mňa nerada počúva. Jej by aj peting,prstovanie atď stačiť mohli. Lenže musíme zvážiť aj to, že on je už v podstate dospelý muž a potrebuje sex. Sama mi povedala, že nie je citujem "drblá", že by nezvážila riziko otehotnenia a určite povedala že si potom pôjde dať predpísať antikoncepciu.

Tak vieš, príde to aj tak či tak, láska na celý život medzi nimi môže aj nemusí vzniknúť. Aj tak si nemyslím, že by o pannenstvo prišla s jej "vyvoleným" , no len neviem ako budem reagovať ked k tomu dôjde.

AdamKrt

Povedz jej, ze keby to skusili, jej priatela zavru, lebo je pod zakonom. Pouc ju o antikoncepcii a nakoniec, nemusi robit ani vaginalny styk, moze stacit prstovanie, peting... Ked uz v najhorsom :(

Ale hadam bude mat dievca dost rozumu, ze v tomto veku sa laska na cely zivot nekona.